Davlumbaz nasıl çalışır, ne işe yarar? Davlumbaz mutfaktaki kokuyu azaltır mı?

Günümüzde neredeyse her evin mutfağında yer edinen davlumbazlar, işlevselliği ve konforlu olması sebebiyle büyük rağbet görüyor. Bulunduğu ortamı kötü kokudan arındıran ve pek çok olumlu özelliği beraberinde getiren davlumbazları satın almadan önce bilmeniz gereken bazı unsurlar var. Peki, davlumbaz nedir? Davlumbaz ne işe yarar? Davlumbaz alırken nelere dikkat edilmeli? İşte yanıtlar...

Lezzetli yemeklerin kaynağı olan mutfaklar, gün içerisinde en çok zaman geçirdiğimiz yerlerin başında geliyor. Et yemeklerinden kızartmalara, şerbetli tatlılardan sebze yemeklerine kadar birçok lezzetin iç içe geçtiği mutfaklarda ağır yemek kokuları bazen rahatsız edici olabiliyor. Çoğu zaman mutfağın camını ya da kapısını açarak temiz havayı içimize çeksek de bazen bu yeterli gelmiyor. Buhar ve kokuları uzak tutarak mutfağa konfor getiren davlumbazlar, doğru seçildiğinde tam bir kahraman görevi üstleniyor. "Davlumbaz nasıl çalışır? Davlumbaz ne işe yarar?" gibi soruların yanıtını merak ediyor ve bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorsanız doğru yerdesiniz demektir! Gelin, yeni bir davlumbaz alırken mutlaka dikkat edilmesi gereken detayları birlikte öğrenelim.

Mutfak dolabı nasıl boyanır? Mutfak dolabı kapağı nasıl boyanır?İLİŞKİLİ HABERMutfak dolabı nasıl boyanır? Mutfak dolabı kapağı nasıl boyanır?

DAVLUMBAZ NEDİR?

Balık, kızartma gibi yemeklerin ağır kokularını mutfaktan uzaklaştırmak için kullanılan davlumbaz, mutfak havalandırması için neredeyse her evde tercih edilmektedir. Duvar tipi, ada tipi, konsol tipi ve tezgah üstü tipi gibi birçok çeşitte piyasada yer alan davlumbazlar havayı filtreleyerek ortamdaki rahatsız edici koku ve dumanların oluşmasını önler.

Davlumbaz

Davlumbaz

DAVLUMBAZ NASIL ÇALIŞIR? DAVLUMBAZ NE İŞE YARAR?

Isı değiştirici yardımıyla egzoz havası üzerine çekme sistemine dayalı bir şekilde çalışan davlumbaz, bulunduğu alana temiz hava vererek kötü kokulardan arındırır. Aynı zamanda doğru seçilmiş bir davlumbaz yangın risklerini en aza indirerek yangın kontrol ve söndürme sisteminin uygun yapılmasına olanak tanır. Böylece hem can hem de mal güvenliğinizi sağlamış olursunuz.

Davlumbaz

Davlumbaz

DAVLUMBAZ NASIL SEÇİLİR? DAVLUMBAZ ALIRKEN NERELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Yeni bir davlumbaz satın alırken öncelikle ürünün emiş gücü, monte edileceği alan, dekoratif görünüm ve temizliği gibi birçok faktörü göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Alacağınız ürünün emiş gücü ne kadar yüksek olursa ortamdaki kokuların o kadar azaldığını görebilirsiniz.

davlumbaz modelleri

davlumbaz modelleri

Bundan dolayı mutfağın genişliğine uygun ölçüde emiş gücü olan bir davlumbaz ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabilir. Genellikle 380 m³ üzerinde emiş gücü bulunan davlumbazlar standart boyuttaki bir mutfak için yeterli olacaktır. 

davlumbaz dekorasyonu

davlumbaz dekorasyonu

Emiş gücünün yanı sıra ocak ve davlumbazın aynı boyutlarda olması da oldukça önemlidir. 60, 70, 80 ve 90 cm ölçülerde satışa sunulan davlumbaz seçiminde koku yayılmasını önlemek için ocakla aynı ebatlarda olmasına özen göstermelisiniz. Ayrıca ocak ve davlumbaz arasındaki güvenlik mesafesinin de 45-65 cm arasında olması gerektiğini unutmamalısınız.

davlumbaz alırken dikkat edilmesi gerekenler

davlumbaz alırken dikkat edilmesi gerekenler

Yemek yaparken sıklıkla çalıştırılan davlumbazların ses seviyesini doğru seçmek konforlu bir kullanım için olmazsa olmazlardan. 50 dbA'dan daha yüksek olan ürünlerin rahat bir kullanım sunmadığına dikkat ederek seçiminizi bundan yana yapabilirsiniz. 

davlumbaz mutfak dekorasyonu

davlumbaz mutfak dekorasyonu

Son olarak mutfak dekorasyonunuzda belirlediğiniz stile uygun bir davlumbaz seçimi yapmak bütüncül bir bakış açısı yakalamanızı sağlayacak. Farklı renk ve tasarımlarda piyasada yer alan davlumbazlar arasında tarzınıza uygun şık bir tercih yapabilirsiniz.

Beyaz mutfak dekorasyonu

Beyaz mutfak dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0