Evin duvarına resim nasıl çizilir? Duvara resim çizmenin yolları nelerdir?

Son yıllarda gittikçe popüler bir hale gelen duvar boyamaları, bambaşka renk ve desenlerin eşsiz uyumunu gözler önüne seriyor. Neredeyse her stille uyum sağlayan bu çizimlerle sizde evinize yenilik katabilirsiniz. Peki duvara resim nasıl çizilir? Duvara resim nasıl aktarılır? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde...

Günümüzün büyük bir çoğunluğunu geçirdiğimiz evlerimiz, karakterimizin ve beğenilerimizin de birer yansımasını oluşturuyor. Seçtiğimiz renkler, stiller ve dokular iç dünyamıza dair ipuçları verirken bazı ufak dokunuşlarla zengin bir görünümün de kapılarını aralayabiliriz. Özellikle aksesuarlarda tamamen özgür bir yol izleyerek her yere renk katmak mümkün. Salonlarda genellikle tablo ve resimlerle duvarlarımıza canlılık vermeyi tercih ediyoruz. Peki ya bu resimleri direkt duvarlara uygulamaya ne dersiniz? Gelin, soluk duvarları adeta bir sanat eserine çevirecek duvar resimleri hakkında tüm detaylara birlikte göz atalım.

Saksı nasıl boyanır? Saksı boyamak için gerekli malzemelerİLİŞKİLİ HABERSaksı nasıl boyanır? Saksı boyamak için gerekli malzemeler

DUVAR RESMİ NASIL YAPILIR? NELER KULLANILIR?

Öncelikle, resim yapmak istediğiniz duvarı belirleyerek duvarın durumuna bir göz atın. Nemlenme, sıva dökülmesi, oyuklar gibi sorunlar varsa duvar yüzeyini uygun konuma hazırlamalısınız. Sıva döküntülerini kazıyarak temizleyebilirsiniz. Ardından oyuklar için sıva ile doldurma yöntemi tercih edilmelidir. Eğer nemlenme varsa izolasyonu yapılmalıdır. Bu işlemler bittikten sonra kullanmak istediğiniz boyayı belirleyerek ona uygun bir şekilde duvar zemini astarlanmalıdır. 

Duvar resmi

Duvar resmi

KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA BÜYÜK DEĞİŞİMLER

Yapacağınız resmi mevsime göre belirleyebileceğiniz gibi dilerseniz zamansız bir resim de seçebilirsiniz. Bu konuda doğa, portre, geometrik desen gibi birçok kategori seçeneğiniz mevcut. Dilerseniz şablonlar kullanarak ön çizimlerinizi daha rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Böylelikle oluşabilecek sorunların önüne geçerek daha kolay bir yol izleyebilirsiniz. Ya da projeksiyon yöntemi kullanarak istediğiniz resmi duvara yansıtarak çiziminizi kolaylaştırabilirsiniz. Bunun dışında zorluk gerektirmeyen bir çizimse direkt kendiniz de yapabilirsiniz. 

Geometrik duvar resmi çizimi

Geometrik duvar resmi çizimi

Geometrik desenli bir çalışma yapacaksanız bant yardımıyla hızlı ve pürüzsüz bir şekil elde edebilirsiniz. Mesaj içerikli yalnızca yazılı bir duvar çalışma düşünüyorsanız; yazıyı uygulama yapacağınız duvara göre ölçekli bir çıktı alabilirsiniz. Bu yazıyı transfer kağıdıyla duvara basitçe geçirebilirsiniz. Sonrasında ince bir fırçadan yardım alarak çizgilerin içini düzgünce doldurun.

Duvar resmi çizmenin püf noktaları

Duvar resmi çizmenin püf noktaları

FARK OLUŞTURMAK İSTERSENİZ…

Eğer resim üzerinde rötuş yapabilmeyi isterseniz kara tahta bir duvar sizin için biçilmiş kaftan. Duvarı karatahtaya çevirmenin birkaç yolu var. Metrelik şekilde satılan yapışkanlı rulo stickerlar kullanabileceğiniz gibi karatahta boya karışımı da kullanabilirsiniz. Bunun için siyah mat sentetik boya ve derz dolguya ihtiyacınız var.

Yatak odası duvar boyama

Yatak odası duvar boyama

100 ml boya içerisine bir yemek kaşığı derz dolgu ekleyerek karışımınızı hazırlayabilirsiniz. Kullanacağınız miktara göre bu karışımı arttırıp azaltabilirsiniz. Karışımı pürüzsüz olacak şekilde karıştırıp fırça veya rulo yardımıyla uygulayabilirsiniz. Ancak kolaylık açısından ve düzgün bir bitiş için rulo kullanmanızı tavsiye ederiz. Duvarınız hazır olduğunda tebeşir veya sıvı tebeşir kalemlerle resminizi çizebilirsiniz. Eğer çiziminizi duvara sabitlemek isterseniz mat sprey vernik yardımınıza koşacaktır.

Duvara resim çizmenin kolay yolları

Duvara resim çizmenin kolay yolları

DUVAR DIŞINDA BAŞKA NERELERE RESİM ÇİZİLEBİLİR?

Duvara çizim yapılabileceği gibi birçok zemin üzerine de uygulamalar yapabilirsiniz. Fayans üzerine çizim yapmak isterseniz; o bölgenin öncelikle macunlandıktan sonra astarlanması gerekmektedir. Ahşap bir zemin tercih edecekseniz; uygulama yapılacak alanın su ile kontrol edilmesi gerekmektedir. Eğer ahşap suyu emmiyorsa astarlama işlemi sonrası rahatlıkla uygulamanızı yapabilirsiniz. Storpiyer üzerine çizim yapmak içinse; önce zemine boya yapılması ve onun kuruması gerekmektedir. Kuruyan storpiyerin üzerine dilediğiniz boyama işlemi yapabilirsiniz.

Ahşap üzerine resim çizme

Ahşap üzerine resim çizme

DUVAR BOYASININ KALICILIĞI NE KADAR SÜRER?

Duvara yapacağınız uygulamanın kalıcılığını boyanın kalitesi ve mekanın hava şartları etkilemektedir. Birinci sınıf bir boya kullanarak başarılı bir çalışma gerçekleştirebilirsiniz. Akrilik boya tüpleri ya da su bazlı boyaların kalıcılıkları orta seviyede tatmin edicidir. Ayrıca yağlı boyada kalıcılık açısından iyi bir seçim olacaktır. Yağlı boyalar nem ve ısıdan kaynaklı sorunların en aza indirgenmesine yardımcı olur.

Duvar boyasının kalıcılığı nasıl olmalı

Duvar boyasının kalıcılığı nasıl olmalı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Pahalı parfümlerin Bargello muadil kodları!

İLİŞKİLİ HABER

Pahalı parfümlerin Bargello muadil kodları!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0