Lagom Stili Dekorasyon nedir? Lagom stili dekorasyon nasıl uygulanır?

Dekorasyonda denge ve uyumu ölçülü bir biçimde yakalamak bazen zorlayıcı olabiliyor. Ancak sadeliğin ve dengenin birleşim noktası olan Lagom stili ile zarafeti evinizde ağırlayabilirsiniz. Peki, Lagom stili nedir? Lagom stili nasıl uygulanır? İşte tüm merak ettiğiniz cevapları sizler için açıkladık…

Ev dekorasyonunda, her kişisel zevke hitap eden ve şık bir görünümün kapılarını aralayan benzersiz dekorasyon tarzları vardır. Belirli renk ve desenlerin hakim olduğu bu tarzlar, doğru bir şekilde uygulandığında evinizde eşsiz bir atmosfer oluşturmanıza yardımcı olur. Kimi zaman aşırılığın ön planda olduğu tarzlar kullanırken kimi zaman ise sade ve yalınlığın hakimiyet kazandığı ev dekorasyonları dikkat çekmektedir. Karmaşa ve baskın desenlerin ağırlıklı olarak yer aldığı stillerdense sade bir yaşam tarzını evinize yansıtmak istiyorsanız Lagom stili tam size göre! Estetik bir bakış açısıyla harmanlanan Lagom stilini gelin yakından tanıyalım.

Aztek tarzı dekorasyon nedir? Aztek dekorasyon oluşturmanın yollarıİLİŞKİLİ HABERAztek tarzı dekorasyon nedir? Aztek dekorasyon oluşturmanın yolları

LAGOM STİLİ NEDİR?

Temelinde sadelik ve dengeyi barındıran Lagom stili, kelime anlamı olarak İsveç dilinde "yeteri kadar, ne az ne çok" şeklinde açıklanmaktadır.

Lagom stili

Lagom stili

Yeni dekorasyon akımlarından biri olan Lagom stilinde aşırılığı bir kenara bırakmanız gerekmektedir. Ev dekorasyonunda gereksiz eşya ve objelere yer vermeden ihtiyaç alanlarınızı belirlemeniz gerekmektedir. 

Lagom stil ev dekorasyonu

Lagom stil ev dekorasyonu

Bu dekorasyon stilinde en önemli noktalardan biri ise eşyalarınızın uzun ömürlü kullanıma yatkın olması gerekmektedir. Kaliteli ve zamansız parçalara yer vermeye özen göstermelisiniz.

Lagom stil dekorasyonun özellikleri

Lagom stil dekorasyonun özellikleri

LAGOM STİLİNDE RENKLER NASIL KULLANILIR?

Minimalizm ile bağdaşan Lagom Stili, özünde pastel ve sade renklerin kullanımına yer vermektedir. Özellikle nötr tonlar kullanarak göz yorucu görünümden uzak durmayı esas almalısınız.

Lagom stili dekorasyonda renk kullanımı

Lagom stili dekorasyonda renk kullanımı

LAGOM STİLİ NASIL YAPILIR?

Aynı zamanda doğal malzemelerle yapay görünümden uzaklaşmayı hedef alan stilde, bambu, keten ve hasır malzemelerle üretilmiş eşyaları sıklıkla kullanabilirsiniz.

Lagom stilinde kullanılan malzemeler

Lagom stilinde kullanılan malzemeler

Bu materyaller, ev dekorasyonunda zamansız bir görünüm elde etme konusunda da oldukça iyi bir seçim olacaktır. Yıllar geçse de eviniz her zaman modern ve albenisi yüksek bir görünümü yakalayacaktır. 

Lagom stili salon dekorasyonu

Lagom stili salon dekorasyonu

BİTKİ KULLANIMINA ÖNEM VERİN!

Bitkilerin görsel bir şölen niteliğinde yer aldığı Lagom stilinde, doğanın her bir parçasını evinize yansıtmaktan çekinmeyin. Özellikle canlı bitkiler kullanarak hem evlerinize canlılık getirebilir hem de renkli bir dünyanın kapısını aralayabilirsiniz.

Lagom stilinde bitki kullanımı

Lagom stilinde bitki kullanımı

Her bitki türünün farklı bir görünüme kucak açtığını düşünürsek; kişisel zevklerinize uygun yeşil yapraklı bitkilerle hoş bir görünüm elde etmek mümkündür.

Lagom tarz oturma alanı

Lagom tarz oturma alanı

AKSESUAR TERCİHİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Aksesuarlar bir evin tamamlayıcı unsurları olarak karşımıza çıkmaktadır. Aksesuar alırken ihtişam ve görkemli bir görünümü ortaya çıkaracak seçimlerden uzak durmanızı tavsiye ederiz.

Lagom stilinde aksesuarlar

Lagom stilinde aksesuarlar

Daha minimal ve sade tasarımlara yönelerek özellikle doğal ürünleri tercih edebilirsiniz. Doğal malzemelerden üretilmiş aksesuarlar evinizde modern bir görünümü vurgulayacaktır. 

Lagom stille dekore edilen bir salon

Lagom stille dekore edilen bir salon

Cam aksesuar kullanımı Lagom stilinin olmazsa olmazıdır. Cam vazo, sehpa, çerçeveler son yıllarda sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.

Cam aksesuarlar

Cam aksesuarlar

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Leke Protokolü nedir ve nasıl yapılır? Leke Protokolü cilde zarar verir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Leke Protokolü nedir ve nasıl yapılır? Leke Protokolü cilde zarar verir mi?
Çin "Ejderha Yılı"na girecek: Kapadokya’nın balonları Çinlileri bekliyor!

İLİŞKİLİ HABER

Çin "Ejderha Yılı"na girecek: Kapadokya’nın balonları Çinlileri bekliyor!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0