Yorgan seçerken nelere dikkat edilmeli? Yorgan modelleri nelerdir? Hangi yorgan sıcak tutar?

Soğuk gecelerin kurtarıcısı yorganlar, doğru bir şekilde seçildiğinde konforlu bir uyku süreci geçirmemize yardımcı olur. Mevsime en uygun yorganı öğrenerek siz de hiç üşümeden deliksiz bir uykuya dalabilirsiniz. Peki, yorgan alırken nelere dikkat edilmeli? En sağlıklı yorgan türü hangisi? Hangi yorgan sıcak tutar? İşte merak ettiğiniz her şeyi sizler için açıkladık...

Kış aylarına sayılı günler kala soğuk havalar da kendini göstermeye başladı. Havaların serinlemesiyle evimizde pek çok değişikliğe yer vermeye başladık. Özellikle daha kalın ve sıcak tutan kıyafetlerimizi dolaplarımıza yerleştirerek mevsim geçişlerine uyum sağlamaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra; havaların serinlemesi battaniye ve yorganların da yeniden hayatımıza girmesi anlamına geliyor. Günümüzün yüzde 30'luk sürecinde uykuda olduğumuzu düşünürsek uyku sürecinin kaliteli olmasına özen göstermeliyiz. Bunun için de doğru yorgan seçimi oldukça önemlidir. Gelin, yorgan seçerken dikkat edilmesi gereken detayları birlikte öğrenelim.

Isıtmada kalorifer mi daha iyi klima mı? Hangi ısıtma yöntemi daha iyidir?İLİŞKİLİ HABERIsıtmada kalorifer mi daha iyi klima mı? Hangi ısıtma yöntemi daha iyidir?

YORGAN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Yorgan seçerken en çok dikkat edilmesi gereken nokta; yatak boyutu ve kişi kapasitesi olmalıdır. Yorganlar; tek kişilik, çift kişilik ve bebek yorganı olacak şekilde 3 ayrı kategoriye ayrılmaktadır. Bundan dolayı yatağınızın kaç kişilik olduğunu göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Ayrıca yorganınızın yataktan 20 cm daha geniş olması oldukça önemlidir. Yanlış boyutlarda seçilen yorganlar hem rahatlığınızı bozacak hem de estetik bir görünümden yoksun bakış açısı oluşturacaktır. 

Yorgan seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Yorgan seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Sonraki adımda doğru kumaş türünde yorgan seçmeye özen göstermelisiniz. Çünkü bazı kişilerin alerjik reaksiyon gösterme eğilimi olduğu için böyle durumlarda anti alerjik yorganlara şans vermeyi deneyebilirsiniz. 

Yorgan türleri

Yorgan türleri

Seçeceğiniz yorganın terletmemesine de önem vermeniz gerekiyor. Bunun için de hava alan bir yorgan seçerek terleme sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. 

Soğuk havalara uygun yorgan seçimi

Soğuk havalara uygun yorgan seçimi

YORGAN MODELLERİ NELERDİR?

Bulunduğunuz alanda oda sıcaklığı da yorgan seçiminde oldukça etkilidir. Hem odanızın ısısına hem de rahatlığınıza uyum sağlayacak yorgan modelleri ile kaliteli bir uyku geçirebilirsiniz. 

Yorgan modelleri

Yorgan modelleri

  • İpek yorganlar, hafif ve yumuşak yapısıyla en çok tercih edilen yorgan türlerinden biridir. Antialerjik özelliği bulunan İpek yorganlar, terleme sorununu da ortadan kaldırmaktadır. İpek yorganların en büyük dezavantajı fiyatlarının yüksek olmasıdır.

İpek yorgan

İpek yorgan

  • Yün yorganlar, sıcak yapısıyla özellikle soğuk gecelerde sıklıkla tercih edilmektedir. Soğuk iklimli bir bölgede yaşıyorsanız mutlaka yün yorganları değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Ancak yün yorganların en büyük dezavantajı ağır ve kalın olmasıdır. Ağır yapısı uyku sırasında rahat hareket etmenize engel olabilir.

Yün yorgan

Yün yorgan

  • Kaz tüyü yorganlar, ısı tutma kapasitesi oldukça yüksek yorganlardır. Hafif ve yumuşak yapısıyla konforlu bir uykuya olanak tanıyan Kaz tüyü yorganlar, gıdık tüyü ve sırt tüyü olmak üzere iki çeşidi vardır.

Kaz tüyü yorgan

Kaz tüyü yorgan

  • Pamuk yorganlar, içerisine hava hapsetme özelliği bulunduğu için yalıtım konusunda üst düzey bir performans sergilemektedir. Yorgan modelleri arasından da en sık tercih edilen de pamuk yorganlardır.

Pamuk yorgan

Pamuk yorgan

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Adana burma bilezik modelleri 2023! Adana burması bilezik özellikleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Adana burma bilezik modelleri 2023! Adana burması bilezik özellikleri nelerdir?
Doğu Karadeniz’deki gizemli cennet: Uçsuz bucaksız!

İLİŞKİLİ HABER

Doğu Karadeniz’deki gizemli cennet: Uçsuz bucaksız!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0