Rustik tarz dekorasyon nedir? Rustik tarz dekorasyon nasıl yapılır?

Doğanın evlerde birer yansıması olarak görülen Rustik tarz dekorasyon son dönemlerde oldukça popüler bir hale geldi. Özellikle sonbahar aylarının gelişiyle doğal ve sıcak bir yaşam alanı oluşturmak isterseniz bu stil tam da size göre! Peki Rustik tarz dekorasyon nedir? Rustik tarz dekorasyon nasıl yapılır? Rustik tarz salon dekorasyonu nasıl olmalı? İşte merak ettiğiniz her şeyi sizler için açıkladık...

Modern şehir hayatının içerisinde doğaya ve doğal olana hasretimiz artarken; evimizde daha sıcak görünümleri tercih ediyoruz. Stresli ve yoğun bir iş gününün ardından eve adım atar atmaz sıcak ve göz yormayan bir dekorasyonda çoğu kişinin ilk tercihi haline geldi. Çağımızın en dikkat çeken ev dekorasyon trendlerinden biri olan Rustik dekorasyon ise tam olarak bu sıcaklığı evlerimize davet ediyor. Rustik kimilerine göre köy yaşantısı görünümü veren bir stil olarak görülse de aslına bakarsanız doğanın kendine has dokularını ön planda tutmaya özen gösteriyor. Gelin, yaşam alanlarımızda ferahlığın kapılarını aralayan Rustik tarz dekorasyonu adım adım keşfedelim.

Ekose nedir? Dekorasyonda ekose desen nasıl kullanılır? İLİŞKİLİ HABEREkose nedir? Dekorasyonda ekose desen nasıl kullanılır?

RUSTİK TARZ DEKORASYON NEDİR?

Tamamen doğadan ilham alarak saf ağaçların yer bulduğu Rustik dekorasyon, sözcük olarak ele alındığında kırsal hayata ait olan ve fazla işleme tabi olmamış, kabaca bitirilmemiş anlamlarını taşımaktadır. El emeği ürünlerin yer aldığı bu dekorasyon tarzında her zaman akılda kalan şey "doğallık" olmalıdır. 

Rustik dekorasyon

Rustik dekorasyon

RUSTİK TARZ DEKORASYON NASIL YAPILIR?

Yaşam alanlarında huzur ve sakinliği davet eden Rustik dekorasyonda taş ve odun gibi organik malzemelerin yer aldığını söyleyebiliriz. Ağaç görünümlü mobilyaları tercih ettiğiniz zaman aslına bakarsanız Rustik dekorasyon tarzını yansıtmış olmazsınız. Çünkü Rustik dekorasyonda ağaç görünümlü mobilyalar yerine gerçek ağaçtan mobilyalar yer almaktadır.

Rustik dekorasyon önerileri

Rustik dekorasyon önerileri

Bu dekorasyon tarzında en sık tercih edilen malzemelerden biri ahşaptır. Ahşap, rattan ve hasır ürünlere bir arada yer vererek doğal yaşamı evinizde hissedebilirsiniz.

Rustik tarz dekorasyon oluşturmanın yolları

Rustik tarz dekorasyon oluşturmanın yolları

Ahşabı tümüyle kullanmak yerine diğer tarzlarla harmanlayarak estetik ve tamamlayıcı bir dekorasyon şekillendirilebilir. Örneğin; mutfak tezgahlarınızda ahşap yüzeyler kullanarak Rustik dokunuşlar yapabilirsiniz.

Rustik tarz mutfak

Rustik tarz mutfak

Rustik dekorasyonla döşenmiş bir evin duvarlarında canlı renklerden ziyade tekrarlayan taş duvarlar kullanılmaktadır. Mobilyalar ve aksesuarlarla bütüncül bir etki şekillendirmek için duvarlarınızı da bu tarza uygun olacak şekilde tercih edilmelidir. 

Rustik tarzla döşenmiş bir ev

Rustik tarzla döşenmiş bir ev

Rustik dekorasyonda kusursuz bir görünüm oluşturmanız beklenmez. Tam tersi kusurları ön plana çıkararak samimi bir ortam oluşturmak önemlidir. Yapay postlar, tüylü yastıklar ve peluş ögelerde Rustik için harika detaylar şekillendirmektedir.

Rustik stile dair tüyolar

Rustik stile dair tüyolar

RUSTİK DEKORASYON OLUŞTURMANIN YOLLARI

Ağaç dokusunun sıklıkla yer verildiği Rustik dekorasyon yemek odalarında zamansız bir bakış açısı oluşturmak için çok sık tercih edilmektedir. Geleneksel tarzlardan hoşlanıyorsanız Rustik stili harmanlayarak şık bir yemek odası oluşturabilirsiniz.

Rustik tarz yemek odası dekorasyonu

Rustik tarz yemek odası dekorasyonu

Dilerseniz Rustik dekorasyon ve modern dekorasyonu bir arada kullanarak daha çağdaş bir bakış açısı yakalayabilirsiniz.

Rustik dekorasyonla uyumlu stiller

Rustik dekorasyonla uyumlu stiller

RUSTİK DEKORASYONDA AKSESUARLARI ES GEÇMEYİN!

Toprak tonlarının ön planda olduğu Rustik tarz dekorasyonda, mavi ve yeşilin tonlarına da ağırlık verebilirsiniz. Yaşam alanlarınızda sakin ve huzurlu dokunuşlara olanak tanıyan Rustik dekorasyonda; eskimiş tablolar, ahşap aynalar ve hasır aksesuarlarla zengin bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Rustik tarz aksesuar kullanımı

Rustik tarz aksesuar kullanımı

Aynı zamanda evinizde kırsal bir tarz yakalamak isterseniz; ham odunlarla alışılmışın dışına çıkabilirsiniz.

Rustik tarz dekorasyon önerileri

Rustik tarz dekorasyon önerileri

Rustik dekorasyonun öne çıkan unsurlarından biri olan şömineler özellikle önümüzde sonbahar ve kış aylarının olduğunu düşünürsek hem işlevsellik hem de dekoratif anlamda şıklığın sembolü olacaktır. Dilerseniz salonlarınızda ya da kış bahçelerinizde şömine fikrini değerlendirebilirsiniz.

Rustik tarz salon dekorasyonu

Rustik tarz salon dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0