Sonbahar çiçekleri nelerdir? Sonbaharda bahçe ve balkon dekorasyonu nasıl yapılır?

Eylül ayının bu güzel günlerinde sonbaharın sıcak dokusu da davetkar bir şekilde bizleri karşılıyor. Doğanın görsel bir şölen oluşturduğu bu mevsimde balkon ve bahçelerimize farklılık katabiliriz. Peki sonbaharda ekilebilecek en güzel çiçekler hangileridir? Sonbahar bahçesi için çiçek önerileri nelerdir? İşte merak ettiğiniz her detay haberimizde...

Çiçekler, hayatımıza canlılık ve yeni bir soluk getiren vazgeçilmez yardımcılarımızdan biridir. Evlerin her köşesinde ayrı bir dünyanın kapılarını aralayan çiçekler kimi zaman salonlarda dekoratif bir tamamlayıcı kimi zaman ise bahçelerde doğanın zenginliğini yansıtmaktadır. Genellikle çiçeklere yaz ve baharın müjdecisi gözüyle bakılır. Baharın sıcak esintilerini sergileme imkanı veren çiçekler sonbaharda da ılık esen rüzgarın ve yağmurun arasında ışık gibi parlar. Bahçeler ve balkonlara dinamik bir bakış açısı kazandıracak olan çiçekler eylül ayında da içinizi açacak. Gelin, sonbaharda balkon ve bahçelerde kendine yer bulacak en güzel çiçekleri birlikte keşfedelim.

Sonbaharda yapılacak en güzel aktiviteler nelerdir? Sonbaharda evde yapılacak aktiviteler...İLİŞKİLİ HABERSonbaharda yapılacak en güzel aktiviteler nelerdir? Sonbaharda evde yapılacak aktiviteler...

KASIMPATI

Ortalama 50-150 cm yüksekliğinde olan Kasımpatı, toprak ayırt etmediği için her alanda rahatlıkla büyümektedir. 30'dan fazla türü olan bu güzel çiçek sarı, beyaz ve pembe gibi çeşitli renklerde karşımıza çıkmaktadır. Çok güneş alan yerleri sevmeyen Kasımpatı, sonbahar aylarında bahçe ve balkonlarınızda yer alabilir.

Kasımpatı

Kasımpatı

GÜNEŞ ŞAPKASI 

Sarının en güzel tonunu gözler önüne seren Güneş Şapkası, sonbaharda güneş gibi parlayarak bahçe ve balkonlarınıza canlılık katacak. Sarı yaprakları ve ortasında yer alan kahverengi gövdesiyle ilgi odağı haline gelen Güneş Şapkası, yaklaşık 30-60 cm uzunluğa kadar ulaşabilmektedir. 

Güneş Şapkası

Güneş Şapkası

Dayanıklı olmasıyla bilinen bu güzel çiçeğin anavatanının Kuzey Amerika olduğu bilinmektedir. 

Güneş Şapkası çiçeği

Güneş Şapkası çiçeği

YENİDÜNYA ÇİÇEĞİ 

Zarif ve nazik görüntüsüyle dikkat çeken Yenidünya Çiçeği, ilkbahar ve sonbaharda birer kez çiçek açtığı için oldukça nadir bir güzelliğe sahiptir. Dikkat çeken görüntüsüyle evlere neşe katan yenidünya çiçeği sonbahar için harika bir seçim olacaktır.

yenidünya çiçeği

yenidünya çiçeği

SÜMBÜL

Göz kamaştıran renkleriyle dikkatleri üzerine toplayan Sümbül, dört mevsim açabilme özelliğiyle en çok tercih edilen çiçeklerden biridir. Mis gibi kokusu ve rengarenk dokusuyla dikkat çeken sümbül, sonbaharda evinize farklı bir hava katacak. Doğrudan güneşe ihtiyaç duymayan bu güzel çiçek yarı gölgede rahatlıkla büyüyebilir.

sümbül

sümbül

HERCAİ MENEKŞE

Bir menekşe türü olan Hercai Menekşe, 5 kadifemsi taç yapraktan oluşmaktadır. Eşsiz renkleri ve göz kamaştıran dokusuyla görenleri hayran bırakan bu güzel çiçek serin havalara karşı dayanıklı olmasıyla bilinmektedir. 

Hercai Menekşe

Hercai Menekşe

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

İstanbul'da kamp yapılacak ücretsiz yerler nelerdir? İstanbul'da kamp nerede yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da kamp yapılacak ücretsiz yerler nelerdir? İstanbul'da kamp nerede yapılır?
En kolay Ketojenik tatlı tarifleri nasıl yapılır? Ketojenik diyet için tatlı tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

En kolay Ketojenik tatlı tarifleri nasıl yapılır? Ketojenik diyet için tatlı tarifleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Beykozlu 1 yıl önce

Bizim iste boyle yerli ve milli sanatcilara ihtiyacimiz var. Sanatci paçavralarina degil..

Toplam 1 beğeni