Banyolarda depolama alanları nasıl oluşturulur?

Evin en çok kullanılan alanlarından biri olan banyoların dekorasyonunda genellikle depolama ve saklama alanları doğru bir şekilde oluşturulamıyor. Peki, banyoları daha kullanışlı hale getirecek depolama alanları nasıl şekillendirilmelidir? İşte, cevaplar…

Yaşam alanların en küçük ve en çok kullanılan bölümlerinden biri olan banyoların dekorasyonunda en çok dikkat edilen nokta işlevselliktir. Banyoların tasarımında ışıklandırma, zemin ve duvarların yanı sıra; depolama alanlarının da doğru şekillendirilmesi gerekmektedir. Havlu, temizlik malzemeleri, duş ve makyaj ürünleri gibi birçok kişisel bakımımızda kullandığımız eşyalar banyolarda yer ediniyor. Bu tarz farklı grupta yer alan eşyaların depolanması ise çoğu zaman sorun teşkil edebiliyor. Özellikle sabah saatlerinin yoğun temposunda istediğimiz ürünlerin hemen elimizin altında ve düzenli bir şekilde yerleştirilmiş olmasına dikkat ediyoruz. Küçük alternatif önerilerle banyolarda işlevsel bir ortam şekillendirmek aslında göründüğünden çok daha kolay ve pratik. Gelin, banyo dekorasyonunda pratik depolama fikirlerine birlikte göz atalım…

Duşa okaliptus nasıl asılır? Banyo dekorasyonunda okaliptus kullanmanın yolları!İLİŞKİLİ HABERDuşa okaliptus nasıl asılır? Banyo dekorasyonunda okaliptus kullanmanın yolları!

MERDİVENLİ RAFLARA YER AÇIN!

Merdiven biçimli raflara dizeceğiniz sepetlerin içerisine ürünlerinizi yerleştirerek pratik bir çözüm oluşturabilirsiniz. Özellikle dar ve küçük alanlarda çok fazla tercih edilen bu yöntemde dekoratif hasır sepetlere yer verilmesi şık bir görünüm elde etmenize de yardımcı olacaktır.

Banyolarda depolama alanı

Banyolarda depolama alanı

Bu sepetlerin içerisine havlularınızı rulo biçimde yerleştirebilirsiniz. Rustik bir stilin kapılarını da aralayan bu tasarıma bayılacaksınız!

Banyolarda depolama alanı oluşturmanın yolları

Banyolarda depolama alanı oluşturmanın yolları

Aynı şekilde banyo duvarlarınıza renkli demirler yerleştirerek sepetlerinizi buraya da asabilirsiniz. 

Banyolarda depolama alanı oluşturmak için dikkat edilmesi gerekenler

Banyolarda depolama alanı oluşturmak için dikkat edilmesi gerekenler

KAPILARIN İŞLEVSELLİĞİNİ ARTTIRIN!

Eğer banyolarınızın küçük olmasından şikâyet ediyorsanız; size harika bir önerimiz var. Kapıların üzerine raflar yerleştirerek kullanışlı alanlar inşa edebilirsiniz. Yedeklemek istediğiniz ürünlerinizi veya misafirler için ayırdığınız fazladan havluları buraya koyabilirsiniz. 

Depolama çözümleri

Depolama çözümleri

FARKLI BİR BAKIŞ AÇISINA MERHABA DEYİN!

Yemek servisinde çok fazla karşımıza çıkan servis arabalarının, banyo tasarımında da harika bir seçenek olduğunu biliyor muydunuz? Dilediğiniz renklerde kullanabileceğiniz servis arabalarının içerisine kişisel bakım ürünlerinizi sırasıyla yerleştirebilirsiniz.

Banyo dekorasyonu

Banyo dekorasyonu

Banyoların görselliğine estetik bir görünüm katan bu tasarım, misafirlerinizin de dikkatini çekecek. 

KLOZET ÜSTÜ RAFLARI ES GEÇMEYİN!

Ankastre rezervuar ünitelerinin üst kısımlarına raf üniteleri yerleştirerek akılcı bir depolama alanı oluşturabilirsiniz. Bu rafların üzerine dilerseniz kokulu mumlar ve farklı dekoratif eşyalara yer vererek estetik bir görüntü yakalayabilirsiniz. 

BANYO ÇEKMECELERİNİ VERİMLİ KULLANIN

Banyoda depolama alanı denildiğine akla ilk olarak banyo dolabının çekmeceleri gelmektedir. Çekmecelerin içerisine organizer kutular yerleştirerek malzemelerinizi buraya dizebilirsiniz.

Makyaj pamuğu, kulak çubuğu, traş losyonu ve saç fırçası gibi gündelik kullanımda işinize yarayacak eşyalara burada yer verebilirsiniz. Özellikle sabah ilk uyandığınızda telaşlı bir hazırlık süreci yaşamamanız için hızlı ve pratik çözümlere yer verebilirsiniz.

KAPILARIN ARDINDA UFAK SÜRPRİZLERE YER VERİN!

Banyo kapılarınızın arkasına raflı bir sistem oluşturarak güzel ve şık bir saklama alanına sahip olabilirsiniz. Parfüm, duş losyonları, sıvı sabunlar ve oda kokularına burada yer verebilirsiniz.

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Sağlıklı saç haftada kaç kere yıkanır? Saç yıkanırken yapılan hatalar

İLİŞKİLİ HABER

Sağlıklı saç haftada kaç kere yıkanır? Saç yıkanırken yapılan hatalar
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0