Televizyona internet nasıl bağlanır? Cep telefonundan televizyona nasıl bağlanılır?

Teknolojik gelişmelerin ilerlemesiyle artık dizi veya filmleri televizyona internet bağlayarak seyredebiliyoruz. Hem ailece rahat rahat film keyfi yapmak hem de internette araştırma yaparken küçük ekrana bağlı kalmamak için sizde bu yöntemden faydalanabilirsiniz. Peki, televizyona internet nasıl bağlanır? TV'ye USB ile internet bağlanır mı? İşte televizyona internet bağlamak için yapılması gereken tüm detaylar...

Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımızda pek çok değişikliğe hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabiliyoruz. Tek bir hareketle aradığımız her şeye ulaşma imkanı tanıyan internete yalnızca bilgisayarlardan değil telefon, tablet ve televizyonlardan da bağlanmak oldukça kolay. Önceden evimizde ailemiz ve sevdiklerimizle film izlemek istediğimiz zaman o filmi satın alır ve DVD oynatıcı aracılığıyla açardık. Ancak çağın ilerisindeki teknolojilerle artık televizyonlarınızda rahatlıkla dilediğiniz film ve dizileri izleyebilir hatta internetten araştırma yapabilirsiniz. Gelin, televizyona internet bağlamanın yollarına birlikte göz atalım.

Akustik sünger nedir? Akustik sünger nasıl uygulanır?İLİŞKİLİ HABERAkustik sünger nedir? Akustik sünger nasıl uygulanır?

TELEVİZYONA KABLOSUZ İNTERNET NASIL BAĞLANIR?

Televizyonunuzu kablosuz internete bağlamak için öncelikle televizyonunuzun bazı özelliklere sahip olması gerektiğini unutmamalısınız. Smart TV olarak adlandırılan akıllı televizyonların Wi-Fi ayarları bulunmaktadır.

Televizyon

Televizyon

İlk olarak televizyon kumandası aracılığıyla ayarlar bölümüne giriş yaparak "ağ ve internet ayarları" kategorisine tıklayın. Ardından kendi Wi-Fi adresinizi bağlayarak güçlü bir şifre ile korunaklı bir alan oluşturun. Wi-Fi bağlantısı sağladığınızda rahatlıkla televizyonunuzdan internete bağlanabilirsiniz.

Televizyona internet bağlama

Televizyona internet bağlama

TELEVİZYON KABLOLU İNTERNETE NASIL BAĞLANIR?

Eğer televizyonunuz kablosuz internete bağlanma özelliğine sahip değilse üzülmeyin! Televizyona internet bağlantısını bir kablo aracılığıyla rahatlıkla sağlayabilirsiniz. Bunun için CAT5 ya da CAT6 adı verilen bağlantı kabloları ile televizyonların yan kısımlarında bulunan girişlerden faydalanabilirsiniz. 

Televizyon izleyen baba ve çocukları

Televizyon izleyen baba ve çocukları

Ancak öncelikle televizyonunuzun kablolu internet için uygun bir alt yapıda olup olmadığına dikkatli bir şekilde bakmalısınız. Eğer televizyonunuz bu işlem için uygunsa kablosuza oranla internetten daha verimli bir şekilde yararlanabilirsiniz. Hem hız hem de performans açısından kablolu internet daha güçlü bir sonuç verecektir.

Telefon üzerinden televizyona bağlanmak

Telefon üzerinden televizyona bağlanmak

CEP TELEFONUNDAN TELEVİZYONA NASIL BAĞLANIR?

Televizyona internet bağlamak isterseniz bu noktada telefonunuzdan da faydalanabilirsiniz. Akıllı telefonlarda yer alan Screen Mirroring ya da Allshare özelliğinden faydalanarak telefon internetinizi televizyonunuzla paylaşabilirsiniz. 

Cep telefonundan televizyona bağlanma

Cep telefonundan televizyona bağlanma

İNTERNET ÖZELLİĞİ OLMAYAN TELEVİZYONA İNTERNET NASIL BAĞLANIR? NORMAL TV'YE WİFİ NASIL BAĞLANIR?

Eğer televizyonlarınızın internete bağlanma özelliği yoksa çözüm oldukça basit! Kablosuz bir USB adaptör yardımıyla kablosuz ağa bağlanarak HDMI girişinden adaptörü çalıştırabilirsiniz. Ya da televizyonları akıllı televizyona dönüştürebilen cihazlardan faydalanarak da internete bağlanabilirsiniz.

Televizyonları internete bağlamanın yolları

Televizyonları internete bağlamanın yolları

Cilt lekesi nasıl gider? Cilt lekelerini gideren en doğal 4 yöntem

İLİŞKİLİ HABER

Cilt lekesi nasıl gider? Cilt lekelerini gideren en doğal 4 yöntem
2024 örgü çanta modelleri! Pinterest örgü çanta modelleri! Örme çanta modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2024 örgü çanta modelleri! Pinterest örgü çanta modelleri! Örme çanta modelleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0