Avangart tarz nedir? Avangart tarz salon dekorasyonu nasıl yapılır?

Son yılların en dikkat çeken dekorasyon trendlerinden biri olan avangart tarz, salonlarda ihtişamın ve gösterişin odak noktası olarak karşımıza çıkıyor. Evinize adım attığınız anda ışıl ışıl bir ortam yakalamak isterseniz siz de bu tarza şans verebilirsiniz. Peki, avangart tarz dekorasyon nasıl yapılır? Avangart tarz salon nedir? İşte merak ettiğiniz her detayı sizler için açıkladık...

Yaşam alanlarımızın gözdesi haline gelen salonlar, gün içerisinde en sık vakit geçirdiğimiz odalardan biri. Keyifli vakitlerimize ortak olan bu alanın doğru ve etkili bir şekilde dekore edilmesi oldukça önemli. Hem konforlu hem de şık bir görünüm yakalamak için onlarca tarz içerisinden size hitap edeni bulmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Ancak klasik çizgilerin ve cesur dokunuşların hakim olduğu avangart tarz, doğru bir şekilde uygulandığında nefes kesici bir dekorasyona imza atmanıza yardımcı olacak. Gelin, salonlarınızı adeta gizli bir hazineye dönüştürecek avangart tarz dekorasyonun inceliklerini birlikte keşfedelim.

Barok tarz nedir? Barok dekorasyon nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABERBarok tarz nedir? Barok dekorasyon nasıl yapılır?

AVANGART TARZ DEKORASYON NASIL YAPILIR?

Klasik tarzı bir adım öteye taşıyan avangart mobilyalar, dikkat çeken renk ve işlemeleriyle göz kamaştırıcı bir dekorasyon oluşturmanızı sağlar. Parlak renkli kumaşların hakim olduğu bu tarz mobilyaların birbiriyle ahenk içerisinde olması oldukça önemlidir. 

Avangart tarz

Avangart tarz

İhtişamın ve gösterişin sembolü olarak görülen Avangart mobilyalarda altın işlemeler ve varakların ağırlıklı olduğunu görebiliriz. Bunun yanı sıra; parlak taşlar ve ahşap detaylar avangart tarz mobilyalarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Avangart tarz dekorasyon

Avangart tarz dekorasyon

Genellikle büyük salonlarda daha estetik bir bakış açısı yakalamanızı sağlayan Avangart tarz dekorasyonda mobilyaların yıldız parça olduğunu unutmayın!

Avangart tarz mobilya seçimi

Avangart tarz mobilya seçimi

HALI SEÇİMİNDE YALIN BİR GÖRÜNÜM

Avangart tarz dekorasyonda, mobilyalar odak noktası olarak görülmektedir. Bundan dolayı halı seçiminizde daha sade ve yalın tercihlerde bulunursanız uyumlu bir bakış açısı elde edebilirsiniz. Genellikle dokuma halıların sıklıkla kullanıldığı avangart tarz dekorasyonda, dilerseniz ipek halılarla şıklığı vurgulayabilirsiniz.

Avangart tarz dekorasyonda halı seçimi

Avangart tarz dekorasyonda halı seçimi

PERDELER MOBİLYALARLA UYUM YAKALAMALI!

Avangart tarz dekorasyonda, perde ve tül seçiminde dikkate alınması gereken bazı faktörler vardır. Öncelikle; tamamen düz ve desensiz bir tül seçmenizi öneririz. Perdelerde ise; mobilyalarla arasında bütüncül bir etkinin şekillendirildiği geçiş oluşturulmalıdır. 

Avangart tarz dekorasyonda perde seçimi

Avangart tarz dekorasyonda perde seçimi

AVANGART TARZ DEKORASYONDA AKSESUAR SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Gösterişin ve görkemli dokunuşların hakim olduğu avangart tarz dekorasyonda aksesuar seçimi de en az mobilyalar kadar dikkat çekmektedir. Porselen ve cam aksesuarların ağırlıklı olarak kullanıldığı tarzda; şık aydınlatmalara da sıklıkla yer verilmektedir.

Avangart tarz dekorasyonda aksesuar seçimi

Avangart tarz dekorasyonda aksesuar seçimi

Aynı zamanda duvarlarınızın boş kalmaması için ayna kullanımına yer verebilirsiniz. Çerçevesinde altın detayların bulunduğu büyük aynalar salonlarınızda oldukça hoş görünecektir.

Avangart tarz dekorasyonda ayna kullanımı

Avangart tarz dekorasyonda ayna kullanımı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Sonbahara uygun gardırop düzenleme nasıl yapılır? Sonbaharda hangi kıyafetler giyilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Sonbahara uygun gardırop düzenleme nasıl yapılır? Sonbaharda hangi kıyafetler giyilmeli?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0