Çini deseni nerelerde kullanılır? Ev dekorasyonunda çini kullanımı

Son dönemlerin en dikkat çeken trendlerinden biri olan çini desenleri, bahar aylarında evlere şıklık ve orijinalliği davet ediyor. Evin havasını baştan aşağı değiştiren bu eşsiz tasarımlar yıllar geçse de özgün görünümünü korumaya devam ediyor. Peki Çini nedir? Ev dekorasyonunda çini deseni nasıl kullanılır? İşte tüm detaylar haberimizde...

Evlerimizi dekore ederken onlarca tarz ve stil arasından seçim yapmakta zorlanabiliyoruz. Renklerin birbiriyle uyumu, evin boyutu, trendler ve kişisel zevkler derken uzun ve uğraş gerektiren bir süreçle ilgileniyoruz. Yaşam alanlarında farklı dokunuşlar yaparak göz alıcı bir görünüm oluşturmak isterseniz size harika bir önerimiz var! Son dönemlerin en popüler eğilimlerinden Çini deseni ile özgün bir bakış açısı yakalayabilirsiniz. Gelin, duvar kağıtlarından halılara, aksesuarlardan tekstil ürünlerine kadar her alanda karşımıza çıkan çini desenini dekorasyonda kullanmanın yollarını birlikte öğrenelim.

Ev dekorasyonunda puantiye desen nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABEREv dekorasyonunda puantiye desen nasıl kullanılır?

ÇİNİ NEDİR? ÇİNİ DESENİ NERELERDE KULLANILIR?

Geleneksel Türk el sanatı olan Çini Deseni motifler, şekiller ve renklendirmelerin bir araya gelmesiyle oluşan bir sanattır. Ev dekorasyonunda sıklıkla karşımıza çıkan çini deseni özellikle mutfak dekorasyonunda harika bir etki oluşturuyor. Mutfaklarınızda çarpıcı ve orijinal bir görünüm elde etmek isterseniz çini deseni alınlıklar için çok şık bir tercih olabilir.

çini nedir

çini nedir

Mutfağınızın rengini ve tarzına uyum sağlayacak çini desenli mermerlerle odak noktasını buraya çekebilirsiniz. Dilerseniz mermer yerine çini desenli yapışkan folyolar ve duvar kağıtları da kullanabilirsiniz.

çini desenli mutfak

çini desenli mutfak

Aynı zamanda çini desenlerini mutfak tezgahlarında da rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Rengarenk motiflerle süslenmiş çini desenli mutfak tezgahları hem evinize etnik bir hava katacak hem de göz kamaştıran bir bakış açısını sunacak.

çini desenli tezgah

çini desenli tezgah

Sıradanlıktan uzakta bir tasarıma imza atmak isterseniz; mutfak tezgahları ya da alınlıklarda düz renkler tercih edip lavabolarda çini desenine yer verebilirsiniz.

çini desenli lavabo

çini desenli lavabo

Eğer Amerikan mutfak tasarımına sahip bir mutfağınız varsa salon ve mutfak arasındaki bağlantıya şıklık katmak için mutfak adalarında da çini desenine yer verebilirsiniz.

Amerikan mutfak tasarımında çini kullanımı

Amerikan mutfak tasarımında çini kullanımı

BANYOLARDA ÇİNİ DESENİ NASIL KULLANILIR?

Çini desenlerini yalnızca mutfaklarda değil banyo dekorasyonunda da tercih etmeye ne dersiniz? Banyoların duvarlarını isterseniz tamamen ya da tek bir duvar olacak şekilde çini deseniyle süsleyebilirsiniz.

Banyo dekorasyonunda çini desenli duvar

Banyo dekorasyonunda çini desenli duvar

Çini desenleriyle belirli bir alanı ayırmak ya da odak noktası yapmak da mümkün. Banyolarda duş ve lavaboyu birbirinden ayırmak için bir yeri çini desenleriyle kaplayabilirsiniz.

çini desenli banyo dekorasyonu örneği

çini desenli banyo dekorasyonu örneği

SALONLARDA VE YATAK ODALARINDA ÇİNİ DESENİ NASIL KULLANILIR?

Salonlarda çini deseni kullanmanın en pratik yolu şömine arkası duvarlar olabilir. Belirli bir konsept belirleyerek bu renklere uygun duvar kağıtları ya da mermerden çini desenlerine şans verebilirsiniz.

salonlarda çini deseni

salonlarda çini deseni

Yatak odalarında ise dinamik ve göz alıcı bir stil için yatak başlıkları yerine çini desenleri kullanılabilir. 

Yatak odası dekorasyonunda çini deseni

Yatak odası dekorasyonunda çini deseni

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

İstanbul'da en çok ziyaret edilen türbeler neresi? İstanbul'da gidilecek türbeler

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da en çok ziyaret edilen türbeler neresi? İstanbul'da gidilecek türbeler
Ramazan bayramı temizliği nasıl yapılır? 9 adımda pratik bayram temizliği

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan bayramı temizliği nasıl yapılır? 9 adımda pratik bayram temizliği
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0