Şifonyer nedir? Şifonyer alırken nelere dikkat edilmeli? Şifonyer nerelerde kullanılır?

Yaşam alanlarında kurtarıcı bir rol üstlenen şifonyerler son dönemlerde oldukça popüler. İster misafir odasında ister yatak odasında rahatlıkla tercih edebileceğiniz şifonyerler şık görünümü ve işlevsel özellikleriyle dekorasyonunuzun vazgeçilmezi haline gelecek. Peki, şifonyer nedir? Şifonyer nasıl seçilir? Şifonyer nerelerde kullanılır? Şifonyer ne işe yarar? İşte yanıtlar...

Evlerinizde rahat ve konforun ön planda olduğu bir dekorasyon oluşturmak istiyorsanız mobilya seçiminde özenli davranmanız gerekiyor. Hem evin ihtiyaçlarını hem de kendi kişisel ihtiyaçlarınızı doğru bir şekilde belirleyerek kusursuz bir yaşam alanı inşa edebilirsiniz. Özellikle yatak odalarında sıklıkla karşımıza çıkan şifonyerler, dekorasyonda tamamlayıcı bir parça olarak görülmektedir. İşlevsel oluşu ve şık bir depolama alanı olarak görülen şifonyerlerin seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Gelin, iyi bir şifonyer seçmenin yollarına birlikte göz atalım.

Oturma odası için mobilya seçimi nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEROturma odası için mobilya seçimi nasıl yapılır?

ŞİFONYER NEDİR?

Dekorasyonda önemli bir yer edinen şifonyer, çoğu zaman komodinle karıştırılsa da aslında ikisi birbirinden tamamen farklı mobilyalardır. Dikey ve uzun bir tasarıma sahip olan şifonyerler, çok çekmeceli olmasıyla dikkat çekmektedir. Genellikle yatak odalarında kullanılan şifonyerlerde kıyafetler ve aksesuarlar muhafaza edilmektedir.

Şifonyer

Şifonyer

ŞİFONYER NASIL SEÇİLİR? ŞİFONYER ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Şifonyer satın alırken ilk olarak dikkat etmeniz gereken nokta kullanılan malzemenin kalitesidir. Bütçenize uygun iyi bir kalitede şifonyer satın alırsanız evinizde uzun bir süre kullanabilirsiniz. 

Şifonyer nasıl seçilir

Şifonyer nasıl seçilir

Öte yandan kullanılan çekmece sisteminin dayaklı olduğuna emin olmalısınız. Beğendiğiniz şifonyeri satın almadan önce birkaç kez çekmecelerini açıp kapatarak yumuşak açılımlı olup olmadığını kontrol edin ve çekmecelerinin montajının doğru yapıldığına da emin olmalısınız.

Dekorasyonda şifonyer kullanımı

Dekorasyonda şifonyer kullanımı

Çekmece konusunda bir diğer önemli unsur ise derinlikleridir. Derin olmayan çekmeceler eşyalarınızı yerleştirmeniz konusunda size fayda sağlamaz. Eğer şifonyerin içerisine kıyafet ya da ev tekstil ürünleri yerleştirecekseniz yeterli ölçüde eşya alabilmesine dikkat etmelisiniz. 

Şifonyer özellikleri

Şifonyer özellikleri

ŞİFONYER NERELERDE KULLANILIR? ŞİFONYER HANGİ ODADA KULLANILABİLİR? 

Şifonyerler genellikle yatak odalarının dekorasyonunda vazgeçilmez parçalardan biridir. Ancak evin pek çok farklı noktasında şifonyer kullanarak şık ve estetik bir bakış açısı yakalayabilirsiniz.

Yatak odasında şifonyer kullanımı

Yatak odasında şifonyer kullanımı

Dilerseniz çalışma odalarında veya oturma odalarında şifonyerlere yer açarak kitap, defter, koltuk şalları veya misafir eşyalarını yerleştirebilirsiniz.

Şifonyerlerin fonksiyonel özellikleri

Şifonyerlerin fonksiyonel özellikleri

Ayrıca aynalı şifonyerler tercih ederek antrelerde harika bir dekorasyona imza atabilirsiniz. Portmanto veya ayakkabılığın yetmediği durumda şifonyerlerden faydalanabilir; dilerseniz şifonyerlerin üzerine mum, biblo, anahtarlarınızı yerleştirebileceğiniz dekoratif kaselerle hoş bir ambiyans yakalayabilirsiniz. 

Şifonyer modelleri

Şifonyer modelleri

Şifonyerlerin bir diğer kullanım alanı ise banyolardır. Banyonuz ufak ve dar ise banyo havluları, kişisel bakım malzemeleri, temizlik malzemelerinizi şifonyere yerleştirerek alandan tasarruf edebilirsiniz. 

Şifonyer alırken dikkat edilmesi gerekenler

Şifonyer alırken dikkat edilmesi gerekenler

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Sonbaharda izlenecek en güzel filmleri nelerdir? Sonbaharda evde izlenecek en güzel filmler

İLİŞKİLİ HABER

Sonbaharda izlenecek en güzel filmleri nelerdir? Sonbaharda evde izlenecek en güzel filmler
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0