Evde nerede fotoğraf çekilir? Ev ortamında fotoğraf nasıl çekilir?

Günümüzde birçok kişi anılarını fotoğraflamayı ve sosyal medya hesabından paylaşmayı çok seviyor. Sizde güzel fotoğraflar çekmek için eşsiz mekanlar arıyorsanız aslında çok da uzağa gitmeden evinizde muhteşem kareler yakalayabilirsiniz. Peki, evde nerede fotoğraf çekilir? Ev ortamında fotoğraf nasıl çekilir? İşte detaylar...

Kişisel zevklerimizin etkili bir yansıması olan evlerimizde her detay bizlerden parçalar taşıyor. Kimi zaman iç dünyamızın dinginliğini gözler önüne seren minimal dokunuşlar, kimi zaman da rengarenk enerjimizi temsil eden çiçeklerle dekore ettiğimiz evlerimiz, günümüzün büyük bir çoğunluğunu geçirdiğimiz konfor alanlarımız. Eğer sizde "en rahat olduğunuz yer" olan evlerinizde dikkat çekici köşeler oluşturmak isterseniz sizlere harika tavsiyelerimiz var. Birbirinden fotojenik köşelerle hem keyifli hissedebilir hem de bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Gelin evde fotojenik köşeler oluşturmanın en kolay yollarına birlikte göz atalım.

Kitap okuma köşesi dekorasyonu nasıl yapılmalıdır?İLİŞKİLİ HABERKitap okuma köşesi dekorasyonu nasıl yapılmalıdır?

EVDE FOTOJENİK KÖŞELER NASIL YAPILIR? EV ORTAMINDA FOTOĞRAF NASIL ÇEKİLİR?

  • OKUMA KÖŞESİ

Evimize adım attığımız anda günün yorgunluğunu atabileceğimiz sakin ve huzurlu alanlara ihtiyaç duyuyoruz. Belki birkaç saat kendimizi dinleyebileceğimiz ve dinlenebileceğimiz bu alanlardan en sevileni genellikle okuma köşeleri oluyor. İster salonlarda ister yatak odasında oluşturabileceğiniz bu okuma köşelerini eğer yeriniz varsa çalışma odalarına da inşa edebilirsiniz.

okuma köşesi

okuma köşesi

Öncelikle evinizin stiline uygun bir kitaplık satın alarak işe başlayabilirsiniz. Her tarz ve her dönemle uygun ahşap kitaplıklar en çok tercih edilen seçimlerden biri oluyor. Daha sonra şık ve rahat bir berjer yerleştirerek desenli kırlentlerle dekorasyonunuzu tamamlayın.

Kitap okuma köşeleri

Kitap okuma köşeleri

Ardından küçük bir sehpa üzerine gözünüzü yormayacak bir masa lambası, mis kokulu mumlar ve renkli çiçekler yerleştirebilirsiniz. İsterseniz kitaplıkta boş kalan kısımlara hatırası olan eski fotoğraflar ve biblolar yerleştirebilirsiniz.

Ev dekorasyonunda kitap okuma köşesi

Ev dekorasyonunda kitap okuma köşesi

Dilerseniz bu alanı arka plan olarak kullanarak berjere oturup güzel bir fotoğraf çekilebilirsiniz ya da direkt kahve eşliğinde kitap fotoğraflarına sahip olabilirsiniz.

  • BALKON

Gökyüzüne ve doğaya en yakın olduğumuz noktalar olan balkonlar, özellikle bahar aylarında evimizin gözde alanı oluyor. İster sabah kahvaltısında ister akşam kahvesinde zaman geçirebileceğimiz balkonlarda yapılabilecek çok fazla dekoratif dokunuş var. İlk olarak balkonunuzun şekli ve boyutuna uygun bir oturma köşesi hazırlayarak işe başlayın. Özellikle sallanan sandalyeler ve puflar çok hoş bir görünüm yakalamanızı sağlayabilir.

Balkon dekorasyonu

Balkon dekorasyonu

Eğer balkonlarınızın boyutu ufaksa katlanabilir sandalye ve masa kullanarak açık havanın tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca asılabilir saksılarla renk renk çiçeklerle balkonlarınızı donabilir ve sarmaşıklarla duvarlarınıza da hoş bir bakış açısı katabilirsiniz.

Balkonda fotoğraf çekimi

Balkonda fotoğraf çekimi

Kuşkusuz en fotojenik köşelerden biri olan balkonlarda renkli aksesuarlar ve tekstil ürünleriyle göz alıcı bir köşe oluşturabilir ve bol bol fotoğraf çekebilirsiniz!

Evinizde boş kaldığınız vakitleri güzel bir şekilde değerlendirmek isterseniz özenle hazırlanmış bir spor köşesiyle hayatınıza renk katabilirsiniz. Eğer büyük ve ferah bir salona sahipseniz ufak bir köşeyi bunun için ayırabilir ya da küçük bir odayı yalnızca spor için tercih edebilirsiniz. 

Evde spor köşesi

Evde spor köşesi

Öncelikle nasıl bir spor yapmak istediğinize karar vererek çeşitli ağırlık, esneme bandı, top ve mat gibi ürünleri satın alabilirsiniz. Ardından hafif kokulu mumlar ve oda parfümüyle alanınızı olduğundan ferah bir hale çevirebilirsiniz. Burada spor yaparken kendinizi motive edecek fotoğraflar çekebilirsiniz.

Evde pilates köşesi

Evde pilates köşesi

  • PENCERE ÖNÜ 

Evlerde doğal ışığın odak noktası haline gelen pencere önleri güzel fotoğraflar çekilmek için aradığınız yer olabilir. Eğer alanınız uygunsa buraya bir oturma alanı inşa ederek hem dışarıyı izleyerek müzik dinleyebilir hem de çayınızı kahvenizi yudumlayabilirsiniz. 

Pencere önü dekorasyonu

Pencere önü dekorasyonu

Ya da dilerseniz karşılıklı iki berjer yerleştirerek güzel bir abajur ile oturma alanına sahip olabilir ve burada farklı farklı pozlar verebilirsiniz.

Pencere önü dekore etmenin yolları

Pencere önü dekore etmenin yolları

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

el-Baki isminin anlamı! el Baki esmasının faziletleri ve faydaları

İLİŞKİLİ HABER

el-Baki isminin anlamı! el Baki esmasının faziletleri ve faydaları
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0