Makrome duvar süsü nasıl yapılır? Makrome ipinden duvar dekorasyonu

Son yıllarda iç mekan tasarımlarında sıklıkla karşımıza çıkan makrome, özellikle bahar mevsiminde bohem bir görünümün anahtarı haline geldi. Duvar dekorasyonuna yeni bir soluk getiren makromeyle siz de kusursuz evlere sahip olabilirsiniz. Peki, makrome nedir? Makrome duvar süsü nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz her detayı sizler için açıkladık...

Son zamanların dekorasyon trendleri arasında bir yıldız gibi parlayan makrome, evlerde bohem bir atmosfer oluşturmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor. 1970'li yıllardan beri dekorasyonun her alanında kullanılan makrome, etnik ve kır stillerini desteklediği için doğal bir yaşam alanı konforu sunuyor. Eğer siz de hem soft hem de etkili bir dokunuşla evinize farklılık katmak isterseniz makromeye şans verebilirsiniz. İster duvar dekorasyonunda ister kilimlerde ister aksesuarlarda pek çok alanda tercih edilen makrome ile karmaşadan uzak bir eve sahip olmak mümkün. Gelin, ev dekorasyonuna yeni bir soluk getiren makrome hakkında bilinmesi gereken her detayı inceleyelim.

Çini deseni nerelerde kullanılır? Ev dekorasyonunda çini kullanımıİLİŞKİLİ HABERÇini deseni nerelerde kullanılır? Ev dekorasyonunda çini kullanımı

MAKROME NEDİR?

Ev dekorasyonunda neredeyse her alanda kendini gösteren makrome, düğümleme teknikleri kullanılarak yapılan bir örgü tarzıdır. Düğümleme tekniği dilerseniz kare ya da resif düğümüyle şekillenebilir. Geçmiş zamanda denizcilikte sıklıkla kullanılan bu teknik, bıçak kulplarına, şişelere ve gemilerin pek çok parçasında yer almıştır.

makrome nedir

makrome nedir

Makrome ipleriyle dilerseniz yastık kılıfları, paspaslar ya da örtü kenarları yapabileceğiniz gibi; peçete, runner ve supla da oldukça şık durmaktadır.

Dekorasyonda makrome kullanımı

Dekorasyonda makrome kullanımı

Moda dünyasında da önemli ölçüde kullanılan makrome, şapka ve çanta yapımında odak noktası haline gelmiştir.

Makromenin kullanım alanları

Makromenin kullanım alanları

DUVAR DEKORASYONUNDA MAKROME NASIL KULLANILIR?

Duvar dekorasyonu doğru bir şekilde oluşturulduğunda estetik ve stil sahibi bir yaşam alanı oluşturulabilir. Duvarın boyutu ve rengini göz önüne alarak oluşturacağınız dekorasyonda her ögeyle uyum sağlayabilecek zamansız parçalar kullanmanız iyi bir seçim olacaktır. Makrome, yıllardır her tarza hitap eden dokusuyla evlerde şıklığın simgesi haline gelmektedir.

Duvar dekorasyonunda makrome kullanımı

Duvar dekorasyonunda makrome kullanımı

Duvarlarda bazen tek başına bazen de destekleyici ögelerle bir arada kullanılan makrome, farklı teknikler kullanılarak her zevke uygun şekilde oluşturulmaktadır. Tercih edilen örgü modellerine göre desenler, püsküller ya da boncuk detayları olabilir. 

Duvar dekorasyonunda makrome nasıl tercih edilir?

Duvar dekorasyonunda makrome nasıl tercih edilir?

Makrome tasarımlarda evinizin stiline uygun renklerde seçimler yaparak da kullanabilirsiniz. Daha bohem ve doğal görünümün hakim olduğu bir evde krem, bej, haki ve kahvenin tonlarını tercih edebilirsiniz. Ancak daha renklerin baskın olduğu ve desenlerin ön planda olduğu tasarımlarla da odak noktanızı duvara yansıtabilirsiniz.

Duvar dekorasyonu önerileri

Duvar dekorasyonu önerileri

Desenlerin ve renklerin yoğunlukta olduğu tasarımlar hem zarif hem de asil bir bakış açısı yakalamanızı sağlar.

Makrome tasarımlar

Makrome tasarımlar

Makrome tasarımların en uyum yakaladığı nesnelerden biri aynalardır. Ayna ve makromenin bir arada kullanımıyla alışılmışın dışında ve zarif bir görüntü elde edebilirsiniz. İstediğiniz boyutta ve modelde olacak şekilde ayna ve makromeyi kullanabilirsiniz.

Makrome ayna

Makrome ayna

Ayrıca duvara sabitleyeceğiniz makromeye bir ağaç dalı veya uzun çubuk bir tahta ile farklı bir görünüm verebilirsiniz. 

Makrome nerelerde tercih edilir

Makrome nerelerde tercih edilir

Yatak odalarında veya çalışma odalarında da makromeye yer vererek resim panosu oluşturabilirsiniz. Dilerseniz notlarınızı asabileceğiniz dilerseniz küçük fotoğraflar asarak odanızda benzersiz bir bakış açısı yakalayabilirsiniz.

Makrome resim panosu

Makrome resim panosu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Bebekler için evde pratik irmikli muhallebi tarifi! İrmikli bebek muhallebisi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Bebekler için evde pratik irmikli muhallebi tarifi! İrmikli bebek muhallebisi nasıl yapılır?
Office Siren nedir? Office Siren kombini nasıl yapılır? Office Siren trendi için moda ipuçları

İLİŞKİLİ HABER

Office Siren nedir? Office Siren kombini nasıl yapılır? Office Siren trendi için moda ipuçları
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0