Aztek tarzı dekorasyon nedir? Aztek dekorasyon oluşturmanın yolları

Son yılların en popüler dekorasyon stillerinden biri olan Aztek Stili, doğal çizgileri ve rengarenk dünyasıyla eşsiz bir dekorasyonun anahtarı olarak görülmektedir. Kış ve bahar arasında köprü oluşturan yaşam alanlarına yenilik katan Aztek stiliyle evinize yeni bir soluk getirebilirsiniz. Peki, Aztek dekorasyon nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz her şeyi sizler için detaylandırdık...

Ev dekorasyonunda pek çok tarz ve stil arasından seçim yapmak kimi zaman zorlayıcı olabiliyor. Evinizin stilini belirlemeden önce göz önüne almanız gereken bazı faktörler var. Öncelikle evin boyutu, şekli ve ışık alma miktarı gibi ihtiyaçları belirledikten sonra kişisel zevklerinizin yansıması olarak ön plana çıkan stili seçebilirsiniz. Son dönemlerin yükselen dekorasyon trendlerinden biri olan Aztek Stili, sadelik ve canlılık arasında kurduğu muhteşem uyumuyla pek çok evde tercih edilmektedir. Geçmişin etnik yansımalarını günümüz dünyasına taşıyan Aztek Stili hakkında bilinmesi gereken her şeyi gelin birlikte öğrenelim.

Ev dekorasyonunda çiçekler nasıl kullanılmalıdır? Çiçek dekorasyonu nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEREv dekorasyonunda çiçekler nasıl kullanılmalıdır? Çiçek dekorasyonu nasıl yapılır?

AZTEK STİLİ NEDİR?

Rengarenk kültürü ve zengin tarihiyle bereketli bir coğrafyaya sahip olan Meksika'nın eski çağlarda ismi Aztek olarak bilinmektedir. Köklü bir uygarlığın sembolü olan Aztekler'in kendine has kültürü günümüzde modadan dekorasyona pek çok alanda kendini göstermektedir. 

Aztek Stil

Aztek Stil

Çizgiler ve yuvarlak formların göz önünde olduğu Aztek stili dekorasyonda; geometrik formlar da ön plandadır. Meksika tarzı dekorasyonla benzerlik gösteren Aztek Stilinde renklerin canlılığı Meksika tarz dekorasyondaki kadar yoğun değildir. Çarpıcı kontrastlar ve neon renklere sıklıkla rastladığımız Meksika Stili dekorasyon ve daha sakin yapıdaki Aztek stili dekorasyon aynı değildir. 

Meksika Tarzı Ev Dekorasyonu nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERMeksika Tarzı Ev Dekorasyonu nasıl yapılır?

Aztek stil salon dekorasyonu

Aztek stil salon dekorasyonu

AZTEK STİL DEKORASYONDA RENK VE DOKULAR

Her dekorasyon stilinde belirli renkler ve dokular ön plana çıkmaktadır. Renklerin doğru ve dengeli kullanımı bir stilin kimliğini ortaya çıkarmaktadır. Aztek stil dekorasyonda ise yön veren renkler arasında toprak tonları, kiremit, krema, vanilya ve kahvenin birbirinden özel tonları yer almaktadır. Bu noktada önemli olan doğayı çağrıştıran renkleri kullanmaya özen göstermeniz gerekmektedir. 

Aztek stil dekorasyonda renk kullanımı

Aztek stil dekorasyonda renk kullanımı

Bunun yanı sıra; siyah çizgilerin efsanevi dokunuşları da Aztek stil dekorasyonda net bir şekilde görebilirsiniz. Spiral ve zikzak çizgilerin yoğunlukta kullanıldığı Aztek stilde, kilim dokularına sıklıkla rastlayabilirsiniz. Modern bir koltuk takımıyla döşenmiş salonlarınızda Aztek desenli koltuk şalları veya kilimlerle göz alıcı bir görüntü şekillendirebilirsiniz.

Aztek stil dekorasyon örnekleri

Aztek stil dekorasyon örnekleri

Yalnızca detaylarda değil mobilyalarınızın dokusunda da Aztek stiline yer ayırabilirsiniz. Örneğin; yatak odalarınızda sade ve doğal tonların yer aldığı renklerde yaptığınız bir dekorasyonda Aztek stilinin kapsadığı desenlerin yer aldığı şifonyerlerle farklı dokunuşlar yapabilirsiniz.

 Aztek stili desenleri

Aztek stili desenleri

Hasır, rattan ve örme pamuk ve seramiklerin hakim olduğu bu stille salonlarınızda eşsiz bir yaşam alanı şekillendirebilirsiniz. 

Aztek stil dekorasyonda tercih edilmesi gerekenler

Aztek stil dekorasyonda tercih edilmesi gerekenler

Aztek Stili, yöresel dokuların derinden hissedildiği bir tarz olduğu için Afrika Stili ve Fas Stiliyle de harika bir uyum yakalamaktadır. Özellikle Fas Stilinde kullanılan Berberi halılar ve bakır ögeler ile Aztek Stili arasında hoş bir ahenk oluşturulabilir. 

Aztek stilinin Afrika Stili ve Fas Stiliyle uyumu

Aztek stilinin Afrika Stili ve Fas Stiliyle uyumu

AZTEK STİLİNDE AKSESUAR KULLANIMI NASIL OLMALI?

Dekorasyonda en önemli parçalardan biri olan aksesuarlar, özellikle duvarları renklendirmek için vazgeçilmez bir fırsat oluşturmaktadır. Aztek stilinde hakim olan desen ve çizgilerin yer aldığı tablo, çerçeve veya aynalarla estetik bir bakış açısı yakalayabilirsiniz. 

Aztek stil aksesuar

Aztek stil aksesuar

Son yıllarda popüler bir hale gelen puflar, ev dekorasyonunda her odada karşımıza çıkmaktadır. Yaşam alanlarında işlevselliği ve şık görünümüyle göze çarpan pufları dilerseniz Aztek stil dekorasyonda da kullanabilirsiniz. Aztek stiline uygun renk ve stillerde alacağınız puflar salonlarınızda zengin bir görüntü oluşturacaktır. 

Aztek tarzla döşenmiş bir ev

Aztek tarzla döşenmiş bir ev

Aztek stilini tüm evinize yansıtmaktansa detaylarda görmeyi tercih ederseniz; bu stilde saksı, vazo, tepsi, mumluk ya da sepetlerle hoş bir dekorasyona "merhaba" diyebilirsiniz.

Aztek stilinde aksesuar kullanımı

Aztek stilinde aksesuar kullanımı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

TikTok'ta trend olan anti-aging krem tarifi! Evde sıkılaştırıcı krem  nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

TikTok'ta trend olan anti-aging krem tarifi! Evde sıkılaştırıcı krem nasıl yapılır?
Ihlara Vadisi’ne yoğun ilgi: 600 bin turist!

İLİŞKİLİ HABER

Ihlara Vadisi’ne yoğun ilgi: 600 bin turist!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0