Ahşap mobilya renkleri nelerdir? Ahşap mobilya renkleri nasıl seçilir?

Ahşap mobilya ve aksesuarlar hemen hemen her evin dekorasyonunda yer almaktadır. Ahşabın her zevke ve her ihtiyaca yönelik olacak şekilde pek çok renk seçeneği bulunmaktadır. Peki, ahşap mobilya renkleri nelerdir? İşte cevaplar...

Ev dekorasyonunda, doğal ve sade dokunuşlar son yıllarda oldukça popüler bir hale geldi. Özellikle karmaşık ve keskin çizgiler daha geri planda dururken; iç ferahlatan görünümler evlerde benzersiz bir dekorasyon oluşturmak için sıklıkla tercih edilmektedir. Ahşap mobilya ve aksesuarlar kullanarak yaşam alanınızda samimi ve içten bir dekorasyon şekillendirebilirsiniz. Pek çok renk seçeneği sunan ahşabın her tonu, şık ve sade bir bakış açısı kazanmanıza yardımcı olacak. Gelin, muhteşem bir dekorasyon için ahşap mobilya renklerini birlikte adım adım öğrenelim.

Fayans boyama nasıl yapılır? Fayans boyama için neler gerekli?İLİŞKİLİ HABERFayans boyama nasıl yapılır? Fayans boyama için neler gerekli?

CEVİZ AĞACI RENGİ

Çikolata kahvesi rengini anımsatan ceviz ağacı, türüne göre renk açısından farklılık göstermektedir. Koyu tonları ve mor çizgili halkaları ile ön plana çıkan ceviz ağacı, mobilyalarda da sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.

Ahşap renkleri

Ahşap renkleri

ALIÇ AĞACI RENGİ

Dekorasyonda sıklıkla karşımıza çıkan alıç ağacı rengi, soluk ahşap rengi olarak adlandırılmaktadır ve kül rengindedir. Dişbudak olarak da nitelendirilen bu renk genellikle eğimli mobilyalarda tercih edilmektedir. Modern tarzda döşenmiş bir eviniz varsa; bu tarzı kullanmanızı öneririz.

Alıç ağacı rengi

Alıç ağacı rengi

MEŞE AĞACI RENGİ

Griden kahverengiye doğru uzanan zengin renk seçeneğiyle dekorasyonda vazgeçilmez bir etki şekillendiren meşe ağacı rengi, ev dekorasyonunda birçok parçada parlayan yıldız olarak görülmektedir. 

Meşe ağacı rengi

Meşe ağacı rengi

SEDİR AĞACI RENGİ

Kızıl kahve tonlarının muhteşem bir görsel şölen oluşturduğu sedir ağacı rengi, kırmızı çizgileriyle ön plana çıkmaktadır. Özellikle son yıllarda yatak odası dekorasyonunda popüler bir hale gelen sedir ağacının en önemli özelliği ise kendine özel kokusudur. 

Sedir ağacı rengi

Sedir ağacı rengi

MAUN AĞACI RENGİ

Kahverengi ve kırmızının harmanlanmasıyla ortaya çıkan maun ağacı rengi, maliyetli bir ürün ve rengi meydana getirmektedir. Sıcak görüntüsüyle mobilyalarınızın dekorasyonunda etkili bir bakış açısı oluşturmanızı sağlayacak olan bu malzemede zengin ve gösterişli görünüm elde edilebilir. 

Maun ağacı rengi

Maun ağacı rengi

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Vanilla Girl akımı nedir? Vanilla Girl stili nasıl yapılır? Vanilla Girl nasıl olunur?

İLİŞKİLİ HABER

Vanilla Girl akımı nedir? Vanilla Girl stili nasıl yapılır? Vanilla Girl nasıl olunur?
En iyi korku filmleri hangileri? Kalp ritminizi değiştirecek en iyi korku filmleri

İLİŞKİLİ HABER

En iyi korku filmleri hangileri? Kalp ritminizi değiştirecek en iyi korku filmleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0