Yemek sofralarında altın rengi nasıl kullanılır? Gold yemek masası modelleri

Yemek masalarında zarif ve şık bir dekorasyondan hoşlanıyorsanız; sofra dekorasyonunuzda altın renginin ihtişamlı etkisine yer verebilirsiniz. İster detaylarda ister sofranın tamamında kullanacağınız altın renk kusursuz bir görünüm yakalamanızı sağlayacak. Peki, yemek sofralarında altın renk nasıl kullanılır? Gold yemek masası dekorasyonu nasıl yapılır? Tüm merak edilenleri sizler için yazımızda açıkladık…

Ailemiz ve sevdiklerimizle en özel anlarımıza ev sahipliği yapan yemek masaları, evin en önemli alanını oluşturmaktadır. Lezzetli yemeklerimizi sunduğumuz yemek sofralarında keyifli vakitlere kucak açarız. Bu noktada yemek masasında her objenin belli bir düzene uyacak şekilde, şık bir görünümde olması oldukça önemlidir. Muazzam yemeklerin hakkını vermek için doğru bir sofra dekorasyonu şekillendirmek gerekmektedir. Cezbedici bir sunumla hazırlanan gösterişli bir sofra dekorasyonu, hem misafirlerinizi mest edecek hem de ev dekorasyondaki tamamlayıcı etki sizleri mutlu edecek. Işıl ışıl parlayan şık bir sofra dekorasyonunda altın detaylar vazgeçilmez bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Gelin, sofralarınızı renklendirecek altın rengi sofra dekorasyonu oluşturmanın püf noktalarına birlikte göz atalım.

Ev hediyesi nasıl seçilir? Ev hediyesi ne alınır? Ev hediyesi çeşitleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABEREv hediyesi nasıl seçilir? Ev hediyesi ne alınır? Ev hediyesi çeşitleri nelerdir?

YEMEK SOFRALARINDA ALTIN RENK NASIL KULLANILIR?

Sofra dekorasyonu ev dekorasyonunun vazgeçilmez parçalarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Yemek masalarında da kendi tarzınızı yansıtabilirsiniz. 

Yemek sofralarında altın renk kullanımı

Yemek sofralarında altın renk kullanımı

Yemek takımlarında altın detaylar ve süslemeler, göz yormayacak şekilde kullanıldığında çok zarif görünecektir. Yemek sofralarında odak noktası haline gelen tabak takımlarında altın rengine yer verirseniz; göz alıcı bir sofraya sahip olabilirsiniz. Elegant bir sofra dekorasyonunda altın unsurlar mutlaka bulunmalıdır.

Altın renk masa dekorasyonu

Altın renk masa dekorasyonu

ÇATAL KAŞIK BIÇAK TAKIMLARINDA ALTIN DETAYLAR 

Aileniz ve dostlarınız için özel bir sofra hazırlamak isterseniz, altın renkli çatal, kaşık ve bıçak takımları kullanabilirsiniz. Yemek masalarında altın rengini ufak detaylarda kullanarak sade ancak göz kamaştıran bir sofra dekorasyonu şekillendirilebilir. Örneğin; beyaz, krem ve kahve tonları arasında bir geçiş oluşturarak hazırlanmış doğal bir sofra dekorasyonunda altın çatal, kaşık ve bıçak takımı muhteşem duracaktır. 

Sofra dekorasyonunda altın renk

Sofra dekorasyonunda altın renk

Altın rengini daha asil bir şekilde kullanmak isterseniz; mat siyah renkli yemek tabaklarınızla kombine edebilirsiniz.

Altın ve siyah renk masa dekorasyonu

Altın ve siyah renk masa dekorasyonu

Böylece hem modern hem de asaletin hakim olduğu bir sofra dekorasyonuna sahip olursunuz.

Mat siyah ve altın sofra dekorasyonu

Mat siyah ve altın sofra dekorasyonu

Çapıcı ve göz alıcı kırmızıyla altın renginin sofra dekorasyonunda muhteşem uyumunu da gözden kaçırmamak gerek!

Kırmızı ve altın renk uyumu

Kırmızı ve altın renk uyumu

MİNİK DETAYLARDA ŞIKLIĞI YAKALAYIN

Sofra dekorasyonlarında doğru aksesuar kullanımına dikkat etmelisiniz. Her bir ögenin birbiriyle ahenk içerisinde olabileceği küçük dokunuşlarla sofra dekorasyonunda harikalar oluşturabilirsiniz. 

Yemek sofralarında altın detaylar

Yemek sofralarında altın detaylar

Yemek masanızda her bir parçayla uyumlu mevsim çiçeklerine yer verebilirsiniz. Açık tonlarla hazırlanmış yemek sofralarında, çiçekler ile tazelik yakalarken altın detaylı mumlarla bütüncül bir etki de oluşturmak mümkün. 

Davet masası dekorasyonu

Davet masası dekorasyonu

Sade ve yalın bir şekilde dekore edilen sofra düzenlerinde altın renkli peçete yüzükleri farklı bir bakış açısı yakalamanızı sağlayabilir. 

Yemek takımlarında altın renk kullanımı

Yemek takımlarında altın renk kullanımı

Ayrıca peçete kenarlarında altın işlemeli detaylara yer açarak hoş bir adım atabilirsiniz.

Gold yemek masası dekorasyonu

Gold yemek masası dekorasyonu

Genellikle canlı çiçekler ve mumlarla donattığımız sofralarımızda, benzersiz bir görünüm için küçük bir fanusun içine yerleştireceğiniz altın renkli objelere de yer verebilirsiniz.

Sofra dekorasyonunda altın aksesuar kullanmanın yolları

Sofra dekorasyonunda altın aksesuar kullanmanın yolları

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Saç dökülmesine karşı en etkili şampuanlar 2024

İLİŞKİLİ HABER

Saç dökülmesine karşı en etkili şampuanlar 2024
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0