Yaz aylarında nevresim takımı alırken nelere dikkat edilmeli?

Haziran ayıyla beraber cıvıl cıvıl yaz esintisini evlerimizin her köşesinde hissetmek istiyoruz. Özellikle kavurucu sıcaklar nedeniyle en dikkat ettiğimiz konu genellikle nevresim takımı oluyor. Peki yaz aylarında nevresim takımı alırken nelere dikkat edilmelidir? Yazlık nevresim nasıl seçilir? İşte tüm merak ettiğiniz soruları sizler için yanıtladık...

Güne güzel bir şekilde başlamak ve enerjisi yüksek bir şekilde devam edebilmenin ilk kuralı elbette kaliteli bir uykudan geçiyor. Bunun için de rahat bir ortamda, kesintisiz bir şekilde uyuyabileceğiniz alanlar oluşturmalısınız. Yatak odasındaki ışık miktarı, ses ve yatakların boyutu gibi faktörler uykuyu etkilediği gibi seçtiğimiz nevresim takımı da bu noktada büyük önem arz ediyor. Yaz aylarının başlangıcında olduğumuz şu günlerde nevresim takımı değişikliğine yer vererek hem şık bir dekorasyona hem de rahat bir uykuya aynı anda sahip olabilirsiniz. Peki nevresim takımı seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor? Yaz mevsimine uygun nevresim nasıl olmalı? Gelin, yaz ayları için nevresim takımı seçmenin püf noktalarını birlikte öğrenelim.

Yeşil ve pembe ev dekorasyonu nasıl yapılır? Dekorasyonda yeşil ve pembe uyumuİLİŞKİLİ HABERYeşil ve pembe ev dekorasyonu nasıl yapılır? Dekorasyonda yeşil ve pembe uyumu

YAZ MEVSİMİNE UYGUN NEVRESİM TAKIMI NASIL SEÇİLİR?

Her mevsimin özelliğine ve yaşam alanlarımızın ısısına göre pek çok nevresim takımı modelleri bulunmaktadır. Kişisel ihtiyaçlarımıza ve zevklerimize hitap eden nevresim takımlarını alırken dikkate almamız gereken bazı faktörler bulunmaktadır. 

Nevresim Takımı

Nevresim Takımı

Nevresim seçerken öncelikle dikkate almanız gereken nokta; yaşam alanınızın ısısını göz önüne almaktır. Çünkü kumaş seçiminiz ne olursa olsun bulunduğunuz ortamın sıcaklığı yetersiz ya da fazla kalabilir.

Yaz mevsimine uygun nevresim takımı

Yaz mevsimine uygun nevresim takımı

Terleme sorunun önüne geçebilmek için nemi çabuk emebilecek kumaşları seçmeye özen göstermelisiniz. Isı dengeleyici ve nefes alan ince kumaşlar, yaz aylarında en güzel tercih olacaktır. 

Yaz aylarına uygun nevresim takımı modelleri

Yaz aylarına uygun nevresim takımı modelleri

YAZ AYLARINDA HANGİ KUMAŞLAR TERCİH EDİLMELİ?

Gofre Kumaş, nevresim alırken yaz aylarında sıklıkla tercih edilen kumaş türlerinden biridir. Kıvrımlı bir yapıya sahip olan gofre kumaş, yumuşak ve kabarık bir kumaştır.

Yaz aylarına uygun nevresim takımlarında kumaş seçimi

Yaz aylarına uygun nevresim takımlarında kumaş seçimi

Perkal kumaş ise, hafif ve emici yapısıyla dikkat çekmektedir. Sıcak yaz günleri için ideal bir kumaş türü olan Perkal nevresimler, temizlik açısından da pratikliği sağlamaktadır.

Nevresim Takımlarında mevsime göre kumaş nasıl olmalı

Nevresim Takımlarında mevsime göre kumaş nasıl olmalı

Bambu nevresim takımları, anti-bakteriyel özelliğe sahip olmaları sebebiyle temizlik açısından güven oluşturmaktadır. Her mevsim rahatlıkla tercih edebileceğiniz bu nevresim takımları, hava geçirme özelliğinden dolayı yaz aylarının kurtarıcısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Serinlik hissini yakalamak isterseniz mutlaka göz atmalısınız.

Bambu nevresim takımı

Bambu nevresim takımı

Sıcak havalarda en sık tercih edilen nevresim takımları pamuklu olanlardır. Hava geçirgenliği yüksek olan bu kumaştaki nevresim takımları, terleme hissini en aza düşürür ve kaliteli bir uyku süreci geçirmenizi sağlar.

Pamuklu nevresim takımı

Pamuklu nevresim takımı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGIDIR!

Denizden sonra saça ne yapılır? Deniz ve havuz sonrası yıpranan saçlar için bakım önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Denizden sonra saça ne yapılır? Deniz ve havuz sonrası yıpranan saçlar için bakım önerileri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0