Yeşil ve pembe ev dekorasyonu nasıl yapılır? Dekorasyonda yeşil ve pembe uyumu

Yaz sezonuna iddialı bir giriş yapmak istiyorsanız evinizde renklerin gücüne yer açabilirsiniz. Özellikle her stille uyum sağlayan yeşil ve pembe, salonlarınızdan balkonlarınıza kadar dinamik bir etki için vazgeçilmez görünümü yaşam alanlarınıza misafir edecek. Peki yeşil ve pembe ev dekorasyonu nasıl yapılır? Dekorasyonda yeşil ve pembe nasıl kullanılır? İşte aradığınız tüm yanıtlar haberimizde saklı...

Tüm günün yorgunluğunu ve stresini geride bıraktığımız, en özel alanımız olan evlerimizin konforu ve şıklığı oldukça önemli. Hem dinlenmek hem de sevdiklerimizle keyifli vakitler geçirmek istediğimiz bu alanlarda bazı dokunuşlar yaparak huzur dolu bir atmosfere sahip olabiliriz. Eşyaların konumu, mevsimi yansıtan dokular, şık aksesuarlar ve elbette en önemlisi renkler... Yaz aylarında iç açıcı, cıvıl cıvıl renklerle yaz esintilerini eve taşımak mümkün. Doğanın en uyumlu ikilisi olarak sezona damga vuran tatlı pembeler ve taze yaprak yeşilini bir arada kullanarak hoş bir görünüm yakalayabilirsiniz. Gelin, ev dekorasyonunda pembe yeşil uyumunu birlikte keşfedelim.

Duvarlarda boya mı duvar kağıdı mı kullanılmalı? Duvar kağıdının avantajlarıİLİŞKİLİ HABERDuvarlarda boya mı duvar kağıdı mı kullanılmalı? Duvar kağıdının avantajları

YEŞİL VE PEMBE EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Renkler doğru ve ölçülü bir şekilde kullanıldığında bulunduğu ortamı olduğundan daha farklı gösterebilir. Öyle ki birden çok rengin iç içe geçtiği maksimalist stillerde tüm renkleri bir arada kullanmaktansa karmaşanın içesinde bir uyum yakalamaya özen gösteriyoruz. Hem ruhumuza hem de bulunduğumuz alana hitap eden renkleri özellikle yaz mevsiminin gelişiyle daha etkili kullanabiliriz. 

Ev dekorasyonunda renklerin kullanımı

Ev dekorasyonunda renklerin kullanımı

Son dönemlerde sıklıkla moda ve dekorasyonda karşımıza çıkan yeşil-pembe uyumu muhteşem bir ev için ihtiyacınız olan farklılığı size verebilir. Bu noktada size ilk tavsiyemiz yeşil ve pembeyi mobilyalarda tercih etmenizdir. Eğer alışılmışın dışında soft ve huzurlu bir salon dekore etmek isterseniz yeşil ve pembe tonlarında koltuk takımları satın alabilirsiniz. 

Su yeşili ve açık pembe tonlarında salon dekorasyonu

Su yeşili ve açık pembe tonlarında salon dekorasyonu

Ya da tek bir renk koltuk takımı belirleyerek puf ve kırlentlerde detaylara şans tanıyabilirsiniz. 

Yeşil ve Pembenin bir arada kullanıldığı salon dekorasyonu

Yeşil ve Pembenin bir arada kullanıldığı salon dekorasyonu

Eğer yeşil ve pembeyi kalıcı bir alanda kullanmaktansa hızlı ve pratik bir şekilde değiştirebileceğiniz bir yere konumlandırmak isterseniz çözümü çok kolay! Duvar kağıtlarıyla hem bulunduğunuz alana derinlik katabilir hem de yeşil pembe uyumunu dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Yeşil ve pembe duvar kağıdı

Yeşil ve pembe duvar kağıdı

Yaz ve bahar esintilerini taşıyan çiçek desenleri, hayvan figürleri ve yeşil yapraklı bitkiler çok güzel bir görünüm elde etmenizi sağlayabilir.

Yeşil ve pembe duvar kağıdı dekorasyonu

Yeşil ve pembe duvar kağıdı dekorasyonu

Bu eşsiz renklerin en çok yakıştığı yerlerden biri de elbette yatak odaları. Yatak odanıza adım attığınız anda dinamik ve enerjik bir atmosfere merhaba demek isterseniz duvar boyasından yatak başlığına, nevresim takımından aksesuarlarınıza kadar pembe ve yeşil detayları yoğun olarak harmanlayabilirsiniz.

Yeşil ve pembe yatak odası dekorasyonu

Yeşil ve pembe yatak odası dekorasyonu

YEŞİL VE PEMBE RENKLER EV DEKORASYONUNDA NASIL KULLANILIR?

Yeşil ve pembe etkisini tamamen mobilyalar ve eşyalarda kullanmak zorunda değilsiniz. Ayrıntılarda oluşturacağınız bu kombinasyon neşeli bir gününüze eşlik edebilir. Örneğin kalabalık misafirleriniz için hazırlayacağınız bir davet sofrasında yeşil bir masa örtüsü ve pembe detayları iç içe kullanmayı düşünebilirsiniz.

Yeşil ve pembe renklerle dekore edilmiş davet masası

Yeşil ve pembe renklerle dekore edilmiş davet masası

Havaların iyice ısınmasıyla balkon ve bahçelerde daha fazla zaman geçirmeye başladık. Rengarenk çiçekler ve yeşil yapraklı bitkilerin eşlik ettiği bahçe ve balkonlarımızın dekorasyonunda canlı ve iç açıcı bir görünümün anahtarı pembe-yeşil uyumu olabilir.

Pembe ve yeşil renkli bahçe dekorasyonu

Pembe ve yeşil renkli bahçe dekorasyonu

Genellikle banyo dekorasyonlarına göz attığımızda gri, siyah, beyaz ve nötr renkler karşımıza çıkıyor. Modern tasarımlarda sıklıkla tercih edilen bu renkleri kenara bırakıp güne başladığınız ve günü bitirdiğiniz banyolarınızda farklılık yakalamak isterseniz pembe ve yeşili duvar boyasından küvete kadar bir arada kullanma fikrini düşünebilirsiniz.

Yeşil ve pembe banyo dekorasyonu

Yeşil ve pembe banyo dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0