Pazen kumaş ve Flanel kumaş arasındaki fark nedir?

Soğuk havaların kurtarıcısı Flanel kumaş ve Pazen kumaşlar ev tekstil ürünlerinde son dönemlerde ilgi odağı haline geldi. Eğer siz de kış mevsimine uygun hem konforlu hem de kullanışlı bir kumaş türü arıyorsanız bu yazı tam da size göre! Peki Pazen kumaş nedir? Flanel kumaş nedir? Pazen kumaş ve Flanel kumaş arasında farklar ve benzerlikler nelerdir? İşte yanıtlar...

Havaların soğumasıyla ev dekorasyonunda mevsime uygun tercihler yapmaya çalışıyoruz. Özellikle ev tekstil ürünlerinde kış aylarını temsil edecek daha kalın ve sıcak tutacak parçalara yer vermeye başladık. Son dönemlerde popüler bir hale gelen Flanel ve Pazen kumaşlar da bu mevsim için oldukça uygun. Nevresim, yatak örtüsü, koltuk şalı ve battaniyelerde karşımıza çıkan bu kumaş türleri arasında seçim yaparken kararsız kalıyorsanız bu yazı tam da size göre! Gelin, Pazen ve Flanel kumaş arasındaki farklara birlikte göz atalım. 

Yatak başlığı nasıl kaplanır? Yatak başlığı kaplanırken nelere dikkat edilmeli?İLİŞKİLİ HABERYatak başlığı nasıl kaplanır? Yatak başlığı kaplanırken nelere dikkat edilmeli?

FLANEL KUMAŞ NEDİR?

Yünlü iplikten dokunan Flanel kumaş, özellikle sonbahar ve kış ayları için oldukça uygun bir kumaş türüdür. Sağlıklı ve dayanıklı bir yapısı bulunan Flanel kumaşların yüzey kısmı pürüzlüdür. Kalın bir dokusu olan Flanel kumaş hem moda sektöründe hem de ev tekstil ürünlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. 

Flanel kumaş

Flanel kumaş

PAZEN KUMAŞ NEDİR?

Yüzde yüz pamuktan elde edilen Pazen kumaş, oldukça hassas ve yumuşak yapısıyla ön plana çıkmaktadır. Verdiği sıcaklık hissiyle soğuk havalarda çok sık kullanılan Pazen kumaş, estetik görünümüyle de dikkat çekmektedir. Yumuşak olmasına rağmen tok bir duruşu olan Pazen kumaşlar da aynı Flanel kumaş gibi moda ve ev tekstilinde tercih edilmektedir. 

Pazen kumaş

Pazen kumaş

FLANEL KUMAŞ VE PAZEN KUMAŞ FARKLARI VE BENZERLİKLERİ NEDİR?

Eğer tüylü dokusu olan kumaşlardan hoşlanıyorsanız pazenin içi tüylü bir yapıya sahiptir. Ancak Flanel kumaşlar tüylü bir yapıya sahip değildir.

Pazen kumaş ve Flanel kumaş arasındaki fark

Pazen kumaş ve Flanel kumaş arasındaki fark

Flanel kumaşlar ince ip kalitesinden dolayı hafif bir yapıdadır ve hava geçirgenliğine sahiptir. Bundan dolayı nevresim takımlarında Flanel kumaşların kullanımı daha fazladır. Rahat ve kaliteli bir uyku imkanı tanıyan Flanel kumaşlar, özellikle bebekler için üretilen kıyafetlerde de yer edinmektedir. 

Pazen kumaş ve Flanel kumaş

Pazen kumaş ve Flanel kumaş

Flanel kumaşlar, kayma özelliği olmadığından dolayı nevresim takımlarının yanı sıra yatak örtülerinde de oldukça kullanışlıdır. Tok duran bir yapısı olduğu için yatak üzerinde kalıp gibi bir görünüm oluşmasına imkan tanıyan flanel kumaşların nemi emme özelliği de vardır.

Pazen kumaş ve Flanel kumaş özellikleri

Pazen kumaş ve Flanel kumaş özellikleri

Aynı şekilde pazen kumaşlar da yumuşak olmalarına rağmen tok ve sabit duran bir görünüme sahiptir.

Pazen kumaş ve Flanel kumaş hakkında bilgiler

Pazen kumaş ve Flanel kumaş hakkında bilgiler

Flanel kumaşlar pek esnek yapıda olmayan kumaşlardır ve yıkama sırasında oldukça hassas davranılması gerekmektedir. Çünkü yüksek sıcaklıklara maruz kalan Flanel kumaşlar, çekmeye eğilimlidir. Hassas yapıda olan Flanel kumaştaki bazı eşyalarınızı kuru temizlemeye vermeyi düşünebilirsiniz.

Kış aylarına uygun kumaş seçimi nasıl yapılır

Kış aylarına uygun kumaş seçimi nasıl yapılır

Pazen kumaşlar ise yumuşak ve daha esnek bir yapıdadır. Ayrıca Flanel kumaşların pürüzlü bir dokusu vardır ancak pazen kumaşlar yumuşacık bir yapıdadır.

Pazen kumaş ve Flanel kumaş arasındaki farklar

Pazen kumaş ve Flanel kumaş arasındaki farklar

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Klozetteki sararmalar nasıl yok edilir? En kolay klozetteki sarı kireç nasıl temizlenir

İLİŞKİLİ HABER

Klozetteki sararmalar nasıl yok edilir? En kolay klozetteki sarı kireç nasıl temizlenir
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0