Kış düğün dekorasyonu nasıl yapılır? Kış düğünlerinde aksesuar seçimi nasıl olmalı?

Çiftlerin bir ömür boyu mutluluğa "evet" dediği düğünler, yalnızca yaz mevsiminde değil kış aylarının göz kamaştıran günlerinde de yapılabilir. Doğru dekorasyon önerileriyle siz de yılın en unutulmaz düğününe ev sahipliği yapabilirsiniz. Peki, kış düğünü nasıl yapılır? Kış düğününde dekorasyon nasıl olmalı? Kış düğün konseptleri nelerdir? İşte yanıtlar...

Düğün sezonu denildiği zaman aklımıza ilk olarak yaz mevsimi gelmektedir. Ancak günümüzde birçok çift, kış aylarında da mutluluğa "evet" demeyi tercih ediyor. Genelde haziran, temmuz ve ağustos aylarında gerçekleştirilen onlarca düğün arasında sizinki arada yıldız gibi parlasın istiyorsanız; kış düğünlerine bayılacaksınız! Bembeyaz bir rüyayı anımsatan bu aylarda onlarca tema ve konsept arasından seçim yaparak çok güzel bir kış gelini olabilirsiniz. Gelin, kış düğün dekorasyonu hakkında bilinmesi gereken detaylara birlikte göz atalım.

Kışın balayı tatilinde nereye gidilir? Şubat ayında balayı tatili nerede yapılır?İLİŞKİLİ HABERKışın balayı tatilinde nereye gidilir? Şubat ayında balayı tatili nerede yapılır?

KIŞ DÜĞÜNÜ NASIL YAPILIR? KIŞ DÜĞÜNÜ KONSEPTLERİ NELERDİR?

Kış düğününde konsept seçerken sınırsız hayal gücünüzü ortaya koyabileceğiniz bir imkan sizlere kapılarını aralıyor. Öncelikle kışın dokusunu yansıtan Rustik dekorasyona şans tanıyabilirsiniz.

Kış düğünleri

Kış düğünleri

Odun ve ahşabın sıcacık etkisini masa süslemelerinde ve tamamen mekanın içerisinde kullanabilirsiniz. Böylece doğanın eşsiz atmosferi çevrenizde hissedilirken siz de kendinizi rahat hissedebilirsiniz. 

kış düğün konsepti

kış düğün konsepti

Ya da dilerseniz kış mevsiminin ana temasını oluşturan beyaz rengine dekorasyonda ağırlık verebilirsiniz. Dışarıda kar yağarken büyük bir kış bahçesinde bembeyaz bir düğün organizasyonu düzenleyerek farkınızı ortaya koyabilirsiniz. 

kış aylarında düğün dekorasyonu

kış aylarında düğün dekorasyonu

Eğer sadelikten yana bir tarzınız varsa şeffaf düğün konsepti de tam size göre! Şeffaf tabaklar, mumluklar, kristal vazolar ve şeffaf balonlarla belirli bir renge sadık kalmadan duru bir görünüm oluşturabilirsiniz.

kış düğünlerinde aksesuar kullanımı

kış düğünlerinde aksesuar kullanımı

Renk konusunda daha özgür ve net bir çizgi çizmek içinse kışı yansıtan bordo, koyu mavi, yanık turuncu ve yağ yeşili gibi renklerle bir konsept belirleyebilirsiniz. Masalara örteceğiniz örtülerde kırmızının göz alıcı tonlarını kullanarak kışın samimiyetini misafirlerinize yansıtabilirsiniz.

Kış mevsimine uygun düğün

Kış mevsimine uygun düğün

Dağ evi temalı kış düğünleri de son dönemlerde oldukça popüler bir hal aldı. Butik kış otellerinde ya da düğüne uygun bir dağ evinde bu dileğinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Şöminenin sıcak çıtırtısı eşliğinde ilk dansınızı yapmak sizlere unutulmaz bir an yaşatacak.

Kış mevsimi düğünleri

Kış mevsimi düğünleri

KIŞ DÜĞÜNÜNDE AKSESUAR SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Kış düğünlerinde masalarda beyaz orkide veya zambaklar tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda kozalaklarla da dekorasyonunuzda hoş bir bakış açısı kazanabilirsiniz. 

Kış düğünlerinde aksesuar seçimi

Kış düğünlerinde aksesuar seçimi

Kış düğünü denildiği zaman dekorasyonları mumları es geçmek olmaz! Gelin ve damadın yürüdüğü yolu fenerler ile aydınlatabilir ya da masaların üzerine tarçın, elma kokulu mumlar yerleştirebilirsiniz. 

Düğün organizasyonu

Düğün organizasyonu

PÜF NOKTA: Cam bir vazo ya da kavanoz içerisine kahve çekirdekleri yerleştirdikten sonra içerisine ufak mumlar ekleyebilirsiniz. Hem mis gibi kahve kokusu misafirlerin oturduğu masada loş bir ortam oluşturacak hem de estetik bir görünüm elde edeceksiniz. 

Kış aylarında iç mekanlarda yapılan düğünlerde loş ve samimi bir ortam yakalamak istiyorsanız aydınlatma seçiminde daha sarı renkli ampuller kullanabilirsiniz. Özellikle led ışıklar kış düğünlerinde harika bir bakış açısı oluşturacaktır. 

Düğünlerde aydınlatma seçimi

Düğünlerde aydınlatma seçimi

MUTLULUKLAR DİLERİZ!

Ton sür ton nedir ve ton sür ton modasına uygun nasıl giyinilir?

İLİŞKİLİ HABER

Ton sür ton nedir ve ton sür ton modasına uygun nasıl giyinilir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0