Kış dekorasyonunda hangi çiçekler kullanılmalı? Kışın evde bakılabilecek bitkiler

Sıcak havaları seven çiçekler olduğu kadar serin ve soğuk havalarda da yeşeren çiçekler bulunmaktadır. Siz de kış mevsiminde evinizi dekore ederken bu çiçeklere şans verebilirsiniz. Peki, kış dekorasyonunda hangi çiçekler tercih edilmeli? Kışın büyüyen çiçekler hangileridir? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde...

Aralık ayının ilk günlerinde soğuk kış günlerini de hem dışarıda hem de evimizde hisseder olduk. Mevsimin değişmesiyle beraber yaşam alanlarımızda da birçok değişik dokunuşlarla konfor ve şıklığı yakalamaya çalışıyoruz. Kışı yansıtan tekstil ürünleri ve mobilyalar evlerde kendilerine yer bulurken doğanın zenginliğini gözler önüne seren bitkilerden de vazgeçmek zorunda değiliz. Neşe saçan görüntüsüyle huzurlu bir ortam şekillendiren kış çiçeklerini evin her köşesinde değerlendirebilirsiniz. Gelin, kış mevsiminin en güzel çiçeklerine birlikte göz atalım.

Duşa okaliptus nasıl asılır? Banyo dekorasyonunda okaliptus kullanmanın yolları!İLİŞKİLİ HABERDuşa okaliptus nasıl asılır? Banyo dekorasyonunda okaliptus kullanmanın yolları!

KIŞ DEKORASYONUNDA HANGİ ÇİÇEKLER TERCİH EDİLMELİ?

Kış aylarında hem iç mekanda hem de balkon ve teras gibi dış mekanlarda çiçeklerle hoş bir bakış açısı yakalayabilirsiniz. Rengarenk ve mis kokulu çiçekler hem stresinizi azaltacak hem de şıklığıyla misafirlerinize göz alıcı bir görünümü sunacak. 

SIKLAMEN ÇİÇEĞİ

Doğal kayalıklar ve ormanlık alanlarda yetişen Sıklamen Çiçeği, kış mevsimi geldiğinde eşsiz görünümüyle yaşam alanlarımıza dahil oluyor. Ilık havaları seven bu çiçek kırmızı, beyaz ya da pembe renkleriyle dikkatleri üzerine çekmektedir. Soğanlı bir bitki olan sıklamen çok fazla su sevmediği için çiçek ve yapraklarını değil köklerini sulamaya özen göstermenizi tavsiye ederiz. 

Sıklamen Çiçeği

Sıklamen Çiçeği

Sıklamen çiçeği özellikle balkon, teras ve mutfaklarda hoş bir bakış açısı sağlamaktadır.

Sıklamen Çiçeği özellikleri

Sıklamen Çiçeği özellikleri

YASEMİN ÇİÇEĞİ 

"Jasminum" ismiyle de bilinen Yasemin Çiçeği, bakımının kolay olmasıyla çok sık tercih edilmektedir. Genellikle beyaz ve sarı renklerde olan bu çiçek aynı zamanda mor ve pembe olarak da bulunabilmektedir. Bulunduğu ortamın hoş ve ferah kokmasını sağlayan Yasemin Çiçeği 10 derece ve altında rahatlıkla çiçek açmayı sürdürür.

Yasemin Çiçeği

Yasemin Çiçeği

Bu güzel çiçeği evinizde aydınlık ancak direkt güneş ışığı almayan yerlere koyabilirsiniz. 

Yasemin Çiçeği özellikleri

Yasemin Çiçeği özellikleri

SÜMBÜL ÇİÇEĞİ

Her mevsim çiçek açabilme özelliği bulunan Sümbül, direkt güneş ışığından hoşlanmadığı için kış aylarında evlerinize farklı bir doku katabilir. Mis gibi kokusuyla bulunduğu alana huzur katan bu çiçek kış aylarında en fazla haftada bir kere sulanmalıdır. 

Sümbül

Sümbül

Ancak rüzgara ve hava akımlarına karşı dirençsiz bir yapısı olduğu için sümbülü balkon ve teraslarda kullanmamanızı tavsiye ederiz.

Sümbül

Sümbül

ORKİDE ÇİÇEĞİ

Zarafetin temsili olan Orkide, tüm dünyada en sevilen çiçeklerin başında geliyor. Boyları 1 metreye kadar uzanan Orkide, serin ve ılık havalardan hoşlanmaktadır. Haftada bir kere sulanması yeterli görülen bu çiçeği kış aylarında salonlarınızın dekorasyonunda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Orkide

Orkide

Hassas olmasıyla da bilinen Orkideler direkt gün ışığından hoşlanmadığı için mutlaka yarı gölge ortamlarda bakımını yapmaya özen gösterin.

Orkidenin dekorasyonda kullanımı

Orkidenin dekorasyonda kullanımı

KASIMPATI ÇİÇEĞİ

Soğuk ve sert havalarda bile direnç gösteren Kasımpatı, hem iç mekanlarda hem de dış mekanlarda estetik bir bakış açısı yakalamanıza yardımcı olur. Mor, beyaz, pembe, sarı ve kırmızı renkleriyle görsel bir şölen sunan Kasımpatı, çok su isteyen bitkilerin başında gelmektedir. 

Kasımpatı

Kasımpatı

Kasımpatı çiçeğinde en dikkat etmeniz gereken nokta fazla soğuk ve sıcak su ile çiçeğinizi sulamamalısınız.

Kasımpatı çiçeğinin özelliği

Kasımpatı çiçeğinin özelliği

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Kızıl Goncalar konusu nedir? Kızıl Goncalar gerçek hikaye mi? Kızıl Goncalar nerede çekiliyor?

İLİŞKİLİ HABER

Kızıl Goncalar konusu nedir? Kızıl Goncalar gerçek hikaye mi? Kızıl Goncalar nerede çekiliyor?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0