Banyo dekorasyonunda hangi bitkiler kullanılabilir? Banyo bitkileri nelerdir?

Ev dekorasyonunun olmazsa olmazı bitki ve çiçek kullanımı, son dönemlerde banyolarda da sık sık karşımıza çıkmaya başladı. Özellikle bahar aylarında banyolarınızda ferah ve iç açıcı bir görünüm oluşturmak isterseniz bu yazı tam size göre! Peki banyo dekorasyonunda hangi bitkiler kullanılabilir? Banyolarda hangi bitkiler kullanılabilir? İşte merak ettiğiniz tüm soruları sizler için yanıtladık...

Sabahları güne başlarken hazırlık sürecimize eşlik eden banyolar, evin en işlevsel ve en sık kullanılan alanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Birçok kişisel bakım ve temizlik ürünlerini muhafaza ettiğimiz banyoların konforlu olması kadar şık görünmesi de oldukça önemli. Ferah ve sıradanlıktan uzak bir banyo dekorasyonu yapmak için renkler, desenler ve çeşitli formlardan faydalanabileceğiniz gibi bitki kullanımına da şans verebilirsiniz. Doğanın bir parçasını evinize davet ederek zarif bir banyo dekorasyonu oluşturmak isterseniz size harika önerilerimiz var! Gelin, banyolara canlılık katacak bitkileri birlikte  adım adım keşfedelim...

Duşa okaliptus nasıl asılır? Banyo dekorasyonunda okaliptus kullanmanın yolları!İLİŞKİLİ HABERDuşa okaliptus nasıl asılır? Banyo dekorasyonunda okaliptus kullanmanın yolları!

ALOE VERA

Yanıklar ve kesikler gibi birçok cilt probleminde kullanılan Aloe Vera bitkisi, bakımı oldukça kolay bir bitkidir. Eğer banyo dekorasyonunda Aloe Vera bitkisine yer vermeyi düşünürseniz; toprağın nemli olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Saksının her noktasına eşit miktarda sulama yaparak rahatlıkla bitkinizi büyütebilirsiniz. 

Aloe Vera

Aloe Vera

BAMBU

Bambu, bakımı en kolay bitkilerden biri olarak bilinmektedir. Banyo dekorasyonunda sıklıkla tercih edilen bambular şık bir vazoyla harika bir görünümün kapılarını aralayabilir. Az miktarda su içerisine yerleştireceğiniz bambular, evinizde doğayla iç içe olma imkanı tanımaktadır.

Bambu

Bambu

DEVETABANI

Yapraklarının ilgi çekici görüntüsüyle banyo dekorasyonunda ayrı bir stil şekillendirmenize yardımcı olan Devetabanı, düşük veya parlak ışıkta yetişebildiğinden dolayı bakımı oldukça kolaydır. Nemli ortamlarda büyüme potansiyeli daha yüksek olan bu eşsiz bitkinin banyolarda yetişmesi için elverişli bir ortam oluşturulabilir.

Devetabanı

Devetabanı

AŞK MERDİVENİ

Nemli ortamlardan hoşlanan Aşk Merdiveni, yarı aydınlık ortamlarda rahatlıkla büyüyebilir. Banyo dekorasyonunda harika bir seçenek olan Aşk Merdiveni hem görsel açıdan zarif bir görünüm oluşturmaktadır hem de banyolar bu bitkinin büyümesi için elverişli bir ortam sağlamaktadır. Aşk Merdivenini dilerseniz yerde kullanabilir ya da tavandan sarkıtabilirsiniz.

Aşk Merdiveni

Aşk Merdiveni

SARMAŞIK

Banyo dekorasyonunda özgün dokunuşlar yapmak istiyorsanız; seçeceğiniz parçaların sıradanlıktan uzak bir görünümde olmasına özen göstermelisiniz. Küvetin etrafında estetik bir bakış açısı sağlayan sarmaşıklar, doğallığın bir sembolü olarak banyolarınızda yer edinebilir. Bakımı oldukça kolay olan sarmaşıklar uzun uğraşlar gerektirmez.

Sarmaşık bitkisi

Sarmaşık bitkisi

PAŞA KILICI

Büyüme koşullarında ılık bir ortama ihtiyaç duyan Paşa Kılıcı, banyo dekorasyonunda en çok tercih edilen yeşil yapraklı bitkilerden biridir. Saksılarda yetiştirmeye uygun olan bu bitki hem estetik görünümü hem de kolay bakımıyla banyo dekorasyonunda doğallıktan yana olanların tercihi olabilir.

 Paşa Kılıcı

Paşa Kılıcı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

DURU 1 yıl önce

böyle banyomuz olsa bizde yapariz herhalde

Toplam 2 beğeni