Mutfak dolabında renk seçimi nasıl yapılır? En kullanışlı mutfak dolabı renkleri

Mutfaklarda dekoratif bir görünüm oluşturmak için mutfak dolabı rengini doğru belirlemek gerekmektedir. Alanın boyutunu, derinliğini ve enerjisini doğrudan etkileyen renkler arasından size en uygun olanı bulmakta zorlanıyorsanız bu haber tam size göre! Peki, mutfak dolabında en kullanışlı renkler nelerdir, nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Evin en çok dikkat çeken alanlarından biri olan mutfakların dekorasyonunda hem işlevsel hem de şık bir görünüm oluşturmak kimi zaman zor olabiliyor. Aileniz ve arkadaşlarınızla lezzetli yemekler hazırladığınız ve uzun zamanlar geçirdiğiniz mutfakların görünümü konusunda bazı temel faktörlere dikkat etmek gerekmektedir. Mutfağa her adım atıldığında konforun ön planda olduğu bir dekorasyonla karşılaşmak hepimiz için çok önemlidir. Bu konforu oluşturmanın ilk adımı ise mutfak dolaplarının kullanışlı olmasından geçmektedir. Kullanışlı mutfak dolaplarında şekil, doku ve renk seçimine özen göstermek gerekiyor. Mutfak dolabı renginde uyumu yakalamak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini gelin birlikte öğrenelim…

Balkonda kiler dolabı nasıl yapılır? Balkonda kiler dolabı kullanımı nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABERBalkonda kiler dolabı nasıl yapılır? Balkonda kiler dolabı kullanımı nasıl olmalı?

MUTFAK DOLABI RENGİ NASIL SEÇİLİR?

Mutfak dolabında renk seçimi yaparken öncelikle mutfak zemin ve duvarında kullanılan renklerle uyum yakalanmasına dikkat etmek gerekmektedir. Ayrıca mutfağın aldığı ışık miktarı ve mutfağın büyüklüğü renk seçiminde çok etkilidir. 

Mutfak dolap rengi seçimi

Mutfak dolap rengi seçimi

YALIN VE SADE BEYAZ

Yıllardır popülerliğini koruyan ve her renkle uyum sağlayan beyaz, mutfak dolaplarında kullanılan vazgeçilmez renkler arasındadır. Sade ve yalın görünümüyle aydınlık bir mutfak için beyaz renk tercih edilebilir. Lekeyi saklama konusunda adeta bir usta olan beyaz renk, temizlik konusunda size kolaylık sağlayacaktır.

Mutfak dolabı renk önerileri

Mutfak dolabı renk önerileri

Beyaz mutfak dolaplarında altın renkli kulplar kullanarak zarif bir mutfak dekorasyonu şekillendirebilirsiniz.

Mutfak dolaplarında gold renk kullanmanın yolları

Mutfak dolaplarında gold renk kullanmanın yolları

ZARAFETİN ANAHTARI GRİ

Siyah ve beyaz arasında nötr bir ton olan gri ise, ev dekorasyonunun her köşesinde karşımıza çıkmaktadır. Gri renkli mutfak dolapları pastel tonlarda boyanmış duvarlar ve granit mutfak tezgahı ile uyumlu bir görünüm oluşturmaktadır. Gri mutfak dolaplarının göz alıcı görüntüsünü vurgulamak için şık ve dokulu yüzey döşemesi tercih edebilirsiniz. 

Gri mutfak dolabı

Gri mutfak dolabı

ASALETİN TANIMI SİYAH

Eğer mutfağınız geniş ve aydınlık bir alana sahipse; asilliğin sözlük anlamı olan siyah renge mutfak dolaplarınızda yer verebilirsiniz. Mutfağın diğer alanlarında açık tonları kullanarak, siyah dolaplarınızın odak noktası haline gelmesini sağlayabilirsiniz. 

Siyah mutfak dolabı

Siyah mutfak dolabı

HUZURLU BİR MAVİ

Özellikle marin dekorasyonda çok fazla kullanılan mavi renk, mutfaklarda huzurun ön planda olduğu bir hava katacaktır.

Marin dekorasyon nedir, nasıl uygulanır?İLİŞKİLİ HABERMarin dekorasyon nedir, nasıl uygulanır?

Mavi mutfak dolabı dekorasyonu

Mavi mutfak dolabı dekorasyonu

Mavi mutfak dolapları; beyaz, gri ve ahşap ile mükemmel bir uyum yakalamaktadır. Farklı ancak göz yormayan bir renk tercihi yapmak istiyorsanız mavi tam size göre!

Mutfak dolabı dekorasyonu,

Mutfak dolabı dekorasyonu,

ÇARPICI KIRMIZI

Retro ev dekorasyonunda dikkat çeken kırmızı renk, mutfaklarda da orijinal bir bakış açısı yakalamanızı sağlar.

Kırmızı renk mutfak dekorasyonu

Kırmızı renk mutfak dekorasyonu

Daha geniş ve açık mutfaklarda kullanılması gereken kırmızı mutfak dolapları; siyah, bej ve gri ile mükemmel bir ahenk oluşturmaktadır. Sıcak ve samimi bir mutfak için kırmızı düşünün derim!

Mufak dolaplarında renk tercihi

Mufak dolaplarında renk tercihi

Bunun yanı sıra kırmızı renkli mutfak dolaplarınızı mavi tezgahlarla kombine ederek sıra dışı bir dekor oluşturabilirsiniz.

Mutfak dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

Mutfak dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

FERAHLIĞIN SEMBOLÜ YEŞİL

Mutfağınızda nostaljik bir yolculuk yapmaya ne dersiniz? Yaz aylarının gelişini anımsatan yeşil renk, mutfaklarda benzersiz ve hayranlık uyandıran bir görüntü şekillendirmek için harika bir seçim olacaktır.

Yaz aylarına uygun mutfak dekorasyonu

Yaz aylarına uygun mutfak dekorasyonu

Eğer yeşil mutfak dolaplarınızı kahverengi mobilyalar ile birlikte kullanırsanız retro bir mutfağa sahip olabilirsiniz. Ya da beyaz ve bejin gücünden faydalanarak çağdaş ve modern bir mutfak da oluşturabilirsiniz. Seçim sizin!

Mutfak dolap renk seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Mutfak dolap renk seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

RENKLERİ ÇEŞİTLENDİRMEYE NE DERSİNİZ?

Mutfak dolaplarınızın rengine karar verirken tüm bu seçeneklerin arasında kararsızlık yaşayabilirsiniz. Özellikle açık bir mutfağa sahipseniz dolaplarınızda farklı renkleri iç içe kullanabilirsiniz. Bu tarz bir mutfak dekorasyonu şekillendirirken mutfağınızı karanlık ve kasvetli yapacak renk seçimlerinden kaçınmanızı tavsiye ederiz. Kullanacağınız renklerin çok baskın olmamasına ve farklı tonlarda olmasına özen göstermelisiniz. Koyu ve açık renklerin bir arada yakaladığı uyuma siz de inanamayacaksınız!

Mutfak dekorasyon önerileri

Mutfak dekorasyon önerileri

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Çiftçinin tırmığının ucuna takıldı! 100 yıllık sır perdesi hayret ettirdi

İLİŞKİLİ HABER

Çiftçinin tırmığının ucuna takıldı! 100 yıllık sır perdesi hayret ettirdi
Schengen vizesi nasıl alınır? Bu adımları uygulayın vizeniz 3 günde elinizde olsun!

İLİŞKİLİ HABER

Schengen vizesi nasıl alınır? Bu adımları uygulayın vizeniz 3 günde elinizde olsun!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

Frank 1 ay önce

Fran K

Ulaş Süzek 1 ay önce

Teşekkürler.

Ulaş Süzek 1 ay önce

Teşekkürler.