Ev dekorasyonunda puf kullanımı nasıl olmalıdır?

Ev dekorasyonunda sıklıkla yer verilen puflar, yalnızca dekoratif amaçla değil aynı zamanda konforlu görünümüyle de odak noktası haline gelmektedir. Peki, dekorasyonda puf kullanımı nasıl olmalıdır? Puf modelleri nelerdir? Salon ve yatak odalarında puflar nasıl dekore edilir?

Ev dekorasyonu şekillendirilirken atlanmaması gereken bazı püf noktalar vardır. Evinizde temel unsurlara yer verdikten sonra ufak detaylarla şık ve benzersiz bir görünüm oluşturabilirsiniz. Ana mobilyaların yanında yardımcı bir rol üstlenen puflar, kendisi küçük etkisi büyük bir dekoratif öge olarak görülmektedir. Evlerde tamamlayıcı bir etkinin desteklenmesi için sıklıkla tercih edilen puflar, sağlam ve yumuşak duruşlarıyla ev içerisinde farklı şekillerde yer edinebilir. Gelin, evinizin içinde zarif ve işlevsel bir bakışı oluşturabileceğiniz pufların kullanımını birlikte inceleyelim.

SALONLARDA PUF KULLANIMI NASIL OLMALI?

Puflar, çok yönlü ve işlevsel olmaları nedeniyle her tarz evde uyumlu bir görünüm elde etmeye yardımcı olur. Dekorasyonda çarpıcı bir etki oluşturmanın anahtarı olan puflar, özellikle salon ve yatak odalarında ön plana çıkmaktadır.

Dilerseniz ufak boyutlarda iki tane pufa salonunuzda yer vererek kendinize özel bir köşe şekillendirebilirsiniz. 

Pufları tek başına kullanmak istemiyorsanız; tekli berjer ile takım olacak şekilde yaşam alanınızda konumlandırabilirsiniz.

Pufları yalnızca aksesuar olarak değil aynı zamanda ihtiyacınıza yönelik de kullanabilirsiniz. Yan sehpa olarak değerlendirebilen pufları isterseniz orta sehpa olarak da kullanabilirsiniz.

YATAK ODALARINDA PUF KULLANIMI NASIL OLMALI?

Yatak odalarında yıllardır popülerliğini koruyan puflar, etkili bir dekorasyon oluşturmak için sıklıkla tercih edilmektedir. Genellikle yatak odalarında makyaj masasının önü için ayaklı puflara yer verilmektedir. 

Yatağınızın ucuna konumlandıracağınız büyük boyutlarda bir puf, işlevselliğiyle size kolaylık sağlayacaktır. Yatağınızın boyutlarını göz önüne alarak dilediğiniz malzemeden elde edilmiş pufları yatak ucunuzda kullanabilirsiniz. Pufun üzerinde sabahlığınızı, kitabınızı veya yatak minderlerini yerleştirebilirsiniz. 

PUF MODELLERİ NELERDİR?

Puf modelleri pek çok renk ve malzeme çeşitliliğiyle dekorasyonda kullanılmaktadır. Eğer evlerinizde ihtişamlı ve asil bir tarza yer vermek istiyorsanız; derinin cazibesinin etkili olduğu puflar kullanarak lüks bir bakış açısı elde edebilirsiniz. 

Koltuk takımlarınızla benzer kumaşlarla elde edilen puflar, salonlarınızda tamamlayıcılığı vurgulamaktadır. Günlük kullanıma yönelik puflar, konforlu ve rahat bir yaşam alanı oluşturmanıza yardımcı olur. 

Sandıklı puflar, hem şık bir görünümün kapılarını aralar hem de yer tasarrufu etmenize yardımcı olur. Koltuk şallarınızı, dergilerinizi veya film cd'lerinizi pufun içerisinde muhafaza ederek ihtiyacınız olduğunda pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.

Yaşam çiçeği nedir? 2021 Yaşam çiçeği kolyesi modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

Yaşam çiçeği nedir? 2021 Yaşam çiçeği kolyesi modelleri ve fiyatları
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0