Akustik sünger nedir? Akustik sünger nasıl uygulanır?

Sessiz bir ortamın etkili çözümü haline gelen akustik süngerler, evinizde rahat bir nefes almanıza olanak tanıyor. Hem etkili hem de uygulaması kolay olan akustik süngerler hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik. Peki akustik sünger nedir? Akustik sünger nasıl uygulanır? İşte yanıtlar...

Huzur ve konforun odak noktası olan evlerimizde, gün sonu dinlenebileceğimiz bir alan inşa etmek isteriz. Bunun için de çevreden gelen yüksek gürültüleri en aza indirecek seçenekleri değerlendirmeye çalışıyoruz. Özellikle çocuklu evlerde gürültünün büyük bir problem oluşturduğunu düşünürsek sessizlik sağlamak pek de kolay olmuyor. Eğer hem etkili hem de pratik bir yöntemle bu gürültü halini minimuma indirmek isterseniz size harika bir önerimiz var. Son dönemlerde merak konusu haline gelen akustik sünger ile evinizde işlevsel bir dönüşüme yer açabilirsiniz. Gelin, dekorasyonda akustik sünger uygulamanın yollarını birlikte öğrenelim.

 Fayansta delik nasıl açılır? Fayans nasıl delinir? İLİŞKİLİ HABER Fayansta delik nasıl açılır? Fayans nasıl delinir?

AKUSTİK SÜNGER NEDİR?

Akustik sünger ya da bir diğer adıyla ses yalıtım süngeri, akustik düzenlemelerde sıklıkla kullanılmaktadır. Ortamda oluşan yankıyı engelleme özelliği bulunan akustik süngerler ses emici özellikleriyle üstün performans sağlamaktadır. Ortamdaki rahatsız edici sesleri engelleyen akustik süngerler hem iş yerlerinde hem de evlerde rahatlıkla kullanılabilir.

Akustik sünger

Akustik sünger

AKUSTİK SÜNGER NASIL UYGULANIR?

Ortamda bulunan sesleri minimize eden akustik sünger uygulamasını evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunun için mekanın büyüklüğü ve gürültü düzeyini göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Akustik sünger tavan ve duvarlara yapıştırılarak uygulanmalıdır. Uygulanması gereken adımlar ise şu şekildedir:

  1. İlk olarak özel yapıştırıcıyı bir kovaya boşaltarak rulo yardımıyla uygulamak istediğiniz duvara sürün.
  2. Ardından farklı kalınlık, form ve ebatlardaki akustik süngeri yapıştırıcı sürdüğünüz bölgeye yaslayın.
  3. 10 - 15 dakika arası süren kuruma aşamasından sonra yüzeylere bastırarak yapıştırma işlemini tamamlayın.
  4. Bu aşamada apıştırıcının uygulandığı ortamda maskeli ve iş gözlüğü ile bulunulmalı ve çok fazla bu ortamda kalınmaması oldukça önemlidir.
  5. Yapıştırıcı alev alan bir yapıya sahip olduğu için ateş yakmak gibi eylemlerden kesinlikle uzak durmalısınız.
  6. Uygulama tamamlandıktan sonra ortamı iyi bir şekilde havalandırarak kusursuz bir sonuç elde edebilirsiniz.

akustik sünger nasıl uygulanır

akustik sünger nasıl uygulanır

Almanya'daki bu ürkütücü reklam aileleri endişelendirdi! Çocuklarınız tehlikede

İLİŞKİLİ HABER

Almanya'daki bu ürkütücü reklam aileleri endişelendirdi! Çocuklarınız tehlikede
Avrupa'nın favori kentleri belli oldu! Türkiye'den iki şehir listeye damga vurdu

İLİŞKİLİ HABER

Avrupa'nın favori kentleri belli oldu! Türkiye'den iki şehir listeye damga vurdu
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0