Çatı katı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Çatı katı ev dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli?

Sonbaharın gelişiyle evimizde daha fazla zaman geçirmek ve sıcacık alanlar oluşturmak istiyoruz. Evlerde gizemli ve sıcak bir atmosferin kapılarını aralayan çatı katları, doğru bir dekorasyonla muhteşem bir alana dönüştürülebilir. Peki çatı katı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Çatı katı dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli? İşte merak ettiğiniz detayları haberimizde sizler için açıkladık...

Genellikle evin göz ardı edilen ve unutulmuş bir alanı olarak karşımıza çıkan çatı katları aslında sanıldığının aksine tam bir hazine niteliğindedir. Gizemli görünüşü ile genellikle depo ve kiler olarak kullanılan çatı katlarınızı dekore ederek evinize işlevselliğin göz önünde olduğu fazladan bir yaşam alanı kazandırabilirsiniz. Eğimli bir tavana sahip olan çatı katları, kullanım açısından zorlayıcı görünebilir. Ancak doğru bir yol izlenerek hem son derece zarif hem de konforlu bir alan şekillendirmeniz mümkün. Hayal gücünüzden faydalanarak, normal ara katlardan bile daha güzel bir dekorasyonu burada rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Çatı katındaki odanızı hangi amaçla kullanmak istediğinize karar verdikten sonra aslında işiniz sandığınızdan daha kolay olacak. Gelin, çatı katında yer alan odalarda nasıl bir dekorasyon uygulanacağını birlikte öğrenelim.

Ekose nedir? Dekorasyonda ekose desen nasıl kullanılır? İLİŞKİLİ HABEREkose nedir? Dekorasyonda ekose desen nasıl kullanılır?

ÇATI KATI DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Çatı katınızı yeniden dekore etmek istiyorsanız size ilk tavsiyemiz oturma alanı tasarlamanız olacaktır. Sıcak ve samimi bir alan için boyut ve aydınlatma gibi faktörleri göz önüne alarak mobilya seçimi yapmanız burada oldukça önemli. 

Çatı katı dekorasyonu

Çatı katı dekorasyonu

Eğer çatı katınız yeterli miktarda gün ışığı alıyorsa duvarlarda ve eşyalarda koyu renkler kullanabilirsiniz. Ancak dar ve kısıtlı bir alanda yetersiz ışıklandırmaya sahip bir çatı katına sahipseniz olabildiğince ortamı geniş gösterecek renk, desen ve objelere yer vermelisiniz. 

Çatı katı dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

Çatı katı dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

Alçak tavanlı çatı katlarında ise daha kısa ayaklı, minimal mobilyalara yer vermeniz daha estetik bir görünüm yakalamanıza yardımcı olabilir.

Çatı katı ev dekorasyonunda mobilya seçimi

Çatı katı ev dekorasyonunda mobilya seçimi

ÇATI KATI NASIL DÜZENLENİR?

Minimalist bir stili yatak odanıza yansıtmak isterseniz; çatı katları oldukça ideal bir seçenek olacaktır.

Çatı katı dekorasyonunda yatak odası düzenleme

Çatı katı dekorasyonunda yatak odası düzenleme

Açık tonlarda mobilyalar kullanarak hem odanın aydınlık görünmesini sağlarsınız hem de alana derinlik katabilirsiniz.

Çatı katında yatak odası

Çatı katında yatak odası

Bol miktarda aydınlatmayla destekleyeceğiniz yatak odanızda ferahlığın içinde huzuru hissedebilirsiniz.

Ferah tonlarla döşenmiş çatı katı dekorasyonu

Ferah tonlarla döşenmiş çatı katı dekorasyonu

Özellikle çatı katında yer alan bu odanın tavanında geniş bir pencere varsa; sabah gün ışığının yüzünüze yansımasına ya da gecenin karanlığında yıldızların içinde kaybolmaya hazır olun.

Çatı katı dekorasyon örnekleri

Çatı katı dekorasyon örnekleri

GİZLİ BİR KÜTÜPHANE OLUŞTURUN!

Gün içerisinde kafanızdan geçen yoğun düşüncelerden arınabileceğiniz bir okuma köşesine kim hayır diyebilir ki…

Çatı katında kütüphane oluşturma

Çatı katında kütüphane oluşturma

Çatı katındaki odanızı sakinliği ve huzuru sarmalayan bir okuma köşesine dönüştürerek kendinize özel bir alan oluşturabilirsiniz. Dekorasyonunuzda doğanın renklerine yer verebilirsiniz.

Çatı katı tasarımı

Çatı katı tasarımı

Özellikle duvar renginde pastel tonlardaki yeşil, mavi ve sarı gibi tonlara ağırlık verebilirsiniz. Size özel bir kütüphane alanını, dilerseniz hazır bir ürünle ya da çatı katına uygun bir şekilde yaptıracağınız kitaplıkla şekillendirebilirsiniz.

Okuma odası dekorasyonu

Okuma odası dekorasyonu

Rahat bir okuma koltuğu ve çalışma masanızı da konumlandırdıktan sonra alanı aydınlatmalarla zenginleştirebilirsiniz. Tavandan sarkıtmalı aydınlatmalar veya lambaderden yararlanabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta; çok fazla gözü yormayacak sarı ışıkları tercih etmeye özen gösterin.

Çatı katı dekorasyonunda farklı fikirler

Çatı katı dekorasyonunda farklı fikirler

SİNEMAYI EVİNİZE TAŞIMAYA NE DERSİNİZ?

Farklı ve orijinal fikirlerden hoşlanıyorsanız çatı katınızda bir sinema odası oluşturabilirsiniz. Sinema odanızın duvarlarında krem ve bej gibi sakin tonları kullanmayı tercih edin.

Sinema odası dekorasyonu

Sinema odası dekorasyonu

Dinginliği esas almanız gereken bu odada, odak noktası büyük bir ekran veya sinema perdesi olmalıdır. Rahat ve konforlu mobilyalar kullanarak güzel bir eğlence odası oluşturabilirsiniz.

Evde sinema odası oluşturmanın yolları

Evde sinema odası oluşturmanın yolları

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

KmPoud 2 yıl önce

Hiç