Ev hediyesi nasıl seçilir? Ev hediyesi ne alınır? Ev hediyesi çeşitleri nelerdir?

Sevdiklerinizin yeni ev heyecanını paylaşmak için gittiğiniz ilk ziyarette, göz alıcı bir yeni ev hediyesi almak istiyor olabilirsiniz. Birçok seçenek arasından doğru hediyeyi bulmak bazen zorlayıcı olabiliyor. Peki, ev hediyesi nasıl seçilir? Ev hediyesi alırken nelere dikkat edilmelidir? Ev hediyesi ne alınır? İşte cevaplar...

Her yeni ev, yeni bir başlangıcı simgelemektedir. Bu başlangıcı yaparken, birkaç değişiklikten faydalanarak evlerde farklı bir atmosfer oluşturulabilir. Heyecan verici bir süreci temsil eden yeni evlere misafirliğe gidildiği zaman hediye alınmaktadır. Yıllardır devam eden bu gelenek, sevdiklerinizin heyecanını paylaşmak için harika bir fırsat oluşturmaktadır. Ev hediyesi almaya karar verildiği andan itibaren "Acaba ne almalıyım? Hangisini daha çok beğenir? Bu obje evde uyumlu bir görünüm oluşturur mu?" gibi sorular kafa karışıklığına neden olabilir. Gelin, ev hediyesi almanın püf noktalarını birlikte öğrenelim.

Evde nerede fotoğraf çekilir? Ev ortamında fotoğraf nasıl çekilir?İLİŞKİLİ HABEREvde nerede fotoğraf çekilir? Ev ortamında fotoğraf nasıl çekilir?

EV HEDİYESİ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Öncelikle; hediye alacağınız kişinin ihtiyaçlarını ve kişisel zevklerini göz önünde bulundurmalısınız. Ev hediyesi alınırken üzerinde düşünülmüş ve özenli bir seçim yapılmalıdır. Karşıdaki kişi hediyenin alelade bir seçim olmadığını, sizin gözlem yaparak ona özel bir şey aldığını hissetmeli.

Hediye almanın yolları

Hediye almanın yolları

Karşıdaki kişiyi düşünerek alacağınız hediye, aynı zamanda sizden de bir şeyler yansıtmalıdır. Ev sahibi, hediyenize her baktığında sizi hatırlatması oldukça önemlidir. 

Ev hediyesi seçimi

Ev hediyesi seçimi

Bir hediyenin en dikkat çeken tarafı, işlevsellik açısından kullanışlı olmasıdır. Evlerde fazlalık ve uyumsuzluk oluşturacak tercihlerden kaçınmanızı tavsiye ederiz. Kapalı dolaplar arkasında saklanan bir hediye yerine, göz önünde her daim dikkat çeken seçimlere yönelmelisiniz.

Ev hediyesi alırken dikkat edilmesi gerekenler

Ev hediyesi alırken dikkat edilmesi gerekenler

EV HEDİYESİ NE ALINIR?

Özellikle duvar dekorasyonunda sıklıkla kullanılan saatler, hediye olarak da harika bir seçenektir. Birçok farklı model ve boyuttaki saatler arasından karşınızdaki kişinin evine uyum sağlayacak bir saat alabilirsiniz. Son zamanlarda popüler olan çerçevesiz saatlere mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz. 

Ev hediyeleri

Ev hediyeleri

Ev dekorasyonunda duvar saati seçimi nasıl olmalıdır?İLİŞKİLİ HABEREv dekorasyonunda duvar saati seçimi nasıl olmalıdır?

Koltukların üzerinde estetik bir görünüm şekillendiren koltuk şalları veya battaniyelerini ev hediyesi olarak alabilirsiniz. Yumuşak keten veya pamuklu şallar, hem kullanışlıdır hem de her evde olması gereken tekstil ürünlerinden biridir.

Ev hediyesi önerisi

Ev hediyesi önerisi

Genellikle ev hediyesi denildiğinde akla tablo veya fotoğraf çerçevesi gelmektedir. Bu klasik hediye, sizi hem garantili bir sonuca ulaştırır hem de duvarlarda çarpıcı bir etki oluşturmaktadır. Burada en zorlayıcı kısım ise hediye alacağınız kişinin zevklerini çok iyi bilmeniz gerekmektedir.

Ev hediyesi tavsiyeleri

Ev hediyesi tavsiyeleri

Manzara tabloları, portre tabloları, bir şehri simgeleyen yapıların olduğu tablolardan yana şansınızı kullanabilirsiniz. Ya da daha soyut tablolar ile modern bir görünümü destekleyebilirsiniz.

Ev hediyesi nasıl alınır

Ev hediyesi nasıl alınır

Aydınlatma ürünleri de en çok tercih edilen ev hediyelerinden biridir. Her dekorasyon tarzına uyum sağlayacak nitelikte birçok aydınlatma ürünü bulunmaktadır. Lambader, abajur ve avize gibi seçenekler arasından uygun nitelikte bir hediye alabilirsiniz.

Ev hediyesi nasıl seçilir

Ev hediyesi nasıl seçilir

Evlerde temel ihtiyaçlardan biri olan elektrikli ev aletleri, en kullanışlı hediyelerden biridir. Süpürge ve ütü gibi temel parçalardan birini alabileceğiniz gibi patlamış mısır makinesi, waffle makinesi, çay makinesi, kahve makinesi gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. Bu sıcak yaz günlerinde çok sık kullanılan vantilatörleri de tercih edebilirsiniz.

Hediye seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Hediye seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

ÇOCUKLU AİLELERE EV HEDİYESİ NE ALINIR?

Çocuklu aileler için bir ev hediyesi almayı planlıyorsanız; ailenin keyifli vakitler geçirebileceği hediyelere öncelik verebilirsiniz. Kutu oyunları, hem eğlenceli hem de kullanışlı bir hediye olabilir. Zamansız bir hediye olan kutu oyunlarının yanı sıra; zorlayıcı bir puzzle seti de alabilirsiniz. Özellikle manzaralı bir resmi içeren bu puzzle setleri, duvarlarda da şık bir tablo görevini üstlenebilir.

Çocuklu ailelere hediye almanın yolları

Çocuklu ailelere hediye almanın yolları

İŞ ARKADAŞINA EV HEDİYE NE ALINIR?

Çalışan kişiler, zamanının büyük bir çoğunluğunu iş yerinde geçirmektedir. Birlikte uzun saatler geçirdiğimiz iş arkadaşlarınıza hediye alırken, kararsız karabilirsiniz. Nevresim, masa örtüsü gibi ev tekstil ürünleri alabileceğiniz gibi; bardak ve kupa setleri de alabilirsiniz. 

iş arkadaşlarına hediye almanın yolları

iş arkadaşlarına hediye almanın yolları

KİŞİSEL ZEVKLERE ODAKLANIN

Hediye alacağınız kişinin öne çıkan bir ilgi alanı varsa ona uygun bir hediye alabilirsiniz. Örneğin; düzenli spor hayatıyla öne çıkan birine spor ekipmanları alabilirsiniz. Pilates, yoga, fitness ürünleri burada çok hoş bir seçim olacaktır.

Hediyelik eşyalar

Hediyelik eşyalar

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

2023 yılında Türkiye'de en çok tercih edilen bebek isimleri belli oldu! İşte o liste...

İLİŞKİLİ HABER

2023 yılında Türkiye'de en çok tercih edilen bebek isimleri belli oldu! İşte o liste...
0-1 yaş bebek yelek modelleri! 1 yaş bebek örgü yelek modelleri 2024

İLİŞKİLİ HABER

0-1 yaş bebek yelek modelleri! 1 yaş bebek örgü yelek modelleri 2024
Avrupa'daki en güzel 30 kasaba belli oldu! Türkiye o listeye damga vurdu

İLİŞKİLİ HABER

Avrupa'daki en güzel 30 kasaba belli oldu! Türkiye o listeye damga vurdu
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0