Balkonda kiler dolabı nasıl yapılır? Balkonda kiler dolabı kullanımı nasıl olmalı?

Özellikle yaz aylarında çok fazla vakit geçirdiğimiz balkonlar, sonbahar ve kış aylarında da depolama konusunda kullanabileceğimiz işlevsel alanlardır. Balkonda yer alacak bir kiler dolabı, mutfağınıza sığmayan eşyalarınızı muhafaza edebilir. Peki balkonda kiler dolabı nasıl yapılır? Balkona kiler kurulumu nasıl olmalı? Tüm merak edilen detaylar için yazımızı okumaya devam edin...

Yaz aylarında vaktimizin büyük bir çoğunluğunu geçirdiğimiz balkonlarımız sonbahar mevsiminde de evimizin en gözde alanı olabilir. Özellikle camekanlarla kapatılmış balkonların küçük bir oda görevi üstlendiğini göz önünde bulundurursak çoğu zaman sohbet edebileceğimiz oturma alanları olarak kullanıyoruz. Bunun yanı sıra; küçük evlerin en büyük sorunlarından biri olan depolama alanı için de balkonlar yardımımıza koşuyor. Depolama alanı için ayırdığımız bölmeye yerleştireceğimiz kiler dolapları, bu konuda bize yardımcı olabilir. Kiler dolapları, alanın genişletmek ve verimli kullanmak için konforlu bir yaşam alanı oluşturma konusunda harika bir seçenek oluşturmaktadır. Evin besin stoğunun yapıldığı kiler dolaplarını balkonlarda kullanmanın en etkili yollarını gelin birlikte öğrenelim…

Balkon dekorasyonu nasıl yapılır? Balkon dekorasyonunda aksesuar nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERBalkon dekorasyonu nasıl yapılır? Balkon dekorasyonunda aksesuar nasıl kullanılır?

BALKONDA KİLER DOLABI NASIL KULLANILIR?

Buzdolabında muhafaza edilemeyen kuru gıdalar için genellikle mutfak dolaplarında boş yer olmuyor. Balkonda yer alacak kiler dolabınıza, özellikle mutfakta depo edemediğiniz kuru gıdalarınızı yerleştirebilirsiniz.

Balkonlarda depolama alanı

Balkonlarda depolama alanı

İlk olarak, balkonlarınızı kiler olarak kullanma niyetindeyseniz, balkonunuzun kapalı bir formda olması gerekmektedir. Bunun sebebi; kış aylarında oluşan olumsuz hava şartları dolap ve eşyalarınıza zarar verebilir. Aynı şekilde yaz aylarında dolapların direkt olarak güneş ışığına maruz kalması, olumsuz sonuçlar doğurabilir. 

Kapalı balkonda kiler dolabı

Kapalı balkonda kiler dolabı

AÇIK RAF SİSTEMİ İLE FARKLILIK YAKALAYIN

Kiler alanını oluşturacağınız yeri belirlemekle işe başlayın. Sonrasında dolabı koyacağınız alanın ölçülerini öğrenip, uygun seçenekleri gözden geçirin. Dilerseniz açık raf sistemi oluşturarak, beğendiğiniz renklerle bu rafları boyayabilirsiniz. Bu şekilde balkonunuzda canlı ve enerjik bir görünüm sağlayabilirsiniz. Açık raf sistemiyle yerleştirdiğiniz eşyaları rahatlıkla gördüğünüz için dolap içerisinde yaşanacak karmaşanın önüne geçebilirsiniz. Yalnızca ürünlerde tozlanma sorununun daha hızlı olmasına neden olabilir. 

Balkonlarda kiler dolabı

Balkonlarda kiler dolabı

Eşyalarınızın daha derli toplu ve kapalı bir alanda olmasını isterseniz; balkonunuza uygun kiler dolabı satın alabilir veya yaptırabilirsiniz. Hazır bir dolap almak yerine yaptırmayı tercih ederseniz daha avantajlı bir sonuca ulaşabilirsiniz. Hem ölçüleri birebir uyacaktır hem de kişisel zevkinize göre çekmece ve raf ekletebilirsiniz. 

Balkonlarda dolap kullanımı

Balkonlarda dolap kullanımı

BALKON KİLER DOLABI ÇEŞİTLERİ

Duvarın üst ve alt kısmına dolaplar yerleştirerek orta kısmı boş bırakabilirsiniz. Boş kalan kısımda mum, vazo gibi çeşitli aksesuarlar kullanarak dekoratif bir görünüm yakalayabilirsiniz. 

Balkon kiler dolabı çeşitleri

Balkon kiler dolabı çeşitleri

Eğer balkonunuz genişse çok kapılı dolaplara yer vererek depolama hacmini arttırabilirsiniz.

Kapalı balkonlarda depolama

Kapalı balkonlarda depolama

Balkonda yer vereceğiniz kiler dolabında beyaz, bej, krem tonları gibi açık renkler tercih ederseniz alanda bir derinlik oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda ferah, sade bir görünümle balkondaki aydınlığı azaltmamış olursunuz.

Balkon dolaplarının özellikleri

Balkon dolaplarının özellikleri

Çok fonksiyonlu dolaplarda bir kısmı çekmeceli, bir kısmı raflı ve kapılı olacak şekilde çok fazla alternatif mevcut. Dolabın bir bölümünde kuru gıdalara yer verirken, kalan kısımlara depolamak istediğiniz başka eşyaları yerleştirebilirsiniz.

Balkonlarda raf sistemi

Balkonlarda raf sistemi

Evinizdeki şıklığı balkonunuzda da sürdürmek isterseniz farklı materyallerden yapılmış dolaplara da yer verebilirsiniz. Örneğin ahşap kapaklı dolaplar sıcak ve hoş bir stil elde etmenize yardımcı olacaktır.

Ahşap Balkon dolabı

Ahşap Balkon dolabı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0