Isıtmada kalorifer mi daha iyi klima mı? Hangi ısıtma yöntemi daha iyidir?

Aralık ayının soğuk etkileri devam ederken evimizin ısınma ihtiyacını karşılayacak seçimler yapmaya özen gösteriyoruz. Birçok kişi sıcacık bir ev için hangi ısıtma sisteminin kullanması gerektiği konusunda ise kararsızlık yaşıyor. Peki, ısıtmada kalorifer mi daha iyi klima mı? Kaloriferlerin avantajı ve dezavantajı nedir? Klimaların avantajı ve dezavantajı nedir İşte yanıtlar...

Kış aylarının soğuk etkisi yoğun bir şekilde hissedilirken bu dönemde evimiz için alternatif ısınma yöntemlerine başvuruyoruz. İhtiyaca ve isteğe göre pek çok farklı ısınma yöntemiyle sıcacık ve konforlu bir alan inşa edebilirsiniz. Dilerseniz elektrikli ısıtıcılar kullanabileceğiniz gibi soba, kalorifer ve klimalardan da faydalanarak ısınma ihtiyacınızı karşılamanız mümkün. Son zamanlarda birçok kişi hangi ısınma yönteminin daha avantajlı olduğunu arama motorlarında sorgulatıyor. Bütçe ve uzun ömürlü olması gibi birçok faktörü göz önünde bulundurarak doğru seçim yapılabilir. Gelin, ısınma sektöründe onlarca ürün arasından rağbet gören klima ve kaloriferlerin olumlu/olumsuz yönlerini birlikte öğrenelim.

Banyolarda duşakabin mi küvet mi tercih edilmeli?İLİŞKİLİ HABERBanyolarda duşakabin mi küvet mi tercih edilmeli?

KLİMALARIN AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

Klimaların en büyük sağladığı kolaylık her mevsim kullanıma uygun olmasıdır. Yaz ayları soğutma özelliği sayesinde yaşam alanlarında ferah bir ortam elde etmeyi sağlayan klimalar kış mevsiminde ise sıcacık bir etki oluşturuyor. Eğer evinizde klimaya yer verecekseniz dilediğiniz ayarda sıcaklık ve soğuklukta kullanabilirsiniz.

Klima montajı nasıl yapılır? Klima nasıl sökülür? Klima nasıl takılır?İLİŞKİLİ HABERKlima montajı nasıl yapılır? Klima nasıl sökülür? Klima nasıl takılır?

Klimaların avantajları

Klimaların avantajları

Klimaların bir diğer avantajı ise içerideki hava kirliliğini minimuma indirmesidir. Klimalardaki çeşitli filtreleme sistemleri ile toz, polen, mikrop, küf, sigara dumanı, kötü koku gibi birçok sağlığa zararlı etken havadan ayrıştırılmaktadır. Alerjik reaksiyonları tetikleyen hava kirliliğini azaltma özelliği bulunan klimalar, iç ortamda sağlıklı bir etki oluşturmaktadır.

Klimaların özellikleri

Klimaların özellikleri

Eğer evinizin boyutu küçükse klima sayesinde hızlı ve kolayca ısınma ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Klimalarla ihtiyaç halinde kısa sürede ortamı sıcacık yapmak mümkün.

Klimanın kış mevsiminde kullanımı

Klimanın kış mevsiminde kullanımı

Klimaların dezavantajlarına göz atacak olursak ilk olarak kuru hava oluşturması ciltte kuruluk, çatlama ve dökülme gibi bazı deformelere sebebiyet verebilir. Ayrıca klimaya direkt maruz kalmak kas tutulmaları ve yüz felcine de neden olabilir.

Klimaların dezavantajları

Klimaların dezavantajları

Klimalar doğru derecede kullanılmadığında vücudun ısı dengesine zarar vererek ani kilo almalarına da sebep olabilmektedir.

Klimaların zararları

Klimaların zararları

Öte yandan; eviniz büyükse klimalar tek bir alanı ısıtabildiği için diğer odalarınızın soğuk kalabilir. Bundan dolayı klimaların gücü, performansı, evde yaşayan kişi sayısı ve evin büyüklüğü oldukça önemlidir. 

Klimaların olumlu ve olumsuz özellikleri

Klimaların olumlu ve olumsuz özellikleri

KALORİFERLERİN AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

Kaloriferle ısınan evlerde evinizin boyutu önem arz etmemektedir. Evi tamamen ısıtma imkanı tanıyan kaloriferleri eğer bir oda da kullanmak istemezsin düğmesini çevirerek o odaya ısı gelmesine engel olabilirsiniz.

Kaloriferin özellikleri

Kaloriferin özellikleri

Kalorifer ve klima arasındaki en temel fark, kaloriferlerin yalnızca evi ısıtma özelliği bulunmaktadır. Klima gibi soğutma özelliği bulunmadığı için tamamen bir ısıtma sistemidir.

Kalorifer avantajları

Kalorifer avantajları

Isının kesilmemesi için mobilyaları kalorifer peteklerinin önüne yerleştirmemeye özen gösteririz. Bundan dolayı kalorifer petekleri evin dekorasyonunda tamamen özgür davranmayı kısıtlayabilmektedir.

Kalorifer ve klima arasındaki farklar

Kalorifer ve klima arasındaki farklar

Klimalar elektrikle, kaloriferler ise doğalgaz ile çalışmaktadır. Bundan dolayı bütçenizi de hesaba katarak bir seçim yapmanızı tavsiye ederiz.

Kaloriferin avantajları

Kaloriferin avantajları

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

mustafa erken 2 yıl önce

Başlıkta bir soru sormuşsun, sonra açıklamalar yapmışsın, cevabı biliyorsak sölemelimiyiz?

Toplam 4 beğeni

Mustekim gungor 2 yıl önce

Onu bunu bilmem kolmarin buluşu en iyisidir yerden ısıtma en ideal isinmadir.

Toplam 3 beğeni