Yatak odası dekorasyonu nasıl yapılır? Yatak odası dekorasyonunda farklı dekorasyon önerileri

Yatak odalarınızın dekorasyonunda nefes kesen bir tarz oluşturmak istiyorsanız; dikkate almanız gereken bazı ipuçları var. Hem farklı hem de şık bir yatak odası dekorasyonuyla yeni bir güne merhaba demek isterseniz bu haber tam da size göre! Peki yatak odası dekorasyonu nasıl yapılır? Yatak odası dekorasyonunda aksesuar kullanımı nasıl olmalı? Yatak odaları nasıl dekore edilir? İşte cevaplar…

Tüm günün stresini ve yorgunluğunu geride bıraktığımız yatak odaları, konfor alanları olarak karşımıza çıkmaktadır. Dinlenmek için kullandığımız yatak odalarımızın görünüşü ruh halimizi etkilemektedir. Güne zihniniz dinlenmiş bir şekilde başlamak istiyorsanız, bulunduğunuz ortamın karmaşık ve göz yoran bir şekilde olmamasına dikkat etmelisiniz. Hem konforlu hem de işlevsel bir yatak odası dekorasyonu şekillendirmek için bazı noktalarda hassas davranmak gerekmektedir. Yatak odalarında sıradanlıktan uzak ve etkileyici izleri barındıran bir dekorasyon oluşturmak için size bazı önerilerimiz olacak. Gelin, yatak odanıza farklı bir hava getirecek dekorasyon önerilerini birlikte inceleyelim.

Rustik tarz dekorasyon nedir? Rustik tarz dekorasyon nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERRustik tarz dekorasyon nedir? Rustik tarz dekorasyon nasıl yapılır?

FARKLI YATAK ODASI DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Yatak odalarında gösterişli ve dikkat çekici dekorasyon örneklerinden hoşlanıyorsanız yataklarınızda cibinlik kullanabilirsiniz.

Yatak odası dekorasyonu

Yatak odası dekorasyonu

Özellikle 80'li ve 90'lı yılların dekorasyonunda sıklıkla karşımıza çıkan cibinliklerin asıl amacı sineklerden korunmak içindir. Günümüzde ise cibinlikler yatak odası dekorasyonunda farklı bir bakış açısı yakalamak için tercih edilebilir.

Yatak odası dekorasyonunda cibinlik kullanımı

Yatak odası dekorasyonunda cibinlik kullanımı

Kullanacağınız cibinliği farklı bağlama modelleri ile bambaşka bir tarza dönüştürmeniz mümkündür. Rustik ev dekorasyonunda cibinlik harika bir seçenek oluşturmaktadır. 

Rustik tarz dekorasyonda cibinlik kullanımı

Rustik tarz dekorasyonda cibinlik kullanımı

AVİZELER İLE YATAK ODANIZI ŞIKLAŞTIRIN!

Yatak odalarını baştan aşağı dekore ederken en çok göz ardı edilen parçalardan biri aydınlatmadır.

Yatak odası dekorasyonunda avize kullanımı

Yatak odası dekorasyonunda avize kullanımı

Özenli ve benzersiz bir görünümü taşıyan avizeler, yatak odası dekorasyonunuzda sıradanlığı ortadan kaldırabilir.

Yatak odası dekorasyonunda aydınlatma seçimi

Yatak odası dekorasyonunda aydınlatma seçimi

Gösterişli avizelerle yatak odalarınızda orijinal bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Avize dekorasyonu

Avize dekorasyonu

YATAKLARINIZIN AYAKLARI YERDEN KESİLECEK!

Farklı bir yatak odası tasarımı oluşturmak ve kimsede olmayan yatak odası dekorasyonu şekillendirmek isterseniz bayılacağınız bir fikrimiz var! 

Farklı yatak odası dekorasyonu fikirleri

Farklı yatak odası dekorasyonu fikirleri

Tavandan sabitlenecek şekilde yataklarınızın zemine değmesini engelleyen bir tasarımı yatak odalarınızda kullanabilirsiniz. Güvenlik ve konfor açısından gerekli tedbirleri aldıktan sonra bu benzersiz tasarımı evinize taşıyabilirsiniz.

Yatak dekorasyonu

Yatak dekorasyonu

İHTİŞAMLI BİR DEKORASYONUN SIRRI: AYNALAR

Özellikle küçük ve dar yatak odalarında aynalara yer vererek derinlik katabilir ve ortamın ışık miktarını arttırabilirsiniz. Bulunduğu ortamda oluşturduğu işlevselliğin yanı sıra; aynalar dekoratif anlamda da estetik bir görünüm oluşturmaktadır. 

Yatak odası dekorasyonunda ayna kullanımı

Yatak odası dekorasyonunda ayna kullanımı


Görkemli bir çerçeve ile çevrelenmiş aynalar yatak odalarına şıklık katacaktır. 

Yatak odasında ayna kullanımı

Yatak odasında ayna kullanımı

DUVARLARINIZI YEŞİLLENDİRİN

Yatak odalarınızda doğanın esintilerini hissetmek için yeşil bitkilere yoğunluk verebilirsiniz. Özellikle beyaz ve açık renkli duvarlardan sarkan yeşil yapraklar estetik bir görünümü yakalamanızı sağlayabilir.

Yatak odasında yeşil yapraklı bitki kullanımı

Yatak odasında yeşil yapraklı bitki kullanımı

Çiçekleri yapraklarla beraber kullanarak akılda kalıcı bir dekorasyon şekillendirebilirsiniz.

Yatak odası duvar dekorasyonu

Yatak odası duvar dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Vcd 1 yıl önce

Herkes çok güzel dekorasyon yapabilir, sen paradan bahset