Kırmızı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Kırmızı renk dekorasyonda nasıl kullanılır?

Son dönemlerde dekorasyonda sıklıkla karşımıza çıkan kırmızı renk, evlerde hem canlı hem de dinamik bir görünümün kapılarını aralıyor. Özellikle kış mevsiminin canlılığına vurgu yapan kırmızıyla evinizde orijinal bir bakış açısı yakalayabilirsiniz. Peki, kırmızı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Kırmızı renk hangi renklerle uyumludur? İşte kırmızı renk ev dekorasyonu hakkında bilinmesi gereken detaylar haberimizde...

Dekorasyonda ana unsurlardan biri olan renkler, dengeli bir şekilde kullanıldığında yaşam alanınızı kusursuz bir hale dönüştürebilir. Dingin bir ortam şekillendirmek için bej ve krem gibi açık tonlarla sadeliği vurgulayabilir ya da evinizde dinamik bir etkiye yer açmak için turuncu, fuşya ya da kırmızının canlılığına şans verebilirsiniz. Eğer kış mevsiminin dokusunu yansıtacak renkleri yaşam alanlarınızın odak noktası haline getirmek isterseniz sizlere harika önerilerimiz var! Kırmızının gücü ve ihtişamını yatak odalarından salonlara, mutfaklardan balkonlara kadar taşıyabilirsiniz. Gelin, ev dekorasyonunda kırmızı kullanmanın inceliklerini birlikte öğrenelim.

Salon ve yatak odalarında mavi nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERSalon ve yatak odalarında mavi nasıl kullanılır?

KIRMIZI EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Ev dekorasyonunda dinamik ve cesur bir etkiyi hedefleyen kırmızı rengi kullanırken en çok dikkat etmeniz gereken nokta abartıya kaçmadan dengeli olabilmektedir. Çünkü kırmızı renk ölçüsüz kullanıldığında göz yorucu bir sonuç ortaya çıkabilir. 

 

Bir diğer önemli unsur da kırmızının tonları arasında doğru seçim yapabilmeli ve kullanacağınız alana olan uygunluğuna dikkat etmelisiniz. Eğer kırmızı rengi nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız ilk olarak işe duvarlardan başlayabilirsiniz. Dilerseniz bir odanın tüm duvarlarında kırmızı kullanabilir ya da tek bir duvarı odak noktası olarak belirleyebilirsiniz. 

Kırmızı duvar dekorasyonu

Kırmızı duvar dekorasyonu

Duvarlarda daha nötr renklere yer açarak mobilyalarınızda farklı seçimler yapmak da sizin elinizde! Kırmızı renkli şık bir kanepe ya da sehpalar evinizde şıklığın temsilcisi olabilir. 

Dekorasyonda kırmızı mobilya kullanımı

Dekorasyonda kırmızı mobilya kullanımı

Zeminlerin parlayan yıldızı halıların seçiminde daha cesaretli adımlar atmak isterseniz koyu kırmızı renkli halılar tercih edebilirsiniz. 

Kırmızı halı ile dekore edilen bir salon

Kırmızı halı ile dekore edilen bir salon

KIRMIZI RENK HANGİ RENKLERLE UYUMLUDUR?

Her renkle eşsiz bir uyum sağlayan kırmızıyı modern bir tarz dekorasyonda kullanmak isterseniz beyaz, gri ve siyah ile harmanlayabilirsiniz. Zamansız tasarımların temsilcisi olan kırmızı ve bu renkler bir arada kullanıldığı zaman evinizde ferah bir bakış açısı oluşturulabilir.

Kırmızının diğer renklerle uyumu

Kırmızının diğer renklerle uyumu

Dinlendirici bir etkisi de bulunan kırmızı, kahverengi ile beraber kullanıldığında ise daha vintage ve retro bir görüntü sağlayabilir. Beraber harika bir uyum sergileyen kahverengi ve kırmızı aynı zamanda samimi bir alana sahip olmanızı sağlayacaktır.

Kahverengi ve kırmızı salon dekorasyonu

Kahverengi ve kırmızı salon dekorasyonu

Öte yandan son dönemlerin yükselen trendlerinden kırmızı ve pembenin uyumunu mutlaka evinizde denemelisiniz. Dilerseniz detaylarda ya da odak noktalarında kullanabileceğiniz bu uyum yaşam alanlarınıza bütüncül bir bakış açısı kazandıracak.

Kırmızı ve pembe yatak odası dekorasyonu

Kırmızı ve pembe yatak odası dekorasyonu

KIRMIZI RENK EV AKSESUAR SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Kırmızı rengi evinizin bütününde kullanmak yerine detaylarda hissetmek isterseniz ev tekstil ürünlerinde bu renge ağırlık verebilirsiniz. Kırmızı nevresim takımları, koltuk şalları, kırlentler ya da masa örtüleri her yıl popülerliğini koruyan ev tekstil ürünleri arasında yer alıyor.

Kırmızı sofra dekorasyonu

Kırmızı sofra dekorasyonu

Aynı zamanda kırmızı renkli mum, vazo, biblo ve tablolarla evinizin atmosferine farklılık katabilirsiniz.

Ev dekorasyonunda kırmızı aksesuar kullanımı

Ev dekorasyonunda kırmızı aksesuar kullanımı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Kırmızı nasıl kombinlenir? Yeni yıla özel 4 farklı kırmızı kombin önerisi

İLİŞKİLİ HABER

Kırmızı nasıl kombinlenir? Yeni yıla özel 4 farklı kırmızı kombin önerisi
Kırmızı elbiseye uygun ışıltılı makyaj nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kırmızı elbiseye uygun ışıltılı makyaj nasıl yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0