Salon ve yatak odalarında mavi nasıl kullanılır? Mavi ev dekorasyonu nasıl yapılır?

Ferah ve huzur dolu bir dekorasyonun vazgeçilmezi olan mavi renk, salon ve yatak odalarında muhteşem bir etki şekillendirebilir. İster mobilyalarda ister detaylarda mavi kullanarak evinizde yaz dokusunu hissedebilirsiniz. Peki mavi ev dekorasyonu nasıl yapılır? Dekorasyonda mavi renk nasıl kullanılır? İşte merak ettiğiniz her şeyi sizler için açıkladık...

Yaşam alanlarında estetik bir bakış açısı yakalamak için renklerin gücünü yadsımamak gerekiyor. Dekorasyonda doğru renk seçimi yapmak evinizde tercih ettiğiniz stilin göz alıcı bir etki oluşturmasını sağlar. Bundan dolayı evinizin boyutu, şekli ve ışık miktarına göre renk seçimlerinde sınırsız dokunuşlar yapabilirsiniz. Huzurun ve sakinliğin sembolü olarak nitelendirilen mavi renk, dekorasyonda güçlü bir görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır. Salon, oturma odası, yatak odası, çocuk odası, banyo ve mutfaklarda sık sık kullanılan mavi, her alanda uyumlu bir görüntü sergiler. Gelin, ev dekorasyonunda mavi kullanmanın püf noktalarını birlikte adım adım öğrenelim.

Marin stil nedir? Marin ev dekorasyonu nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERMarin stil nedir? Marin ev dekorasyonu nasıl yapılır?

MAVİ RENK EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Açık ve koyu tonlarıyla zengin bir görünüme imza atan mavi, ev dekorasyonunda en çok kullanılan renklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Mavi, doğru ve ölçülü kullanıldığında kusursuz bir dekorasyon oluşturmanıza olanak tanır. Ev dekorasyonunda mavi renk, en sık salon ve oturma odalarında tercih edilmektedir.

Mavi renk ev dekorasyonu

Mavi renk ev dekorasyonu

Mavi koltuk takımları, tonlarına göre birçok dekorasyon tarzıyla ahenk içerisinde görünmeyi başarmaktadır. Evinizde modern ve elegant detaylara yer vermek istiyorsanız; baskın bir mavinin izlerine yer açabilirsiniz. Çivit ya da gece mavisi koltuk takımları dekorasyonunuzda sıra dışı bir etki şekillendirmenizi sağlayabilir.

Mavi salon dekorasyonu

Mavi salon dekorasyonu

Mavi koltuk yerine daha sade ve açık tonlarda bir koltuk takımı seçerek mavinin birbiriyle uyum içinde olduğu minder ve kırlentleri tercih edebilirsiniz.

Mavi renkli ev tekstil ürünleri

Mavi renkli ev tekstil ürünleri

Taş duvar dekorasyonu kullandığınız salonlarınızda endüstriyel dekorasyon stilini benimsemek istiyorsanız; göz alıcı bir maviyle çarpıcı bir görüntüyü evinize davet edebilirsiniz.

Mavi rengin tercih edildiği salon dekorasyonu

Mavi rengin tercih edildiği salon dekorasyonu

Daha ferah ve dingin dokunuşlar içinse bebe mavisi gibi pastel mavilerle beyazı birlikte harmanlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu tarz dekorasyonlarda ahşapların da sıklıkla kullanıldığını görüyoruz.

Mavi ve beyaz renkli ev dekorasyonu

Mavi ve beyaz renkli ev dekorasyonu

Salonlarınızda maviyi başrol olarak kullanmaktansa odak noktası olacak şekilde yer vermek isterseniz; bej, krem, beyaz ve toprak tonlarında bir koltuk takımında mavi berjer kullanabilirsiniz.

Dekorasyonda mavi kullanımı

Dekorasyonda mavi kullanımı

MAVİ RENK YATAK ODASI DEKORASYONUNDA NASIL KULLANILIR?

Yatak odalarında asaletin vurgulandığı bir dekorasyon için duvarlarınızda mavinin koyu ve canlı tonlarına yer verebilirsiniz. Maviyle uyumlu açık pembe, sarı, mor ve yeşillerle renkler arasında muazzam bir geçiş sağlayabilirsiniz. 

Mavi yatak odası dekorasyonu

Mavi yatak odası dekorasyonu

Maviyi yalnızca duvarlarınızda kullanmak istemiyorsanız; yatak odasının en önemli detayı yatak başlıklarında da tercih edebilirsiniz. Yatak başlığınıza uyumlu nevresim takımı da kullanarak enfes bir dekorasyona imzanızı atabilirsiniz.

Yatak başı dekorasyonu nasıl yapılır? Yatak başı dekorasyonunda neler kullanılabilir?İLİŞKİLİ HABERYatak başı dekorasyonu nasıl yapılır? Yatak başı dekorasyonunda neler kullanılabilir?

Mavi renk yatak başlığı

Mavi renk yatak başlığı

PERDE VE HALILARDA MAVİ DETAYI 

Mavi renkte saten, kadife, şifon ve keten perdeler son yıllarda en çok tercih edilen dekorasyon trendlerinden biri olarak görülüyor. Özellikle yaz aylarında ince dokulu mavi perdeler kullanmanızı tavsiye ederiz.

Mavi renk perde dekorasyonu

Mavi renk perde dekorasyonu

Soğuk gri ve kahve tonlarında döşenmiş salon ve oturma odalarında mavi detayların yer aldığı halılar kullanabilirsiniz. Zeminin parlayan yıldızı halılarınızda mavinin zarafetini yakından görebilirsiniz.

Mavi halı dekorasyonu

Mavi halı dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Havana nerede? Havana'da gezilecek yerler nerelerdir? Havana'da nereye gidilir?

İLİŞKİLİ HABER

Havana nerede? Havana'da gezilecek yerler nerelerdir? Havana'da nereye gidilir?
Kabir üzerine oturmak günah mıdır? Mezar taşına oturmanın dinen hükmü nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Kabir üzerine oturmak günah mıdır? Mezar taşına oturmanın dinen hükmü nedir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0