Ev dekorasyonunda puantiye desen nasıl kullanılır?

Kendine özgü duruşu ve canlı yapısıyla göz kamaştıran puantiyeli tasarımlar, her döneme damga vuran dekorasyon önerilerinden biri. Tek tip görünümleri bir anda eşsiz tasarımlara dönüştüren puantiye desenlerle yaşam alanlarınıza özgün dokunuşlar yapabilirsiniz. Peki, puantiye dekorasyonda nasıl kullanılır? Evin hangi alanında puantiye tercih edilebilir? İşte merak ettiğiniz her detay haberimizde...

Ev dekorasyonunda birbirinden farklı pek çok tasarım, desen ve renk bulunuyor. Sıradanlaşmış düz tasarımlar yerine farklı ve etkileyici stillere evinizde yer açarak siz de estetik bir bakışı yakalayabilirsiniz. Tekstil ürünlerinden duvarlara, mobilyalardan perdelere kadar pek çok dekoratif eşyada ufak dokunuşlar yaparak evinizi kendine has bir tarza dönüştürmeniz mümkün. Bu ufak dokunuşlardan biri olan puantiye yani benekli tasarımlar ise dinamik ve canlı etkiler için sıklıkla tercih ediliyor. Doğru ve ölçülü bir şekilde kullanıldığında puantiyeli tasarımlar yaşam alanlarınıza benzersiz bir doku kazandırabilir. Gelin, tercih edildiği her alanda çarpıcı bir etki oluşturan puantiyeli tasarımlara birlikte göz atalım.

Evde nerede fotoğraf çekilir? Ev ortamında fotoğraf nasıl çekilir?İLİŞKİLİ HABEREvde nerede fotoğraf çekilir? Ev ortamında fotoğraf nasıl çekilir?

EV DEKORASYONUNDA PUANTİYE NASIL KULLANILIR?

Duvar dekorasyonunda doğru renk ve desenlerin kullanımı oldukça önemlidir. Çünkü yanlış duvar dekorasyonu, odanın içerisinde yer alan mobilyaları daha geri planda gösterebilir. Bundan dolayı farklı tasarımlarla kişisel zevklerinizi duvarlarınıza yansıtabilirsiniz.

Puantiye deseni

Puantiye deseni

Puantiye desenli duvar kağıtları ya da düz bir boyanın üzerine yapılabilecek benekler duvarlarınıza hoş bir görünümü davet eder.

Puantiye tasarımlar

Puantiye tasarımlar

Puantiye desenini bir duvarın tümünde kullanmak yerine duvarınızın bir kısmında düz bir renk kullanıp kalan kısmında aynı renkten puantiyelere yer açabilirsiniz.

Puantiye tasarım duvar kağıdı

Puantiye tasarım duvar kağıdı

Dilerseniz oda içerisinde bir odak noktası belirleyerek puantiye desenine o alanda yer verebilirsiniz. Örneğin; televizyon ünitesi veya şömine yerleştireceğiniz alandaki duvara puantiye desenli duvar kağıdı uygulaması yapabilirsiniz. 

Puantiye desen ev dekorasyonu

Puantiye desen ev dekorasyonu

Duvarlarınıza asacağınız tablolar ve resimlerde de puantiye desenini kullanarak detaylarda zarifliği yakalayabilirsiniz.

MOBİLYALARDA PUANTİYE NASIL KULLANILIR?

Pauntiye desenler birlikte kullanmak istediğiniz renklere göre kimi zaman dinamik bir etki şekillendirirken kimi zaman da zarif bir görünüm elde etmenizi sağlar. Koyu renk üzerine puantiye deseninin yer aldığı mobilyalar sıcak ve samimi bir ortam oluşmasını sağlar.

Puantiye desen aynı zamanda makyaj masaları, sandalyeler ve sehpalar gibi birçok dekoratif üründe yer alabilir. Eğer klasik görünümlü risksiz bir dekorasyon oluşturmak isterseniz; siya ve beyazın uyum yakaladığı puantiye desenler kullanabilirsiniz.

Daha canlı ve dinamik etkileri içerisinde barındıran bir stil oluşturmak istiyorsanız; kırmızı, pembe, yeşil ve mavi gibi göz alıcı renklerle puantiyeyi birleştirebilirsiniz.

Yalnızca puantiye desenini tek başına kullanmak istemiyorsanız; farklı desenlerle harmanlayabilirsiniz. Zarif ve hoş görünümlü puantiyeler canlı renklerin yer aldığı çiçek desenleriyle harika bir uyum yakalamaktadır.

TEKSTİL ÜRÜNLERİNDE PUANTİYE KULLANIMI!

Puantiye desenleri evinizin dekorasyonunda kalıcı bir şekilde kullanmak yerine daimi olmayan parçalarda yer vermek istiyorsanız; tekstil ürünlerinde puantiyeli seçimler yapabilirsiniz. Özellikle yatak odalarınızda puantiyeli nevresim takımlarıyla hoş bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Puantiye desenli kırlent ve minderler koltuklar ve yatakların üzerinde zarif bir görünüm elde etmenizi sağlar. 

Puantiye desenler aynı zamanda halı ve perdelerde de sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle tek renk döşenmiş salonlarda farklı bir dokunuş yapmak isteyenler için puantiye desenler harika bir seçim olacaktır.

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0