Fayans boyama nasıl yapılır? Fayans boyama için neler gerekli?

Yaşam alanlarımızda bazı değişiklikleri kendimiz yapmak istiyoruz. Hem uygun fiyatlı hem de kolay bir şekilde fayans boyamak ise evlerin dekorasyonuna bambaşka bir hava katacak. Peki fayans ne ile boyanır? Fayans üzerine boya yapılır mı? Fayans nasıl boyanır? İşte cevaplar...

Ev dekorasyonunda dönem dönem farklı ve yenilikçi bakış açılarına şans tanımak istiyoruz. Hem uygun fiyatlı hem de kusursuz bir görünüm elde etmek kimi zaman kolay olmuyor. Dengeli ve şık bir dekorasyon için genellikle uzman kişilerle görüşerek en kaliteli görünüm elde etmeyi tercih ediyoruz. Ancak evimizde değişiklik yapmak için elimizdeki ürünleri değerlendirebiliriz. Yaşam alanlarının temiz ve ferah görünmesini sağlayan fayansları boyayarak bir anda eşsiz bir atmosferin kapılarını aralamaya ne dersiniz? Gelin, fayans boyamanın en kolay ve en hızlı yolunu birlikte öğrenelim.

Epoksi nedir? Epoksiyle tasarım nasıl yapılır, epoksi nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABEREpoksi nedir? Epoksiyle tasarım nasıl yapılır, epoksi nasıl kullanılır?

FAYANS NE İLE BOYANIR? FAYANS ÜZERİNE BOYA YAPILIR MI?

Eğer mutfak, banyo ya da balkonlarınızdaki fayanslarınızı rengarenk boyalarla değiştirmek isterseniz öncelikle kullanacağınız boyanın su ve neme dayanıklı olup olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor.

Fayans boyama

Fayans boyama

Bu unsuru göz önünde bulundurarak yağlı boya ve epoksi boyalarından rahatlıkla yararlanabilirsiniz. Ancak epoksi boyaların evde uygulama zorluğu ve yağlı boyaların keskin kokuları ev içerisinde size huzursuzluk verebilir. Bundan dolayı en doğru seçimin hobi boyaları olacağını söyleyebiliriz. 

Fayans boyama yöntemleri

Fayans boyama yöntemleri

FAYANS BOYAMA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

Fayans boyama işlemini kendiniz yapmak istiyorsanız doğru ve kaliteli malzemeler seçmeye özen göstermelisiniz. Bunun için malzemeleri eksiksiz bir şekilde temin ederek hayallerinizdeki görünüme kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Fayans boyama için ihtiyacınız olan malzemeler listesi ise şu şekilde;

  • Parlak yüzey astarı
  • Multi surface hobi boyası
  • Kalın sır vernik
  • Rulo fırça
  • İpek uçlu fırça
  • Boya tavası
  • Maskeleme bandı
  • Koruyucu örtü

Fayans boyamak için gerekli malzemeler

Fayans boyamak için gerekli malzemeler

FAYANS NASIL BOYANIR? FAYANS BOYAMA NASIL YAPILIR?

Boyamak istediğiniz fayansı belirledikten sonra ilk olarak güzel bir şekilde silip temizlemelisiniz. Kurulanmış fayansın üzerine geçiş astarı uygulamadan sakın fayans boyama işlemine başlamayın. Çünkü boyama öncesi yapılan astar uygulaması boyanın fayans üzerine tutunmasına olanak tanır ve ileride oluşabilecek aşınmaların önüne geçer.

Fayans boyamak için yapılması gerekenler

Fayans boyamak için yapılması gerekenler

Astar işlemini tamamladıktan kendinize sonra 24 saat bekleme süresi verin. Ardından koruma örtülerini zemine serip boya bulaşmasını istemediğiniz alanlara maskeleme bandı yapıştırarak renk seçimine geçin.

Fayans boyamak için yapılması gerekenler

Fayans boyamak için yapılması gerekenler

Boya kabına dilediğiniz renk ve markadaki boyayı boşaltın ve rulo fırça yardımıyla aşağı yukarı hareketler yaparak özenle duvarı boyamaya başlayın. Eğer rulo fırça fayanslar için büyük gelirse ipek uçlu fırçadan bu noktada faydalanabilirsiniz.

Fayans nasıl boyanır?

Fayans nasıl boyanır?

İlk kat boya işlemi gerçekleştikten sonra 24 saat bekleme süresinin dolmasını bekleyin. Ardından ilk etapta yaptığınız boyama adımları tekrarlayın. Baktınız boya yeterli değil bir kez daha boyama işlemi yapabilirsiniz.

Evde fayans boyamak

Evde fayans boyamak

Boyama işleminin üzerinden 3 gün geçtikten sonra vernikleme işlemi yaparak evinizde ustalığınızı konuşturabilirsiniz. 

Fayans boyama

Fayans boyama

KOLAY GELSİN!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Esmanuryaramisss 1 yıl önce

Fayansimi boyadım bir kat maesef astar yapmadım inslalah çabuk kapanır