Ekose nedir? Dekorasyonda ekose desen nasıl kullanılır?

Ev dekorasyonunda renkler ve desenlerin gücünden faydalanarak tekdüze görünüme veda edebilirsiniz. Özellikle son dönemlerde kış dekorasyonunun vazgeçilmezi ekoseler göz alıcı bir atmosferin anahtarı haline geldi. Peki, ekose ev dekorasyonu nasıl yapılır? Ekose desenlerle ev dekorasyonu nasıl olmalı? İşte yanıtlar...

Evlerimizi dekore ederken çoğu zaman trendleri takip etsek de zamansız parçaların gücünden yararlanmaya da özen gösteriyoruz. Her döneme ve her tarza uyum sağlayan bu dokunuşlarla yaşam alanlarımızda hem yenilikçi hem de uyumlu bir bakış açısı yakalayabiliriz. Uzun yıllardır moda dünyasında ve ev dekorasyonunda sıklıkla kullanılan ekose desenler de bu zamansız parçaların başında geliyor. Farklı renklerle harmanlanmış ekose kumaşlar kimi zaman mobilyalarda kimi zaman da ev tekstil ürünlerinde karşımıza çıkıyor. Gelin, kış aylarında evinize sıcaklık getirecek ekose desenlerin kullanım alanlarına birlikte göz atalım.

Chalet stil nedir? Chalet stil ev dekorasyonu nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERChalet stil nedir? Chalet stil ev dekorasyonu nasıl yapılır?

EKOSE NEDİR?

Dikey ve yatay çizgilerin iç içe kullanılmasıyla oluşan kare desenler ekose olarak nitelendirilmektedir. Karelerden oluşan bu kumaş deseni gömleklerden kırlentlere, ceketlerden nevresim takımlarına kadar hayatımızın neredeyse her yerinde çok sık tercih edilmektedir.

Ekose

Ekose

İskoçya ve Fransa kökenli olan bu kumaşta genellikle kırmızı rengin baskın olarak kullanıldığını görebilirsiniz. Öte yandan ekose desenlerde koyu gri, parlak yeşiller ve tok maviler de enfes bir görünümün kapılarını aralamaktadır.

Ekose desenin kullanılabileceği yerler

Ekose desenin kullanılabileceği yerler

EKOSE DESENLERLE EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Kış mevsiminin olmazsa olmazı ekose desenler, dekorasyonun her alanında kullanılmaktadır. Özellikle country, eklektik, retro ve rustik stillerle harika bir denge kuran ekose desenler, ocak ayında evinize adeta canlılık katacak.

Ekose desenin ev dekorasyonunda kullanımı

Ekose desenin ev dekorasyonunda kullanımı

Salonlarınızda ekose desenler kullanmak isterseniz işe ilk olarak koltuklarınızdan başlayabilirsiniz. Bu noktada ikili veya üçlü koltuklarınızda ekose desene yer açmak istiyorsanız berjerlerinizde daha düz ve sade seçimler yapmaya özen göstermelisiniz. 

Ekose desen salon dekorasyonu

Ekose desen salon dekorasyonu

Aynı şekilde ikili ya da üçlü koltuklarınızda parlak bir kırmızı, yanık turuncu veya göz kamaştıran bir yeşil kullanarak berjerlerinize ekose ile farklılık katabilirsiniz. Dilerseniz ekose desenli berjerinizle güzel bir kitap okuma köşesi de inşa edebilirsiniz.

Ekose desen berjer kullanımı

Ekose desen berjer kullanımı

Ekose desenleri yalnızca mobilya ve aksesuarlarda kullanmak zorunda değilsiniz. Direkt mekanın bütününde değişime yer açmak isterseniz ekose desenli duvar kağıtlarıyla özgünlüğe vurgu yapabilirsiniz. İster odanın tüm duvarlarında isterseniz tek bir duvarda ekose desenli duvar kağıtları kullanarak odak noktası belirleyebilirsiniz.

Ekose desen duvar dekorasyonu

Ekose desen duvar dekorasyonu

Ekose desenlerin en çok yakıştığı yerlerden biri de nevresim takımları. Yatak odalarında kışın simgesi ekose desenli nevresim takımları ve yün battaniyeler ile sıcak bir ortam oluşturmanız mümkün. Özellikle ekose ve ahşabı bir arada kullanarak otantik bir hava şekillendirebilirsiniz. 

Ekose desenli nevresim takımı

Ekose desenli nevresim takımı

EV DEKORASYONUNDA EKOSE DESEN AKSESUARLAR NASIL OLMALI?

Ev dekorasyonunda tamamlayıcı ve bütünleyici bir etki oluşturan aydınlatmalarda da ekose desenler sıklıkla tercih edilmektedir. Eğer vintage ya da retro stillerden hoşlanıyorsanız lambader ve abajur başlıklarında ekose desenler tercih edebilirsiniz. 

Ekose desen abajur

Ekose desen abajur

Öte yandan masa örtüleri, runner, perdeler, kırlent ve minderlerde ekose desenlerle ufak dokunuşlar yapılabilir. 

Ekose desenlerin ev tekstil ürünlerinde kullanımı

Ekose desenlerin ev tekstil ürünlerinde kullanımı

Ekose ev dekorasyonuyla harika bir yaşam alanı dizayn etmek işte bu kadar!

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0