Oturma odası nasıl dizayn edilir? Oturma odasının dizaynında nelere dikkat edilmeli?

Evin en dikkat çeken alanlarından biri olan oturma odalarının dizaynında göz önüne almanız gereken bazı püf noktalar vardır. Peki, oturma odası nasıl dizayn edilir? Oturma odasının dizaynında nelere dikkat edilmeli? İşte merak ettiğiniz her detay haberimizde...

Ev dekorasyonunda her odanın kendine has ihtiyaçları olmakla beraber; tercih edilecek stil belirlenirken göz önüne alınması gereken bazı faktörler vardır. Evinizin boyutu ve şekline göre odalar içerisinde kullanacağınız eşyaları, ışık miktarını ya da renkleri belirleyebilirsiniz. Evlerin en gözde alanlarından biri olan oturma odalarında ise onlarca seçenek arasından doğru ve ölçülü bir dekorasyon oluşturmak kimi zaman zor olabiliyor. Yanlış dizayn edilmiş bir oturma odası konfor alanından uzak bir alana sahip olmanıza neden olabilir. Gelin huzurlu ve rahat bir oturma odası planlamanın yollarını birlikte adım adım öğrenelim.

OTURMA ODASI RENK SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Bir odayı ön plana çıkaran en önemli faktör içerisinde kullanılan renklerdir. Renk seçiminde tamamlayıcı parçaları bir arada kullanarak kusursuz bir dekorasyon oluşturmanız mümkündür. Zemin, duvar ve eşyaların renkleri birbiriyle ahenk içinde olması için belirli bir stili de temel alabilirsiniz. 

Oturma odalarında karmaşa oluşmaması açısından altıdan fazla renk kullanmamalısınız. İlk üç rengin aynı renk ailesinden olması oldukça önemlidir. Örneğin; bej, krem ve altın rengi bir arada rahatlıkla kullanılabilir. Daha sonra iki yan renk ile destekleyici bir bakış açısı oluşturabilirsiniz. Son olarak da ana renklerle kontrast oluşturabilecek bir renkle dekorasyonunuzda muhteşem bir uyum sağlayabilirsiniz.

Renk seçiminde en çok dikkat edilmesi gereken şey hangi tarzı dekorasyonda kullanıyor olursanız olun karmaşık ve kasvetli bir görünüm oluşmamasına özen gösterin.

OTURMA ODASI NASIL DİZAYN EDİLİR?

Oturma odalarının dekorasyonunda hangi eşyaların kullanılacağı ve nasıl yerleştirileceğinden önce o alanda hakim olacak stilin belirlenmesi gerekir. Tek bir dekorasyon tarzı yerine birden fazla stili iç içe kullanmayı planlıyorsanız; aralarında bütünlük olmasını göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Örneğin maksimalist tarz dekorasyon ile minimalist tarz dekorasyonun bir arada kullanılması mümkün değildir. Alacağınız parçalara bu faktörü göz önünde bulundurarak seçmeniz gerekmektedir. 

OTURMA ODASI DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Oturma odasında eşyalarınızı saklamak ve sergilemek için belirli alanlar oluşturmanız gerekmektedir. Çünkü bu alanın estetik ve dekoratif görünmesinin yanı sıra; işlevsellik açısından da size zenginlik sunması önemlidir. Oturma odalarında şık görünecek depolama alanlarına yer açarak size özel dokunuşlar yapabilirsiniz.

Duvarlarda dekoratif raflar kullanarak üzerine mumluk, biblo ve vazolar yerleştirebilirsiniz. Hem yer tasarrufu hem de duvar dekorasyonu oluşturmak için bu harika bir seçenektir.

Kitaplıklar ile hayal dünyanızı dışa yansıtacak bir alan şekillendirerek harika bir dekorasyon oluşturabilirsiniz.

OTURMA ODASINDA KOLTUK NASIL SEÇİLİR?

Oturma odası için mobilya seçimi nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEROturma odası için mobilya seçimi nasıl yapılır?

Oturma odasının dekorasyonunun en önemli parçası olan koltukları seçerken oldukça hassas davranmanız gerekiyor. Bu noktada öncelikle kendinize sormanız gereken bazı sorular var. Evinizde kaç kişinin yaşadığı ve koltuklarınızda kaç kişinin oturacağına göre seçiminize ağırlık vermelisiniz. Daha sonrasında koltukların hangi amaçla kullanılacağı da dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer almaktadır. Eğer uyumak ve uzanmak için koltuk almak istiyorsanız konforun ilk sırada olmasına özen göstermelisiniz.

Bunun yanı sıra; odanın tarzına ve şekline uygun bir koltuk seçimi yapmanız gerektiğini unutmamalısınız. Küçük oturma odalarında köşe takımları kullanmayı deneyebileceğiniz gibi; büyük odalarda koltuk takımlarınızı puf ve berjerler ile zenginleştirebilirsiniz.

Denim pantolon nedir? Denim pantolon özellikleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Denim pantolon nedir? Denim pantolon özellikleri nelerdir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0