Gri renk, ev dekorasyonunda nasıl kullanılır?

Ev dekorasyonunda kullanılacak rengin doğru seçilmesi oldukça önemlidir. Her stil ve tasarımla uyum sağlayan gri, ev dekorasyonunda sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Evinizde sakin, duru ama bir o kadar da asil bir görünüm yakalamak istiyorsanız; ev dekorasyonunda gri rengine bir şans vermelisiniz. Peki, gri hangi renklerle uyumludur? İşte, detaylar...

Ev dekorasyonunda birçok farklı tarz ve stil mevcuttur. Her stilin temsil ettiği bazı renk grupları vardır. Örneğin; İskandinav stil dekorasyonun temel özelliklerinden biri beyaz rengi baskın tutarak diğer renkleri tasarımın içerisine harmanlamaktır. Çoğu zaman özellikle aksesuar seçimlerimizde, her stile uygun renkler tercih etmek istiyoruz. Salon, yatak odası, banyo, mutfak, balkon ve teraslarda kullanılacak uyumlu rengi bulmak bazen zorlayıcı olabiliyor. Nötr bir renk olan gri, özellikle kıyafet, ayakkabı ve çanta seçimlerinde kurtarıcı bir renk görevini üstleniyor. Bunun yanı sıra; kozmetik ürünlerde de gri, sıklıkla kullanılan bir renk. Beyaz ve siyah arası bir ton olan gri, son zamanlarda ev dekorasyonunda da oldukça popüler bir hale geldi. Sıcak ve soğuk tonları içinde barındıran gri rengi, neredeyse her renkle uyum sağlamaktadır. Göz yormayan, sakin ve dingin bir renk olan gri, aşırılıktan kaçınmak isteyenlerin kullanabileceği bir renktir. Grinin diğer renklerle kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Grinin diğer renklerle birlikte kullanımı ve uyumu nasıl sağlanır? Grinin dekorasyonda nasıl kullanılacağını gelin birlikte öğrenelim…

GRİNİN TONLARI NELERDİR?

Öncelikle gri rengi kendi içerisinde farklı tonlara sahiptir. Bu tonları iyi bilmeli ve diğer renklerle uyumunda bu altın kuralı gözden kaçırmamalısınız. Grinin renk tonlarına örnek vermek gerekirse, şu şekilde sıralanabilir:
• Kül grisi
• Koyu gri
• Açık gri
• Metalik gri
• Süt gri
• İnci grisi
• Kumru gri
• Antrasit 
• Granit
• Kireçtaşı 

GRİ İLE UYUM SAĞLAYAN RENKLER NELERDİR?

Ev dekorasyonunda gri rengine yer vererek güçlü mekânlar oluşmasını sağlayabilirsiniz. Canlı tonlara ufak detaylarda yer vererek, renklerin etkisini güçlendirmiş olursunuz. Kullanacağınız grinin tonuna göre değişmekle beraber bu rengi özellikle beyaz, mavi, sarı, kırmızı, mor ve yeşil renkleriyle birleştirebilirsiniz. 

BEYAZ VE GRİNİN UYUMU

Beyaz renk, bulunduğu ortama sade, ferah, derin ve aydınlık bir görünüm vermektedir. Bu temiz ve duru rengin yanında griye yer vererek asil bir tarz yakalayabilirsiniz.

Bu iki rengin hâkim olduğu bir dekorasyon oluşturursanız; ışıl ışıl ve huzur veren bir sonuca ulaşabilirsiniz. Mat gri ve parlak beyaz; kırık beyaz ve metalik gri dekorasyonda çok uyumlu bir ikili oluşturmaktadır. 


Lezzetli yemeklerimizin durak noktası olan mutfaklarda beyaz ve grinin birlikte kullanımı; eşyaların yoğunluğunu azaltacaktır. Burada kullanacağınız gri, antrasit rengi olabilir. 

SARI VE GRİNİN UYUMU 

Sarı renk, bulunduğu ortama canlılık, aydınlık ve enerjik bir görünüm verir. Gri ve sarının birleşimi, dekorasyonda dengeli bir bütün oluşturur. 


Özellikle salonlarda gri renkli beton duvarlar kullanmak; soğuk, asil ve minimal bir görünüm oluşturur. Bu tarzın içerisinde kullanacağınız sarı renk, bütünleyici bir etki yaratabilir. 


Çalışma odalarınızda sarı rengi kullanarak, gün ışığının sarı renkle uyumunu oluşturabilirsiniz. 


Yatak odanızda grinin hâkim olduğu mobilyalar, halılar ve perdeler kullanarak; aksesuarlarınızda sarının canlı tonlarıyla küçük dokunuşlar yapabilirsiniz.

KIRMIZI VE GRİNİN UYUMU

Kırmızı ve grinin birlikte kullanımı etkileyici bir görünümün kapılarını aralar. Orantılı bir şekilde bu iki rengi bir araya getirmek çok hoş bir kombinasyon yakalamanızı sağlar. 
Özellikle salonlarda, gri renkli bir oturma grubunu kırmızı kırlent ve minderle destekleyebilirsiniz. Aynı şekilde kırmızı renkli aksesuarlarla salonunuza canlılık katabilirsiniz.


Marjinal bir tarz oluşturmak isterseniz; duvarlarınızda göz alıcı bir kırmızı kullanabilirsiniz. Açık gri renkli mobilyalarla farklı bir stil yakalayabilirsiniz.

MAVİ VE GRİNİN UYUMU

Gri rengi kullanacağınız ortamlarda sakin bir hava oluşturmak isterseniz; mavi, turkuaz gibi soğuk renklerle bir uyum yakalayabilirsiniz. 


Mavi renk, dekorasyonda daha soluk tonlarda kullanıldığında griyle arasında akışkan bir geçiş oluşturabilir.


Salonlarınızda açık gri ve lacivertin uyumunu denemenizi tavsiye ederiz. Özellikle oturma gruplarında bu iki rengin birleşimini kullanabilirsiniz. 


Ya da mavinin ve grinin tüm tonları arasında akış oluşturacak şekilde, salonunuzda bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. 

MOR VE GRİNİN UYUMU 

İki asil renk olan, gri ve mor birlikte kullanıldığında ihtişamlı bir yaşam alanı oluşturmanızı sağlar. Bu iki rengin kombinasyonu genellikle salon, oturma odası ve yemek odasında tercih edilmektedir. 


Bunun yanı sıra; klas ve çarpıcı bir yatak odası dekorasyonu oluşturmak isterseniz koyu gri ve mora yer verebilirsiniz. 

YEŞİL VE GRİNİN UYUMU

Doğanın en büyük temsilcilerinden biri olan yeşil rengi, ev dekorasyonunda göz alıcı bir stil oluşturmanızda etkili bir seçimdir. Gri ve yeşili birlikte kullanarak, kendinizi rahat ve doğallığın içerisinde hissedebilirsiniz. 


Gri ile birlikte kullanacağınız yeşilin tonuna, odanın aydınlatmasına göre karar verin. Çünkü aydınlatma sorunu olan odalarda koyu yeşil kullanmak; odanın kasvetli görünmesine neden olacaktır.


Aydınlatma sorunu olan odalarda açık yeşillerle griyi harmanlayın. Çimen yeşili, bu alanda, iyi bir seçim olabilir.


Odanızın bir duvarını koyu yeşil yaparak, mobilya ve aksesuarlarınızı gri tonlarında tercih edebilirsiniz.


Fıstık yeşili veya koyu yeşil gibi baskın tonlarda yeşil kullanmak istemiyorsanız mint yeşiline şans verebilirsiniz. Gri ve mint yeşili arasında soft bir geçiş sağlayabilirsiniz. 

2021 sezonuna damga vuracak kemer trendleri neler? En güzel kadın kemer modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

2021 sezonuna damga vuracak kemer trendleri neler? En güzel kadın kemer modelleri ve fiyatları
Survivor 2021 finali nerede çekildi? Survivor'da geçen Galataport nerede ve nasıl gidilir?

İLİŞKİLİ HABER

Survivor 2021 finali nerede çekildi? Survivor'da geçen Galataport nerede ve nasıl gidilir?
Eklektik tarzda yatak odası nasıl dekore edilir?

İLİŞKİLİ HABER

Eklektik tarzda yatak odası nasıl dekore edilir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0