Kışın balayı tatilinde nereye gidilir? Şubat ayında balayı tatili nerede yapılır?

Kış aylarında balayı tatiline gitmek isteyen çiftler onlarca seçenek arasından kararsızlık yaşayabiliyor. Peki kışın balayında nereye gidilir? Kış aylarında balayı tatilinde nereye gidilir? Kışın balayında gidilecek en güzel yerler nerelerdir? Kış tatili için nereye gidilir? Kışın yurtdışında balayına gidilecek yerler nerelerdir? İşte yanıtlar...

Bir ömür boyu mutluluğa "evet" demek için hazırlanan çiftler, düğünlerini genellikle yaz aylarında yapmayı tercih ediyor. Yaz mevsiminde düğünler artsa da bazı kişiler kışın bembeyaz dokusunda da evlenme fikrine sıcak bakıyor. Eğer siz de bir kış gelini ya da damadı olmak istiyorsanız önceliğiniz balayı için doğru bir yer seçmek olacaktır. Özellikle yılın en romantik zamanı olan Şubat ayında Türkiye ve yurtdışında balayı tatiline kucak açabilirsiniz. Gelin, hem eğlenebileceğiniz hem de dinlenebileceğiniz en güzel kış balayı tatili seçeneklerini birlikte değerlendirelim.

Kış düğün dekorasyonu nasıl yapılır? Kış düğünlerinde aksesuar seçimi nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABERKış düğün dekorasyonu nasıl yapılır? Kış düğünlerinde aksesuar seçimi nasıl olmalı?

KIŞIN BALAYINDA NEREYE GİDİLİR? KIŞ MEVSİMİNDE BALAYI NEREDE YAPILIR?

Kış mevsiminde evlendiyseniz balayı için seçim yaparken önceliğinizin ne olduğunu belirlemeniz gerekiyor. Dilerseniz tarihi ve kültürel atmosferin hakim olduğu rotalara gidebilir ya da doğal güzelliklerin ön planda olduğu tatil seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. İşte, kışın balayında mutlaka gitmeniz gereken yerler şu şekilde:

  • Tromso
  • Kapadokya
  • Bologna 
  • Uludağ 
  • Amsterdam

TROMSO

Kış mevsimi denildiği zaman akla ilk olarak Kuzey Avrupa'nın en güzel ülkesi olan Norveç geliyor. Kuzey ışıklarının görsel bir şölen oluşturduğu Norveç'in en kuzeyinde yer alan Tromso şehrinde harika bir balayı yapabilirsiniz. Kendinizi adeta bir masalın içerisindeymiş gibi hissedeceğiniz Tromso, Kuzeyin Paris'i olarak adlandırılıyor.

tromso

tromso

Pırıl pırıl bir gökyüzünü gözler önüne seren Tromso'ya balayı tatili için gelmeyi düşünürseniz mutlaka kar safarisi ve buzda balıkçılık gibi aktivitelere şans vermelisiniz. Macera sever çiftlerin gözdesi haline gelen bu kent kış aylarında evlenenlerin balayı listesinde ilk sırada yer almalı.

tromso norveç

tromso norveç

KAPADOKYA 

Her mevsim binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Kapadokya, kış aylarında bambaşka bir güzelliğe bürünüyor. Nevşehir, Aksaray, Kayseri ve Niğde'ye uzanan geniş topraklarıyla dikkatleri üzerine çeken Kapadokya'yı özel kılan peribacaları kış mevsiminde bembeyaz bir görünüme kavuşuyor. 

KapadokyaİLİŞKİLİ HABERKapadokya'ya nasıl gidilir? Kapadokya'da gezilecek en güzel yerler nelerdir?

kapadokya

kapadokya

Eğer kış balayı tatilinde Türkiye'de bir tatil rotasını tercih etmek istiyorsanız Kapadokya'ya gelerek balon turu yapabilir, tarihi yerleri gezebilir ya da şömineli akşam yemekleriyle eğlencenin tadına varabilirsiniz. Kapadokya'da yer alan otantik oteller ve taş otellerde farklı bir deneyim yaşamaya mutlaka şans vermenizi tavsiye ederiz.

kapadokya nevşehir

kapadokya nevşehir

BOLOGNA 

İtalya'nın kuzeydoğusunda yer alan Bologna, tarih kokan ve kırmızıya bürünmüş sokaklarıyla dünyanın en güzel şehirleri arasında yer alıyor. Göz alıcı bir mimariyi gözler önüne seren Bologna, her adımında huzuru da beraberinde getiriyor. Kış aylarında sakin ve masal gibi bir balayı geçirmek istiyorsanız bu görkemli şehre mutlaka ayak basmalısınız.

İtalyaİLİŞKİLİ HABERİtalya'nın göz bebeği Bologna'da gezilecek yerler nerelerdir?

Bologna

Bologna

Unutulmaz anılar biriktireceğiniz Bologna muhteşem manzaralarıyla hem gözünüzü hitap edecek hem de Tortellini ve Lazanya gibi lezzetleriyle kalbinizi çalacak.

İtalya Bologna

İtalya Bologna

ULUDAĞ 

Türkiye'de kış turizminin gözdesi haline gelen Uludağ, özellikle İstanbul'a yakın olması sebebiyle yoğun ilgi görüyor. Eğer kar ve kayak yapmayı seviyorsanız kış aylarında balayı için Uludağ'ı mutlaka tercih etmelisiniz. Bursa'da yer alan Uludağ'da balayı planı yaparken sabah mükellef bir kahvaltıya ardından snowboard, kayak ve dağ yürüyüşü gibi seçeneklere şans verebilirsiniz.

Uludağ nerede? Uludağ nasıl gidilir? UludağİLİŞKİLİ HABERUludağ nerede? Uludağ nasıl gidilir? Uludağ'da bir gün boyunca neler yapılır?

Uludağ

Uludağ

AMSTERDAM

Etkileyici mimarisi ve dinamik yapısıyla görenleri kendine hayran bırakan Amsterdam, Hollanda'yı Hollanda yapan eşsiz bir şehir. Eğer balayında hem eğlencenin zirve noktasını yaşamak hem de dinlenmenin keyfine varmak isterseniz Amsterdam tam size göre! Özellikle kış aylarında en sık tercih edilen tatil rotalarından biri haline gelen Amsterdam'a gelerek eşinizle güzel zaman dilimlerine yer verebilirsiniz. 

Hollanda Amsterdam

Hollanda Amsterdam

Buraya geldiğinizde mutlaka bisiklet ve kanal turlarını denemelisiniz. Öte yandan kültürel bir zenginliği içerisinde barındıran Amsterdam'daki müzeleri ziyaret etmek de harika bir tercih olacaktır. 

Amsterdam

Amsterdam

2022 yılının en güzel damatlık modelleri!

İLİŞKİLİ HABER

2022 yılının en güzel damatlık modelleri!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0