Fayansta delik nasıl açılır? Fayans nasıl delinir?

Pek çok kişinin merak ettiğini konulardan biri olan fayans delme aslında oldukça basit adımlarla uygulanabilir. Yalnızca doğru malzeme ve bilgilere sahip olarak siz de kimseye ihtiyaç duymadan evinizin ustası olabilirsiniz. Peki fayansta delik nasıl açılır? Fayans nasıl delinir? Matkapla fayans nasıl delinir? İşte yanıtlar...

Konfor alanımız olan evlerimizin iç tasarımı ve dekorasyonunda her ayrıntı oldukça önemlidir. Özellikle mutfak ve banyoların tasarımında ihtiyaca yönelik olacak şekilde bazı değişiklikler ve yenilemeler yapabiliyoruz. Çoğu zaman alanında uzman birine ihtiyaç duyduğumuz bu işleri doğru adımlar ve yöntemlerle kendimiz de yapabiliriz. Örneğin; lavabo, mutfak dolabı, aspiratör, peçetelik, ayna, tuvalet kağıdı ve havlu askısı gibi eşyaları sabitlemek için fayans delmek gerekebilir. Zor görünen ama oldukça basit olan fayans delme hakkında bilinmesi gereken detayları gelin birlikte adım adım öğrenelim.

Çalışma masası montajı nasıl yapılır? Çalışma masası nasıl kurulur?İLİŞKİLİ HABERÇalışma masası montajı nasıl yapılır? Çalışma masası nasıl kurulur?

FAYANS DELMEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİRFAYANSTA DELİK NASIL AÇILIR

Fayans delmeden hemen önce gerekli malzemeleri eksiksiz bir şekilde hazırlamalı ve gerekli adımlarda kullanmalısınız. Fayans delmek için gerekli malzemeler ise şöyle;

  • Kağıt bant
  • Keçeli kalem
  • Matkap
  • Su terazisi

Fayans delmek için gerekli malzemeler

Fayans delmek için gerekli malzemeler

FAYANS NASIL DELİNİR? MATKAPLA FAYANS NASIL DELİNİR?

Hassas bir malzeme olan fayansta delik açarken zedelememeye özen göstermeniz gerekiyor. Aynı zamanda elektrik düğmeleri, prizler ve su vanalarının yakınında delik açmak istenmeyen sonuçları doğurabilir.

Fayans delmenin yolları

Fayans delmenin yolları

Bundan dolayı fayansta delik açmadan önce metal dedektöründen faydalanarak duvarın arkasında ne olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

Fayans nasıl delinir?

Fayans nasıl delinir?

Sıra geldi fayans delmek için uygulanacak adımlara! Öncelikle delik açmak istediğiniz alana kağıt bant yapıştırarak delme noktasını belirleyin. Keçeli kalem ile o bölgeye çarpı koyarak tam kesişme noktasından delme işlemini yapabiliriz.

Fayans delmek için yapılması gereken adımlar

Fayans delmek için yapılması gereken adımlar

Eğer matkabınız darbeli modu olan bir matkap ise fayansı delerken bu modda kullanmamaya özen göstermelisiniz. Fayansı geçip duvara ulaştığınız zaman matkabınızı darbeli moda alabilirsiniz. 

Matkapla fayans delmek

Matkapla fayans delmek

İŞTE BU KADAR! KOLAY GELSİN...

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0