Erkek bebek odası dekorasyonu nasıl yapılır? Erkek bebek odası ne renk olmalı?

Erkek bebek odası dekorasyonu, son dönemlerde en çok merak edilen konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle renk, tema ve dekoratif objelerde ön plana çıkan bazı detaylar ebeveyn adaylarını kararsızlığa sürükleyebiliyor. Peki erkek bebek odası dekorasyonu nasıl yapılır? Erkek bebek odasında hangi renkler ve temalar tercih edilmeli? İşte merak ettiğiniz her detayı sizler için tek tek açıkladık...

Her ebeveyn ve ebeveyn adayı için bebekler, en değerli hazinelerdir. Özellikle bebek beklerken yaşanan o tatlı telaş bebeğin cinsiyeti belli olduğunda daha da artmaktadır. Bebeğin anne karnından sonra dünyaya "merhaba" dediği andan itibaren onun mutlu, huzurlu ve güvende olmasını isteriz. Bunun içinse bebeğin her ihtiyacını ve rahatlığını göz önünde bulundurmalıyız. Bebek dünyaya gelmeden önce yapılacaklar listesinin en üst sırasında ise doğru bir bebek odası dekorasyonu oluşturmak var. Eğer yakın zamanda bir erkek bebek kucağınıza alacaksanız gelin birlikte en güzel erkek bebek odası dekorasyonu oluşturmanın yollarına göz atalım...

Baby Shower nedir? Baby Shower partisi nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERBaby Shower nedir? Baby Shower partisi nasıl yapılır?

ERKEK BEBEK ODASI DEKORASYONU NASIL OLMALI?

Evlerde her odanın dekorasyonu ayrı bir önem taşımaktadır. Kişisel zevklerin ve ihtiyaçların göz önüne alındığı ev dekorasyonlarında özellikle en çok kararsızlık yaşanan alan bebek odalarıdır. Bebeğin kendisini güvende ve rahat hissedebileceği bir ortam şekillendirmek bebek odalarında öncelik olmalıdır. Bunun yanı sıra; hoş ve zarif bir şekilde döşenmiş bebek odaları heyecanınızı yansıtmak için oldukça önemlidir.

Bebek odası dekorasyonu

Bebek odası dekorasyonu

ERKEK BEBEK ODASINA UYGUN TEMALAR NELERDİR?

Dekorasyonda her şeyin birbiriyle bütüncül bir bakış açısı yakalaması gerektiğini unutmamalısınız. Bundan dolayı ilk olarak bebek odasında yer vereceğiniz temayı belirlemekle işe başlayın. Erkek bebek odalarında sıklıkla tercih edilen deniz, korsan, itfaiye ya da hayvan temalı dekorasyon stillerine şans verebilirsiniz.

Erkek bebek odası dekorasyonu

Erkek bebek odası dekorasyonu

Örneğin; denizcilik temasını uygulamayı düşürseniz; duvarlardan perdelere kadar bu temanın ayrıntılarına yer verebilirsiniz. Duvarlara ağlar ile dekoratif bir obje yaparak bebeğinizin oyuncaklarının toplanması için bir alan şekillendirebilir ve bunun estetik görünmesini sağlayabilirsiniz.

Erkek bebek odalarında tema belirleme

Erkek bebek odalarında tema belirleme

Duvar dekorasyonunda çerçeveler, ayna ya da tablolar kullanabilirsiniz.

Erkek bebek odalarında aksesuar kullanımı

Erkek bebek odalarında aksesuar kullanımı

Dilerseniz temanıza uygun dekoratif ögelerle de zengin bir dekorasyona imzanızı atabilirsiniz.

Erkek bebek odalarının dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

Erkek bebek odalarının dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

RENKLERİN GÜCÜNDEN FAYDALANIN!

Eğer bir temaya bağlı kalmadan daha yalın ve özel dokunuşların yer aldığı bebek odası dekorasyonu oluşturmayı düşünüyorsanız renklerin gücünden faydalanabilirsiniz. Doğru ve ölçülü bir şekilde seçilen renkler dekorasyonda görsel bir şölen oluşturmanıza yardımcı olur. 

Erkek bebek odalarında renk seçimi

Erkek bebek odalarında renk seçimi

Erkek bebek odası dekorasyonunda genellikle iç ısıtan sarılar, gökyüzünün özgür rengi mavi, doğanın anahtarı yeşil, kullanılabileceği gibi şeftali, beyaz ve toprak tonları da sıklıkla kullanılmaktadır. Ancak renk konusunda cinsiyete bağlı kalmayarak tamamen hayal gücünüzü gözler önüne serebilirsiniz. 

Erkek bebek odası örneği

Erkek bebek odası örneği

Daha aydınlık ve ferah bir bebek odası hayali kuruyorsanız beyaz, ekru veya açık griyle de harika bir dekorasyon oluşturabilirsiniz.

Modern erkek bebek odası dekorasyonu

Modern erkek bebek odası dekorasyonu

UFAK DOKUNUŞLAR YAPIN!

Bebek odalarının olmazsa olmazlarından biri de giysi dolabıdır. Ancak bebeğinize giysi dolabı dışında ayaklı küçük elbise askıları da alabilirsiniz. Dekoratif açıdan bebek odalarına yenilik getiren bu askılıklar, bebeğin günlük kıyafetlerini yerleştirmek için de oldukça idealdir.

Erkek bebek odasında olması gerekenler

Erkek bebek odasında olması gerekenler

Erkek bebek odalarının dekorasyonunda bebeğinizin ilgisini çekecek oyuncaklara da yer verebilirsiniz. Bebeklerin büyüme döneminde çevresindeki her obje onun için ilgi çekici olmaktadır. Bundan dolayı hayvan figürleri ya da ses çıkaran oyuncaklar bebeklerin hoşuna gitmektedir.

Bebek odası

Bebek odası

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZUR DOLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Hamilelikte düşük belirtileri nelerdir? Düşük yaptıktan sonra ne zaman hamile kalınabilir?

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte düşük belirtileri nelerdir? Düşük yaptıktan sonra ne zaman hamile kalınabilir?
Plaja giderken ne giyilir? Plaj kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Plaja giderken ne giyilir? Plaj kombin önerileri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0