Mutfak dolabı nasıl boyanır? Mutfak dolabı kapağı nasıl boyanır?

Mutfakların dekorasyonunda önemli bir yer edinen mutfak dolaplarında farklı bir bakış açısı yakalamak isterseniz uygun fiyatlı ürünler ve basit yöntemlerle dolaplarınızı kendiniz boyayabilirsiniz. Peki Mutfak dolabı nasıl boyanır? Mutfak dolabı boyası nasıl nasıl seçilir? İşte merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını sizler için tek tek açıkladık...

Evlerin en gözde alanlarından biri haline gelen mutfaklarda gün içerisinde çok uzun saatler geçiriyoruz. Hem ailemiz hem de misafirlerimiz için yemek yaptığımız ve özel sunumlar hazırladığımız mutfaklarımızda kasvetli ve göz yoran dekorasyon örneklerinden kaçınmak gerekiyor. Hem fonksiyonel hem de şık tasarımlara yer verdiğimiz bu alanda özellikle zamanla yıpranan mutfak dolapları, mutfağımızın olduğundan daha eski görünmesine yol açabiliyor. Bu noktada doğru yöntemlere başvurarak mutfak dolaplarınızı kendiniz boyayabilirsiniz. Gelin, mutfak dolabı boyamanın en kolay yolunu birlikte öğrenelim.

Mutfak dolabında renk seçimi nasıl yapılır? En kullanışlı mutfak dolabı renkleriİLİŞKİLİ HABERMutfak dolabında renk seçimi nasıl yapılır? En kullanışlı mutfak dolabı renkleri

MUTFAK DOLABI BOYAMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

Mutfak dolaplarınızı boyamak için öncelikle tüm gerekli malzemelerin eksiksiz olmasına dikkat etmelisiniz. Yapı marketlerden ya da internetten satın alabileceğiniz bu malzemeleri doğru teknikle birleştirerek kusursuz bir sonuç elde edebilirsiniz. İşte mutfak dolabı boyamak için gerekli malzemeler şu şekildedir:

  • Uzun ömürlü su bazlı boya
  • Astar boya
  • Maskeleme bandı
  • Sünger rulo fırça 
  • İpek uçlu fırça 
  • Ahşap koruyucu / vernik 
  • Muşamba
  • Eldiven 
  • Zımpara 

Mutfak dolabı boyamak için gerekli malzemeler nelerdir?

Mutfak dolabı boyamak için gerekli malzemeler nelerdir?

MUTFAK DOLABI BOYA RENGİ NASIL SEÇİLİR?

Mutfak dolaplarınızı boyamadan önce doğru rengi seçmek kimileri için oldukça zorlayıcı bir karar olabiliyor. Burada noktada bütünleyici ve dengeleyici renk seçimleri yapmaya özen göstermelisiniz. Mutfağınızda hakim olan stile uygun renkleri değerlendirerek işe başlayabilirsiniz.

Mutfak dolabı boya rengi nasıl seçilir?

Mutfak dolabı boya rengi nasıl seçilir?

Eğer daha cıvıl cıvıl bir mutfak dekorasyonuna sahip olmak istiyorsanız kırmızı, sarı ve turuncu gibi parlak renklerle mutfak dolaplarınızı boyayabilirsiniz. Herkesten daha farklı ve marjinal seçimlere yönelmek isterseniz de her kapağı farklı renge boyamayı düşünebilirsiniz. Ancak her kapağın farklı renk olması bir süre sonra göz yorgunluğuna sebep olabilir. Bundan dolayı renk seçiminde oldukça dikkatli davranmak gerekiyor.

Bej renkli mutfak dolabı

Bej renkli mutfak dolabı

MUTFAK DOLABI NASIL BOYANIR? MUTFAK DOLABI KAPAĞI NASIL BOYANIR?

  1. Mutfak dolabı boyama işlemine başlamadan önce kapakta yer alan kulpları ve dekorları mutlaka çıkarmalısınız. Ardından boya yapılacak zeminin temizlenmesi gerekiyor. Hafif kirli yüzeyler boyanın doğru rengini yansıtmasına engel olabilir. 
  2. Eğer dolaplarda çıkarılamayacak cam ve menteşeler varsa onları maskeleme bandıyla kapatmanız gerekiyor. Boya sonrası bu bantları çıkararak zarar görmelerine engel olabilirsiniz. 
  3. Boya öncesi bir diğer dikkat etmeniz gereken unsur dolapların üzerinde yer alan pürüzlerdir. Bunun için zımparadan yardım alarak dolap kapaklarındaki pütürlü yerleri yok edebilirsiniz. Ardından kapağa astar boya sürerek kurumasını beklemelisiniz. Bu işlemden sonra hala pürüzlerle karşılaşıyorsanız bir kez daha zımpara kullanabilirsiniz.
  4. Bu işlemleri tamamladıktan sonra farklı kalınlıktaki fırçalardan yardım alarak boyama bölümüne geçebilirsiniz. Boyanın dokusu ve rengine göre dilerseniz 2 kat boya uygulaması yapabilirsiniz. 
  5. Boya kuruduktan sonra maskeleme bantlarını çıkarıp vernik uygulamayı unutmayın!

Mutfak dolabı nasıl boyanır?

Mutfak dolabı nasıl boyanır?

MUTFAK DOLAPLARINDA HANGİ BOYA KULLANILMALI?

Mutfak dolaplarını boyamak için pek çok farklı türünden faydalanabilirsiniz. Ancak kesinlikle yağlıboyadan uzak durmanızı öneririz. Çünkü yağlıboyanın kokusu diğer boyalara oranla daha yoğun olduğu için baş ağrısına sebep olabilir. Ahşap düzeylerde su bazlı boyalar daha iyi sonuç vermektedir.

Yeşil mutfak dolabı

Yeşil mutfak dolabı

Kolay gelsin!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0