Ev dekorasyonunda çiçekler nasıl kullanılmalıdır? Çiçek dekorasyonu nasıl yapılır?

Ev dekorasyonunda harika bir dokunuş oluşturan çiçekler, doğru kullanıldığında alanda akustik kontrolü sağlar ve güzel bir görüntü oluşturur. Siz de bahar aylarında evinize neşe getirecek çiçeklerle muhteşem bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. Peki, ev dekorasyonunda çiçekler nasıl kullanılır? Mevsimlere göre hangi çiçekler tercih edilmeli? Hangi odada nasıl çiçekler tercih edilmelidir? İşte cevaplar…

Günümüzün büyük bir çoğunluğunu geçirdiğimiz evlerimizde hem konforlu hem de şık alanlar oluşturmaya özen gösteriyoruz. Bunun için de mum, biblo, tablo ve çerçeve gibi bazı detaylardan faydalanarak zengin bir dekorasyona imza atmak mümkün. Her dekorasyon stilinin kilit parçaları değişkenlik gösterse de çiçekler evimizin olmazsa olmazlarından birini oluşturuyor. Doğallığın sembolü olan çiçekler ile hem şıklığı hem de huzuru evinize davet edebilirsiniz. Gelin, ev dekorasyonunda çiçeklere nasıl yer verilebileceğini birlikte öğrenelim.

Mart ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? İlkbahar ev dekorasyonu nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERMart ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? İlkbahar ev dekorasyonu nasıl yapılır?

EV DEKORASYONUNDA ÇİÇEKLER NASIL KULLANILMALI?

Evin en gözde ve en çok kullanılan alanlarından biri olan salonlarda canlı çiçekler ile görsel bir şölen oluşturabilirsiniz. Yalnızca birden fazla farklı bitkiye salonunuzda yer verecekseniz koku karmaşası oluşmamasına dikkat edin. 

çiçek dekorasyonu

çiçek dekorasyonu

Öncelikle salonlarınızda bir odak noktası belirleyerek oraya uygun bir çiçek tercih etmelisiniz. Yeşilin en güzel hali olan büyük yapraklı bitkiler ile evinizde tatlı bir dokunuş yapabilirsiniz.

bitki dekorasyonu

bitki dekorasyonu

Devetabanı, paşa kılıcı, salon palmiyesi ve yuka gibi bitkiler uzun süre gölgede kalabildiği için salonlarda kullanmaya uygundur.

mevsime göre çiçek seçimi

mevsime göre çiçek seçimi

Son zamanlarda salon dekorasyonunda sıklıkla karşımıza çıkan bambular ise estetik görüntüsü ile evinizin stilinde bütünleyici bir etki oluşturmaktadır. Bambuların su ihtiyacı bulunduğu alana göre değişiklik gösterdiği için bakımı oldukça kolaydır. 

evde tercih edilecek bitkiler

evde tercih edilecek bitkiler

Ahşap zeminli salonlarda marginata, ficus ve Benjamin gibi bitkilere yer vererek farklı bir bakış açısını evinize davet edebilirsiniz. Ayrıca duvarlar için tasarlanan saksılara yer vererek sofistike bir görünüm oluşturarak duvarlarınızı da canlandırabilirsiniz.

Ev bitkileri

Ev bitkileri

MUTFAK DEKORASYONUNDA ÇİÇEK KULLANIMI NASIL OLMALI?

Mutfaklara sinen yemek kokuları azaltmak ve canlı bir ortam oluşturmak için mutfak dekorasyonunda çiçek kullanabilirsiniz. Fesleğen, lavanta, nane ve reyhan gibi hoş kokulu çiçekler mutfaklara çok yakışacaktır. Doğanın içinden bir parçayı yansıtan küçük saksılı bitkiler ve teraryumlar da mutfak için uygundur.

Mutfak dekorasyonunda çiçek kullanımı

Mutfak dekorasyonunda çiçek kullanımı

Tavandan sarkıtılan saksı çiçekleri de mutfak dekorasyonunda güzel görünecektir.

Duvarlarda çiçek dekorasyonu

Duvarlarda çiçek dekorasyonu

YATAK ODALARINDA ÇİÇEK KULLANIMI NASIL OLMALI?

Kaliteli uykularınıza kucak açan yatak odalarında kullanılacak çiçek seçimini çok dikkatli yapmalısınız. Uyku esnasında sağlığınıza zarar vermeyecek ve yatak odanızın ambiyansını değiştirecek çiçekleri tercih etmelisiniz. 

Yatak odasında bitki kullanımı

Yatak odasında bitki kullanımı

Pembe yasemin, hoş kokusuyla insana huzur veren bir çiçektir. Ancak hassas olan bu bitki güneşi sever ve çok fazla sulanmamalıdır. 

Pembe yasemin çiçeği

Pembe yasemin çiçeği

Lavanta ise rahatlatıcı etkisi ile bilinen ve rengiyle hayranlık uyandıran bir bitkidir. Lavanta kokusunun her üründe karşımıza çıktığını düşünürsek; yatak odalarının dekorasyonunda lavanta iyi bir seçim olabilir. 

Lavanta

Lavanta

Bembeyaz görüntüsüyle saflığı anımsatan gardenya, yatak odalarınızda kaliteli bir uyku deneyimi yaşamanızı sağlar. Yalnızca hassas ve bakım gerektiren bir bitki olduğunun altını çizmemiz gerekmektedir. Doğrudan ışığın zarar verdiği gardenya, bakması zor ancak görüntüsü harika bir bitkidir. 

Gardenya

Gardenya

Kaktüs, kokusuz bir bitki olmasına rağmen bulunduğu ortamda asil ve şık bir görüntü oluşturmaktadır. Yatak odalarınızda daha minimal ya da endüstriyel bir tasarımı tercih ettiyseniz; kaktüse yer verebilirsiniz. 

Kaktüs

Kaktüs

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Parvovirüs B19 nedir? Çocuklarda "Beşinci hastalık" nasıl bulaşır? Belirtileri ve tedavisi...

İLİŞKİLİ HABER

Parvovirüs B19 nedir? Çocuklarda "Beşinci hastalık" nasıl bulaşır? Belirtileri ve tedavisi...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0