Misafir odası dekorasyonu nasıl yapılmalı? Misafir odası nasıl yapılır?

Evlerimize gelen misafirleri rahat bir şekilde ağırlamak için hazırladığımız misafir odalarının dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Renk seçiminden aksesuarlara kadar pek çok unsuru doğru seçerek siz de misafir odalarınızı kusursuz bir hale getirebilirsiniz. Peki, misafir odası dekorasyonu nasıl yapılır? Misafir odası dekorasyonunda aksesuar kullanımı nasıl olmalı? İşte yanıtlar...

Yaşam alanlarımızı seçerken ihtiyaçlarımıza uygun boyutta ve şekilde evleri tercih ediyoruz. Salon, oturma odası, yatak odası, çocuk odası ve çalışma odası gibi ayrı alanlar inşa ederken evlerimize gelen misafirleri ağırlayacak odalara da yer açabiliriz. Kişisel zevklerimizin birer yansıması olan ev dekorasyonunda her odanın ihtiyaçlarını doğru bir şekilde belirlemeli ve eşya seçiminde de hassas davranmalıyız. Özellikle misafir odalarında konforun ve şıklığın ön planda tasarımlar oluşturmak oldukça önemli. Gelin, misafir odası dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken detaylara birlikte göz atalım.

Evde nerede fotoğraf çekilir? Ev ortamında fotoğraf nasıl çekilir?İLİŞKİLİ HABEREvde nerede fotoğraf çekilir? Ev ortamında fotoğraf nasıl çekilir?

MİSAFİR ODASI DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Misafir odaları genellikle oda sayısı fazla olan evlerde sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Misafir odalarının dekorasyonu yapılırken ilk dikkat edilmesi gereken nokta odanın boyutu ve şeklidir. Çünkü eşyalarınızı seçerken odanın boyutuyla uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. 

Misafir odası dekorasyonu

Misafir odası dekorasyonu

Misafirlerin dinlenme alanı olan bu odalarda yatak boyutunun ne çok ufak ne de fazla büyük olmamasına dikkat edin. Bu oda yalnızca tek bir kişiye ait olmayacağından dolayı her misafirin ihtiyaçlarını karşılayacak bir düzende olmalıdır.

Misafir odası dekorasyonunda olması gerekenler

Misafir odası dekorasyonunda olması gerekenler

Öte yandan yatağı konumlandırırken direkt olarak cam kenarında olmaması doğru bir seçim olacaktır. Çünkü misafirleriniz uyurken gün ışığının direkt olarak yüzüne vurması verimsiz ve kalitesiz bir uyku süreci yaşamasına sebep olabilir. Bunun yanı sıra yatağın prize yakın olması da harika bir dokunuş olacaktır.

Misafir odalarını doğru bir şekilde dekore etmenin yolları

Misafir odalarını doğru bir şekilde dekore etmenin yolları

Yatağın hemen yanı başına bir başucu sehpası yerleştirerek işlevsel bir alan oluşturabilirsiniz. Bu sehpaların üzerine bir masa lambası ve bir şişe su koyarak misafirinizin rahat etmesini sağlayabilirsiniz.

Misafir odalarına uygun dekoratif öneriler

Misafir odalarına uygun dekoratif öneriler

Misafir odalarında olmazsa olmazlardan biri de gardıroptur. Eğer misafirlerinizin eşyalarını yerleştirebileceği bir gardırop için yeteri kadar alanınız yoksa açık raf sistemlerinden faydalanabilirsiniz. 

Yatak odalarında açık raf sistemi kullanmanın yolları

Yatak odalarında açık raf sistemi kullanmanın yolları

Dilerseniz misafir odalarında makyaj masalarına da yer açabilirsiniz. Çekmeceli makyaj masaları misafirlerinizin diş fırçası, saç tarağı, deodorant, makyaj malzemeleri gibi eşyalarını yerleştirmesi için çok kullanışlı bir ortam oluşturabilir. 

Makyaj masasında olması gereken detaylar

Makyaj masasında olması gereken detaylar

Odanın boyutu geniş ve ferahsa cam kenarına tekli ya da ikili koltuk yerleştirebilirsiniz. Birkaç kitap ya da dergilerle alanda ufak ama etkili bir kitap okuma köşesi kurmak sizin elinizde. 

Misafir odasında okuma köşesi

Misafir odasında okuma köşesi

MİSAFİR ODALARI NE RENK OLMALI?

Her ne kadar evlerinizde kişisel zevklerinizi yansıtsanız da misafir odalarının stilinde daha nötr tercihler yapmalısınız. Her yaşa ve cinsiyete uygun bir oda dekorasyonu oluşturarak misafirlerinizin rahat etmesini sağlayabilirsiniz.

Misafir odalarında renk kullanımı

Misafir odalarında renk kullanımı

Genellikle misafir odalarında minimal tarzlar dikkat çekmektedir. Göz yormayan ve abartıdan uzak renkler kullanarak odanızın dekorasyonunda etkili bir bakış açısı yakalayabilirsiniz. Ayrıca açık renkler alanı olduğundan daha geniş ve ferah gösterdiği için beyaz, krem ve bej gibi renklerin hakimiyet kurduğu odalar oldukça şık görünecektir. 

Misafir odalarına uygun renk seçimleri

Misafir odalarına uygun renk seçimleri

Açık renklerin baskın olduğu bu odada dilerseniz farklı tarz desenler ya da birkaç renk ile ufak dokunuşlar yapabilirsiniz. Nevresim takımlarında daha özgür seçimler yaparak odanızın odak noktasını belirleyebilirsiniz.

Misafir odalarına uygun nevresim takımı

Misafir odalarına uygun nevresim takımı

MİSAFİR ODALARINDA AKSESUAR KULLANIMI NASIL OLMALI?

Misafir odalarında olmazsa olmaz aksesuarların başında aynalar gelmektedir. Bir boy aynasıyla hem alana derinlik katabilir hem de misafirlerinizin hazırlanırken rahat etmesini sağlayabilirsiniz.

Misafir odalarına uygun aksesuar seçimi

Misafir odalarına uygun aksesuar seçimi

Bunun yanı sıra; mevsimin dokusunu yansıtan kokulardaki mumlarla odanın atmosferini bir anda değiştirebilirsiniz. Ya da dilerseniz taze çiçekler ve bitkilerle de hoş bir bakış açısı yakalamak mümkün.

Ev dekorasyonunda bitki kullanımı

Ev dekorasyonunda bitki kullanımı

Duvar dekorasyonunda estetik ve dinamik bir görünümün kapılarını aralayan duvar saatleri ve tablolar da misafir odalarında sıklıkla tercih edilmektedir. Dilerseniz son dönemlerde oldukça popüler bir hale gelen çerçevesiz duvar saatleriyle dekorasyonunuzda zamansız parçalara yer açabilirsiniz.

Misafir odalarına uygun duvar dekorasyonu

Misafir odalarına uygun duvar dekorasyonu

Bunun yanı sıra biblo ve cam objelere misafir odalarında çok fazla yer vermenizi tavsiye etmeyiz. Çünkü çocuk sahibi misafirlerin kalacağı bir oda da bu aksesuarların kırılma riski yüksektir.

Ev dekorasyonunda aksesuar kullanımı

Ev dekorasyonunda aksesuar kullanımı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Tek renk giyim nasıl yapılır? Monokrom giyim tarzı oluşturmanın yolları

İLİŞKİLİ HABER

Tek renk giyim nasıl yapılır? Monokrom giyim tarzı oluşturmanın yolları
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0