Yatak başlığı nasıl kaplanır? Yatak başlığı kaplanırken nelere dikkat edilmeli?

Evin en dikkat çeken alanı olan yatak odalarında farklı dokunuşlarla hoş bir bakış açısı yakalayabilirsiniz. Özellikle yatak başlıklarını çeşitli renk ve desende kumaşlarla kaplayarak zamansız bir parça elde edilebilir. Peki yatak başlığı nasıl kaplanır? Yatak başlığı kaplamak için gerekli malzemeler nelerdir? Yatak başlığı nasıl çıkarılır? İşte yanıtlar...

Yeni bir güne "merhaba" dediğimiz yatak odaları, evin en gözde alanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Farklı tarzların ve renklerin iç içe geçtiği yatak odalarında konforlu ve şık bir görünüm elde etmek herkesin arzusu. Doğallığın ön planda olduğu rustik tasarımlar, sadeliğin temsilcisi minimal dokunuşlar ya da renklerin dans ettiği maksimalist desenler... Her biri dekorasyonda muhteşem bir etki oluşturmanın formülü olarak sıklıkla tercih ediliyor. Yatak odalarının olmazsa olmazı yatak ve yatak başlıklarındaki ufak detaylar yaşam alanında bambaşka bir atmosfere kucak açmanıza yardımcı olabilir. Gelin, yatak odalarının en özel köşesi yatak başlıklarını pratik bir şekilde kaplamanın yollarına birlikte göz atalım.

Yatak odalarında aydınlatma nasıl seçilmeli? Kelvin renk sıcaklığı nedir?İLİŞKİLİ HABERYatak odalarında aydınlatma nasıl seçilmeli? Kelvin renk sıcaklığı nedir?

YATAK BAŞLIĞI KAPLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Yatak odalarına farklı bir hava katan yatak başlıklarını kaplamadan önce renk seçiminde doğru bir tercih yapmaya özen göstermelisiniz. Yatak odanızın tarzına uygun renkler seçebileceğiniz gibi zıt ve canlı renklerle göz kamaştıran bir görünümün kapılarını aralayabilirsiniz. 

Yatak odası dekorasyonu

Yatak odası dekorasyonu

Eğer şansınızı çizgili desenlerden yana kullanacaksanız çizgilerin dikiş dikerken birbirine eş gelmesine özen göstermelisiniz. Ayrıca son dönemlerin trendlerinden patchwork kumaşlardan yatak başlığı yapmak isterseniz favori desen parçanızın yatağın daha yukarısında olmasına dikkat edin.

Yatak başlığı dekorasyonu

Yatak başlığı dekorasyonu

Kumaş keserken yan kısımlarından doğru ölçüde pay bırakmayı da unutmamalısınız. Çünkü yatağın arka kısmına doğru kumaşı kıvırıp sabitlemek için ölçüler mutlaka birbiriyle uyumlu olmalı.

Yatak başlığı kaplamanın yolları

Yatak başlığı kaplamanın yolları

YATAK BAŞLIĞI KAPLAMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

Yatak başlığı kaplamadan önce tüm malzemelerin eksiksiz olmasına dikkat etmelisiniz. İşte yatak başlığı kaplamak için gerekli malzemeler listesi şu şekilde;

  • Kumaş
  • Cetvel ya da mezura
  • Dikiş makinesi ya da zımba aleti ya da raptiye
  • Makas
  • Ütü

Yatak başlığı kaplamak için gerekli malzemeler

Yatak başlığı kaplamak için gerekli malzemeler

YATAK BAŞLIĞI NASIL KAPLANIR?

Yatak başlığı kaplamak için kumaşı çift katlayarak daha tok bir görünüm elde edebilirsiniz. Ardından yatak başının ölçüsünü alarak pay bırakacağınız kısımları da göz önünde bulundurun. 

Yatak başlığında kumaş seçimi

Yatak başlığında kumaş seçimi

Sonrasında kumaşı ikiye katlayarak düz bir zemine serin ve yatak başını kumaşın üzerine yerleştirin. Kurşun kalemden yardım alarak kumaşa yatak başının çerçevesini çizin ve gereksiz parçaları kesin. 

Evde yatak başlığı kaplama

Evde yatak başlığı kaplama

Bir mezura aracılığıyla yatak başının kenar kısmının derinliğini ölçerek devam edin ve kumaşta bu kadar pay bırakın. Bir sonraki adımda ise kumaş sırt kısmına dört santim katlanacak şekilde ikinci defa pay bırakmalısınız.

Yatak başlığı kaplamanın püf noktaları

Yatak başlığı kaplamanın püf noktaları

Payları işaretledikten sonra kumaşı bir cetvel yardımıyla düz bir çizgide keserek kenarları arkaya gelecek şekilde sabitlemelisiniz. Bu aşamada zımba makinesi, raptiye veya çivi kullanabilirsiniz.

Yatak başlığı kaplamak için kumaş kesimi

Yatak başlığı kaplamak için kumaş kesimi

Yatak başlığını kaplarken daha tok ve göze çarpan bir görünüm oluşturmak isterseniz; iç kısmı elyaf ile doldurabilirsiniz. 

Yatak başlığı kaplarken dikkat edilmesi gerekenler

Yatak başlığı kaplarken dikkat edilmesi gerekenler

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0