Chalet stil nedir? Chalet stil ev dekorasyonu nasıl yapılır?

Kış mevsimin en sevilen dekorasyon trendlerinden biri olan Chalet stil, evlerde sıcak bir doku yakalamak isteyenlerin favorisi haline geldi. Evinize adım attığınız andan itibaren huzurla dolmak isterseniz siz de bu stile mutlaka şans vermelisiniz. Peki, Chalet ne demek? Chalet stil dekorasyon nasıl yapılır? Kış ev dekorasyonu nasıl yapılır? İşte yanıtlar...

Soğuk havaların yoğun olarak hissedildiği şu günlerde evimizin dekorasyonunda da farklı dokunuşlara yer açıyoruz. Beyazın hakimiyetini hissettiren doğada iç ısıtan dokulara ağırlık vererek sıcak bir ev dekorasyonuna sahip olabilirsiniz. Özellikle bu ayların vazgeçilmezi Chalet stili, doğayla bütünleşmek isteyenler için harika bir seçim olacaktır. Tüm negatif düşünceleri geride bırakarak konforun ön planda olduğu bir dekorasyon stili olan Chalet tarzı, modern bir dağ evi görüntüsünü gözler önüne sermektedir. Gelin, kış dekorasyonunun en trend stillerinden Chalet dekorasyon tarzına birlikte göz atalım.

Kış düğün dekorasyonu nasıl yapılır? Kış düğünlerinde aksesuar seçimi nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABERKış düğün dekorasyonu nasıl yapılır? Kış düğünlerinde aksesuar seçimi nasıl olmalı?

CHALET STİLİ NEDİR? CHALET EV DEKORASYONU NEDİR?

İsviçre Alplerinin geleneksel büyük ve ahşap dağ evlerinden ilham alan Chalet stili, kelime anlamıyla "geniş saçaklı küçük ev" anlamına gelmektedir. Bir dağ evinde yer alan tüm detayların göze çarptığı Chalet stil; rustik ve cabincore dekorasyon ile benzerlik göstermektedir. Doğa ve doğadan gelenlerin esas alındığı bu dekorasyon tarzı kış atmosferini hissetmek isteyenlerin favorisi haline geliyor.

Chalet stil ev dekorasyonu

Chalet stil ev dekorasyonu

CHALET STİL EV DEKORASYONUNDA HANGİ RENKLER VE DESENLER KULLANILIR?

Adeta İsviçre Alplerinde gibi hissettiren Chalet tarzı dekore edilmiş evlerde toprak tonları, bej, gri ve krem gibi renkler sıklıkla tercih edilmektedir. Aynı zamanda yeşil, lacivert ve koyu kırmızılar da bu stilin temel renklerini oluşturmaktadır. Bu renkleri detaylarda kullanabileceğiniz gibi mobilyalarınızda renk geçişleri de yapabilirsiniz. 

Chalet tarzı ev dekorasyonu

Chalet tarzı ev dekorasyonu

Öte yandan; kış dekorasyonunun temsilcilerinden ekose, kar tanesi ve kazayağı desenler de Chalet tarz dekorasyonda çok fazla tercih ediliyor. Bu desenleri ölçülü olduğu sürece battaniyelerden kırlentlere, perdelerden kilimlere kadar her yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ekose nedir? Dekorasyonda ekose desen nasıl kullanılır? İLİŞKİLİ HABEREkose nedir? Dekorasyonda ekose desen nasıl kullanılır?

Chalet ev dekorasyonu yapmanın yolları

Chalet ev dekorasyonu yapmanın yolları

CHALET STİL DEKORASYON NASIL YAPILIR?

Yaşam alanlarında konfor ve sıcaklığı davet eden Chalet dekorasyonda, ham ahşap yoğun olarak kullanılmaktadır. Gerçek ağaç köklerinden ve kütükten yapılmış mobilyalarla evinizde hem doğal hem de şık bir bakış açısı elde edebilirsiniz. 

Chalet stil yatak odası dekorasyonu

Chalet stil yatak odası dekorasyonu

Aynı zamanda taş duvarlar ve yüzeyler de Chalet stilin püf noktalarını oluşturmaktadır. TV ünitesi arkasına ya da şömine arkasına taş duvar dekorasyonu uygulayarak kusursuz bir odak noktası inşa edebilirsiniz.

Şömine dekorasyonu

Şömine dekorasyonu

Konforu ve rahatlığı esas alan Chalet stilinde, geniş ve yumuşak dokulu kanepeler tercih edilmektedir.

Chalet stil ev dekorasyonunda mobilya seçimi

Chalet stil ev dekorasyonunda mobilya seçimi

Aynı zamanda kadife büyük puflar, sallanan sandalyeler ve deri berjerler de salonda bütünleyici bir dekorasyonun olmazsa olmaz parçalarını meydana getirmektedir. Bol bol yumuşak kırlent ve minderlerle oturma alanınızda dinlenebileceğiniz bir köşe oluşturmanız oldukça önemlidir. Kaşmir, deri, kürk, örgü ve yün detayların yer aldığı kumaşlara bu stilde mutlaka yer açmalısınız.

Chalet stil salon dekorasyonu

Chalet stil salon dekorasyonu

Chalet dekorasyonda bir ev inşa etmek istiyorsanız kış aylarında eve sıcacık bir etki veren şömine ya da kuzine sobaları kullanmayı mutlaka düşünmelisiniz. Canlı bir ateşin çevresinde rahat bir oturma alanı oluşturarak kitap okumanın ya da güzel bir film izlemenin keyfine varabilirsiniz. 

Salon dekorasyonunda şömine nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERSalon dekorasyonunda şömine nasıl kullanılır?

Kış mevsimi ev dekorasyonu

Kış mevsimi ev dekorasyonu

Zeminlerde ise Navaho kilimler ya da el yapımı süslemelerin yer aldığı halılar kullanabilirsiniz. Ayrıca tüylü peluş ve örgü halılar da doğal bir görüntü için tercih edilebilir. 

Kış mevsiminde halı kullanımı

Kış mevsiminde halı kullanımı

CHALET STİL DEKORASYONDA AKSESUAR KULLANIMI NASIL OLMALI?

Ahşap çerçevedeki resimler, doğayı anlatan tablolar, eski fotoğraflar ve çömlekten yapılan objeler ve hasır örme sepetler Chalet dekorasyonda güzel bir dokunuş olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda rustik nakışlar ve el işlemeleri de masalar üzerinde geçmişin izlerini taşımanıza yardımcı olabilir.

Chalet stil ev dekorasyonunda aksesuar kullanımı

Chalet stil ev dekorasyonunda aksesuar kullanımı

Kış aylarının temsilcisi olan bu dekorasyon stilinde renkli, canlı çiçekler yerine çam kozalakları ve kuru çiçeklere yer açabilirsiniz. 

Kış ev dekorasyonunda çiçek kullanımı

Kış ev dekorasyonunda çiçek kullanımı

Döküm demir, pirinç gibi ağır malzemelerden avizeler, gaz lambaları ve kollu şamdanlar lokal aydınlatmalar için doğru bir seçim olacaktır. 

Chalet tarz dekorasyon

Chalet tarz dekorasyon

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0