Alçak tavanlı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Alçak tavanlı evlerde boya seçimi nasıl olmalı?

Alçak tavanlı evlerin dekorasyonunda mobilyalardan perdelere, aksesuarlardan renklere kadar pek çok etmeni göz önünde bulundurmak gerekiyor. Doğru adımları takip ederek alçak tavanlı evlerde ferah, iç açıcı ve huzur dolu bir görünüm oluşturmak çok kolay. Peki, alçak tavanlı evler nasıl dekore edilir? Alçak tavanlı ev dekorasyonu nasıl yapılır? İdeal tavan yüksekliği ne kadar olmalı? İşte yanıtlar...

Dünyanın en kalabalık şehirlerden biri olan İstanbul'da nüfusun artışı evlerin de değişimlere uğramasına sebep oldu. Boyut olarak daha ufak ve alçak tavanlı evler, dekorasyonda aradığımız kusursuz görüntüye sahip olmamızı zorlaştırıyor. Daha aydınlık, ferah ve geniş evlerin verdiği estetik bakış açısını yakalamakta zorlanıyorsanız size harika önerilerimiz var! Alçak tavanlı evlere yapacağınız ufak dokunuşlarla bir anda davetkar ve huzurlu bir yaşam alanına sahip olabilirsiniz. Gelin, alçak tavanlı ev dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken detayları birlikte mercek altına alalım.

1+1 ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yeni evlenecek çiftler için ev dekorasyon önerileri!İLİŞKİLİ HABER1+1 ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yeni evlenecek çiftler için ev dekorasyon önerileri!

İDEAL TAVAN YÜKSEKLİĞİ NE KADAR OLMALI?

Öncelikli alçak tavanlı bir eve sahip olup olmadığınızı bilmiyorsanız standart ölçülere dair bilgi sahibi olmalısınız. Geçmişte 4 metre yükseklikte olan evler yaygın olsa da zaman içerisinde zemin ve tavan arasında mesafe azalmaya başlamıştır. Günümüzde 280 ve 300 metre arasında bir tavan yüksekliği ideal olarak kabul görmektedir. Eğer eviniz 280 metreden daha az ise bu durumda alçak tavanlı bir eve sahipsinizdir. 

Evlerde tavan boyutu

Evlerde tavan boyutu

ALÇAK TAVANLI EVLERDE MOBİLYA SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Eğer alçak tavanlı bir eve sahipseniz mobilya seçerken kişisel zevklerinizden önce dengeli bir görünüm oluşturmayı esas almalısınız. Daha düşük profilli model ve tasarımlardaki mobilyalar alçak tavanlı evler için ideal bir görünümün kapılarını aralamaktadır. 

Alçak tavanlı evler

Alçak tavanlı evler

Cam ve pencereleri daha görünür kılmak için alçak tavanlı evlerde kısa ayaklı sehpalar, yere yakın kanepeler ve daha minimal görünümler kullanarak ışık salınımını artırabilirsiniz. Burada önemli nokta seçeceğiniz mobilyalar çok görkemli ve ihtişamlı olmamalıdır.

Alçak tavanlı evlerde dekorasyon

Alçak tavanlı evlerde dekorasyon

ALÇAK TAVANLI EVLERDE BOYA SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Alçak tavanlı evlerde derinlik algısı oluşturmak için tavanda kullandığınız rengi duvarlarda da kullanmaya devam edebilirsiniz. Öte yandan beyaz ışığı yansıttığı için tavanlarda beyaz kullanmaya özen göstermelisiniz.

Alçak tavanlı evlerde boya seçimi

Alçak tavanlı evlerde boya seçimi

Duvarlarda tavanla aynı renk boya kullanmak istemezseniz parlak boyalardan faydalanarak ışık oyunları oluşturabilirsiniz. Desenli duvar kağıtlarıyla trend bir görünüm elde etmek isterseniz dikey şeritli bir duvar kağıdı kullanarak alanı olduğundan daha uzun gösterebilirsiniz.

Alçak tavanlı evlere uygun boya rengi

Alçak tavanlı evlere uygun boya rengi

ALÇAK TAVANLI EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Alçak tavanlı evlerde en sık kullanılan aksesuarların başında aynalar bulunmaktadır. İster duvara asılan ister yerde kullanacağınız aynalar ile yansıma oluşturabilir ve mekana derinlik algısı katabilirsiniz. 

Alçak tavanlı ev dekorasyonu

Alçak tavanlı ev dekorasyonu

Aydınlatma seçiminde ise sarkıt avize ve lambalar kullanmamaya özen göstermelisiniz. Çünkü sarkıt lambalar tavanı zemine yakınlaştırdığı için odanın olduğundan daha dar ve küçük görünmesine sebep olabilir. Bundan dolayı tavan yüksekliğini kesmeyecek spot ışıklar kullanarak yaşam alanınıza estetik bir görünüm katabilirsiniz. 

Alçak tavanlı evlerde mobilya seçimi

Alçak tavanlı evlerde mobilya seçimi

Dikey çerçeveli resimler ve tablolar da duvarlarda daha uzun bir bakış açısı yakalamanızı sağlayacaktır. Böylece tavan ve zemin arasında yer alan mesafe de olduğundan daha yüksek duracaktır.

Alçak tavanlı evlerde tablo seçimi

Alçak tavanlı evlerde tablo seçimi

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0