1+1 ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yeni evlenecek çiftler için ev dekorasyon önerileri!

Evlilik hazırlığında olan veya yeni evli çiftlerin en önem verdiği konuların başında yeni yuvalarının dekorasyonu oluyor. Evin ihtiyaçları ve kişisel zevklerin bir bütün oluşturduğu bu dönemde doğru adımları uygulayarak siz de harika bir eve sahip olabilirsiniz. Peki, 1+1 ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yeni evlenecek çiftler için ev dekorasyonu nasıl olmalı? İşte detaylar...

Günümüzün büyük bir çoğunluğunu geçirdiğimiz evlerimizi dekore ederken her parçayı özenle seçiyoruz. Kullanılacak renklerden dokulara, desenlerden stillere kadar her detayın iç dünyamızı yansıtacak unsurlar barındırması hepimizi çok mutlu eder. Özellikle bir ömür boyu mutluluğa "evet" diyecek olan çiftler için yepyeni bir heyecan haline gelen ev dekorasyonunda uzun uzun araştırmalar sonucu kusursuz bir sonuç hayal ediliyor. Evin şekli, boyutu ve ışık miktarını göz önünde bulundurarak sizde muhteşem bir eve sahip olmak isterseniz mutlaka tavsiyelerimize kulak vermelisiniz! Gelin, yeni evlenecek çiftler için hazırladığımız en özel dekorasyon önerilerine birlikte göz atalım.

Evde nerede fotoğraf çekilir? Ev ortamında fotoğraf nasıl çekilir?İLİŞKİLİ HABEREvde nerede fotoğraf çekilir? Ev ortamında fotoğraf nasıl çekilir?

YENİ EVLENECEK ÇİFTLER İÇİN EV DEKORASYON ÖNERİLERİ

Evlilik hazırlığında ya da yeni evli çiftler için ev dekorasyonu demek belki de hayatları boyunca unutamayacağı bir deneyim. İki kişinin kişisel zevklerinin muhteşem bir şekilde harmanlandığı ve heyecan dolu bir süreci gözler önüne seren bu dönemde doğru adımlarla hayal ettiğinizden daha güzel bir eve sahip olmanız çok da zor değil. 

Ev dekorasyonu

Ev dekorasyonu

İlk olarak evinizi çok iyi tanımalı ve riskli hamlelerden kaçınmalısınız. Burada evin şekli, boyutu, ihtiyacı ve ışık miktarını göz önüne alarak işe başlayabilirsiniz. Eğer eviniz 1+1 ise modern çizgiler taşıyan bir mekan oluşturarak karmaşık detayları en aza indirgeyebilirsiniz. Evi olduğundan geniş gösterecek açık renklerdeki duvar boyaları ve parkelerle odaların temelini oluşturmalısınız. 

Beyaz salon dekorasyonu

Beyaz salon dekorasyonu

Ardından bol bol ayna kullanarak derinlik algısı oluşturabilir ve alanı daha ferah gösterebilirsiniz.

Salon dekorasyonunda ayna kullanımı

Salon dekorasyonunda ayna kullanımı

Öte yandan; cesur renk ve dokulardan uzak durmanızı tavsiye ederiz. Ahşabın sıcaklığı ve metalin verdiği soğuk hissi bir araya getirerek iki ana malzeme belirlemeye çalışın. Burada önemli olan şey renkleri ve malzemelerin birbirini nötrlemesi ve dengelemesi.

Ahşap ve metal detaylı salon dekorasyonu

Ahşap ve metal detaylı salon dekorasyonu

1+1 gibi küçük evlerde yalnızca salon ve yatak odası değil de mutfakların dekorasyonunda da akıllıca seçimler yapmak gerekiyor. Örneğin katlanabilir masa ve sandalyeler kullanabilir ve mutfak dolapları içinde düzenleyiciler kullanarak iyi bir düzen oluşturabilirsiniz.

Mutfak dekorasyonu

Mutfak dekorasyonu

  • 2+1 EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Eğer eviniz 2+1 şeklindeyse biraz daha özgür davranma şansınız var demektir! Burada retro, bohem ve bali stili gibi daha fresh ve huzur dolu seçimler yapabilirsiniz. Açık renkli koltuk takımlarını rengarenk desenli kırlentlerle zenginleştirebilir ve renkli kilimlerle son dokunuşu yapabilirsiniz.

Salon dekorasyonu

Salon dekorasyonu

Aynı şekilde mutfaklarda da çini desenli karolar, retro kapaklı buzdolabı ve duvar rafları kullanmayı düşünebilirsiniz. 

Retro mutfak dekorasyonu

Retro mutfak dekorasyonu

Eğer yatak odanız bolca ışık alıyorsa burada da bir farklılık yapıp koyu gri tonlarıyla döşenmiş bir yatak odası takımına yer verebilirsiniz.

Koyu gri tonlarında yatak odası dekorasyonu

Koyu gri tonlarında yatak odası dekorasyonu

  • 3+1 EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

3+1 ev dekorasyonu demek kendinize ait daha fazla alana sahip olmak demek! Tek bir stil yerine birden çok stili bir arada kullanma şansınızın olduğu bu ev tiplerinde odaların genişliği ve tavanlarının yüksekliği de çok önemli. 

Gri tonlarda dekore edilen bir salon

Gri tonlarda dekore edilen bir salon

Eğer evinizin boyutu geniş ve ferahsa burada koyu çizgilere doğru yönelebilirsiniz. Belki koyu yeşil ve bordonun göze çarptığı stiller belki de mor ve mavinin iç içe geçtiği dekoratif dokunuşlar eşsiz bir görünüm için aradığınız olabilir. Dilerseniz duvarların tek bir yüzünü koyu bir renge boyayarak kalan tüm unsurları açık renkte tutabilirsiniz.

Koyu renklerle dekore edilen bir salon

Koyu renklerle dekore edilen bir salon

Ayrıca karmaşık renklerin bir arada kullanıldığı tablolar ve aksesuarları bol bol kullanabilir ve dilerseniz güzel bir hobi köşesi de inşa edebilirsiniz.

Dekorasyonda tablo kullanımı

Dekorasyonda tablo kullanımı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Bebeklere su nasıl verilmeli? Altı aydan küçük bebeklere su verilir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklere su nasıl verilmeli? Altı aydan küçük bebeklere su verilir mi?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Vcd 1 yıl önce

Millet sanki ev alabildide içinin dekorasyonunu dert edecek

Toplam 1 beğeni

ensar bey 1 yıl önce

Zaten artık millet 1artı 1i bile alamaz

Toplam 1 beğeni