Kitap okuma köşesi dekorasyonu nasıl yapılmalıdır?

Kitap okumak, hayal gücümüzün sınırsız dünyasında özgürce dolaşma imkanı sağlar. Her gün en az yarım saatlik bir kitap okuma rutini, sakin ve huzurlu bir gün yaşamanıza olanak sağlayacaktır. Peki, evlerde kitap okuma köşeleri nasıl dekore edilir? Kitap okuma köşelerinin olmazsa olmazları nelerdir? Kitap okuma köşesi dekorasyonu nasıl yapılır? İşte tüm merak ettiğiniz soruları sizler için yanıtladık.

Ev dekorasyonlarında her alanın ayrı bir önemi vardır. Salon, yatak odası, mutfak, banyo ve balkon dekorasyonu oluşturulurken oldukça hassas davranırız. Dekorasyonda, yaşam alanımızın ihtiyaçlarını göz önüne alarak; kişisel zevklerimizi evimize yansıtmayı tercih ederiz. Evin temelini oluşturan bu odaları dekore ettikten sonra, ilgi alanımızı kapsayan bazı alanlara yer verebiliriz. Huzurlu ve sakin dakikalara kucak açan kitaplar, bulunduğumuz ortamın atmosferinden çıkarak bizi yepyeni serüvenlerin olduğu bir dünyaya sürükler. Benzersiz bir yolculuğa bizleri hazırlayan kitapları okuduğumuz ortamın dekorasyonu oldukça önemlidir. Gelin, en güzel kitap okuma köşeleri nasıl dekore edilir birlikte öğrenelim.

Çalışma masası montajı nasıl yapılır? Çalışma masası nasıl kurulur?İLİŞKİLİ HABERÇalışma masası montajı nasıl yapılır? Çalışma masası nasıl kurulur?

KİTAP OKUMA KÖŞESİ NASIL YAPILIR?

Kitap okuma köşesi, evin farklı alanlarında şekillendirilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; kitap okuma köşesi hangi odanın içerisine dekore edilecekse, bu alanın dekorasyon stiline uygun bir seçim yapılmalıdır. Örneğin; modern çizgilerin hakim olduğu bir salonda bu stile sadık kalarak bir kitap okuma köşesi oluşturmalısınız.

Kitap okuma köşesi

Kitap okuma köşesi

Farklı görünümlü koltuklar kullanarak orijinal bir bakış açısı da yakalayabilirsiniz.

Kitap okuma köşesi oluşturmanın yolları

Kitap okuma köşesi oluşturmanın yolları

Kitap okuma köşelerinde odaklanmayı olumsuz yönde etkilemeyecek renkler tercih etmelisiniz. Kırmızı, fuşya, turuncu gibi baskın renklerden kaçınmanızı tavsiye ederiz.

Kitap okuma köşesine uygun renk seçimi

Kitap okuma köşesine uygun renk seçimi

KİTAP OKUMA KÖŞESİNDE KOLTUK SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Kitap okuma köşesinin temeli olan koltuk seçiminde, odanın boyutunu ve konforu göz önüne almalısınız. Genellikle kitap okuma köşelerinde en çok tercih edilen koltuk modeli berjerdir. Her zevke hitap eden model ve renkte berjerler ile kendinize ayrı bir alan şekillendirebilirsiniz.

Kitap okuma köşesinde koltuk seçimi

Kitap okuma köşesinde koltuk seçimi

Ya da dilerseniz; ikili koltuklar veya ufak bir L koltuk ile kendinize ayrı bir köşe oluşturabilirsiniz. Okuma köşeleri aynı zamanda dinlenmek için de tercih edilen bir alan olduğu için seçeceğiniz koltuk veya pufların kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. 

Farklı kitap okuma köşeleri

Farklı kitap okuma köşeleri

OLMAZSA OLMAZ!

Okuma köşelerinde sıklıkla yer alan zigon sehpa veya yan sehpalar, işlevsel bir alan şekillendirme konusunda yardımcı olacaktır. Ahşap ve doğal malzemeden elde edilen sehpalar evinizde yumuşak bir görünüm oluşturmanızı sağlar. Kitap okurken çay veya kahve içmeyi seviyorsanız sehpalarınızın üzerine koyabilirsiniz.

Kitap okuma köşesi örnekleri

Kitap okuma köşesi örnekleri

KİTAP OKUMA KÖŞESİNDE AYDINLATMA SEÇİMİ NASIL YAPILMALI?

Kitap okuma köşelerinde kusursuz bir görünümün anahtarı doğru aydınlatma seçiminden geçmektedir. Sağlığınızı korumak için göz yormayan aydınlatmalar kullanmanızı tavsiye ederiz.

Kitap okuma köşesi oluşturmanın etkili yolları

Kitap okuma köşesi oluşturmanın etkili yolları

Okuma lambasında Led ampullerden yararlanarak, ışığın her noktada eşit seyretmesi sağlanabilir. Böylece kitap okurken motivasyonunuzun düşmesine engel olabilirsiniz.

Kitap okuma köşesi örnekleri

Kitap okuma köşesi örnekleri

Fonksiyonel özelliklere sahip okuma lambaları ile ışığın ayarı rahatlıkla kişiye göre ayarlanabilmektedir. Boynu hareket edebilen lambalar kullanarak işlevselliği arttırabilirsiniz.

Kitap okuma köşesinde aydınlatma seçimi

Kitap okuma köşesinde aydınlatma seçimi

KUSURSUZ GÖRÜNÜMÜN ANAHTARI: AKSESUARLAR

Kitap okuma köşenizde yer vereceğiniz koltukların üzerine renkli ve yumuşak dokuda şallar kullanabilirsiniz. Salaş bir dekorasyon ögesi olarak da tercih edilen şal ve battaniyeler, özellikle serin havalarda kurtarıcı bir etki görmektedir.

Kitap okuma köşesi örnekleri

Kitap okuma köşesi örnekleri

Kitap okurken, huzurlu hissetmek için köşenize kokulu mumlar yerleştirerek sakin bir atmosferin kapılarını aralayabilirsiniz.

Dekorasyon örnekleri

Dekorasyon örnekleri

Evlerde canlı ve doğal bir görünüm için vazgeçilmez bir seçenek olan bitkiler, okuma köşenizde şıklığın sembolü olacaktır. Dilerseniz yeşil yapraklı bitkilerle doğayla iç içe olma fırsatı yakalayabilirsiniz ya da yaz mevsiminin canlılığını temsil eden rengarenk çiçeklerle zengin bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Ev dekorasyonunda bitki seçimi

Ev dekorasyonunda bitki seçimi

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Bakara Suresinin ilk beş ayeti! Elif, Lam, Mim suresi okunuşu ve fazileti

İLİŞKİLİ HABER

Bakara Suresinin ilk beş ayeti! Elif, Lam, Mim suresi okunuşu ve fazileti
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0