Granit tencere alırken nelere dikkat edilmeli? Gerçek granit nasıl anlaşılır?

Mutfakların baş tacı haline gelen granit tencereleri satın almadan önce dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar var. Özellikle son dönemlerde oldukça popüler bir hale gelen granit tencereler, sanıldığının aksine başka bir malzemeden yapılabiliyor. Peki, granit tencere nedir? Granit tencere alırken nelere dikkat edilmeli? Gerçek granit tencere nasıl anlaşılır? İşte merak ettiğiniz tüm soruları sizler için yanıtladık...

Evlerin en gözde alanlarından biri olan mutfaklarda kullandığımız her şeyi özenle seçmeye çalışıyoruz. Mutfak robotlarından tabak setine, bardaklardan tencerelere kadar kusursuz bir şekilde düzen oluşturduğumuz mutfaklarımızda neredeyse her gün kendimiz ve ailemiz için yemek pişiriyoruz. Sağlıklı ve doğru bir şekilde yemek pişirmek için kullandığımız tencerelerin özellikleri oldukça önemlidir. Son dönemlerde mutfakların vazgeçilmezi haline gelen granit tencereler ise birçok kişi tarafından merak konusu haline geldi. Gelin, granit tencere alırken mutlaka dikkat edilmesi gereken detayları birlikte öğrenelim.

Davlumbaz nedir? Davlumbaz nasıl seçilir? Davlumbaz alırken nelere dikkat edilmeli?İLİŞKİLİ HABERDavlumbaz nedir? Davlumbaz nasıl seçilir? Davlumbaz alırken nelere dikkat edilmeli?

GRANİT TENCERE NEDİR? GRANİT TENCERE ÖZELLİKLERİ NEDİR?

Dayanıklı ve sağlıklı yapısıyla dikkatleri üzerine çeken granit tencereler, yemek yaparken en sık tercih edilen tencere modelleridir. Granit tencere satın alma konusunda şüpheleriniz varsa işte size granit tencere almak için 5 farklı sebep:

  1. Granit tencereler diğer tencerelere göre yapışmaz bir yüzeye sahip olduğu için az yağlı ya da yağsız bir şekilde yemek pişirme imkanı tanıyor.
  2. Öte yandan ısıyı eşit bir şekilde hapsetme özelliğine sahip olan granit tencereler yemeklerin dibinin tutması ya da yapışma gibi sorunları ortadan kaldırıyor.
  3. Isıya dayanaklılığıyla ön plana çıkan granit tencereleri ister gazlı ister elektrikli ocaklarda tercih edebilirsiniz. 
  4. Bulaşık makinesinde rahatlıkla yıkayabileceğiniz granit tencerelerde çizilme gibi sorunlarla karşılaşmayacağınız için metal kaşık kullanabilirsiniz. 
  5. Bu tencereler tamamen sağlıklı hammaddelerden üretildiği için kanserojen etkilerden uzaktır.

PÜF NOKTA: Isıya dayanıklılığıyla bilinen granit tencereler mikrodalgada kullanıma uygun değildir!

GERÇEK GRANİT TENCERE NASIL ANLAŞILIR? 

Granit tencereler, sağlıklı kullanımı ve uzun ömürlü olması sebebiyle kendi evinin aşçısı olan kadınlar ve erkekler için harika bir seçenektir. Ancak granit tencere satın alırken oldukça dikkatli ve detaycı yaklaşmanız gerekiyor. Çünkü piyasada granit adıyla satılan fakat granit tencere özellikleri taşımayan ürünler bulunmaktadır. Peki gerçek granit nasıl anlaşılır? İşte granit tencerenin gerçek olup olmadığını anlamanız için dikkat etmeniz gerekenler şöyle;

Granit tencerelerin en büyük ayırt edici özelliği aslında dış görünüşünde yer alıyor. Tanecikli bir yapıya sahip olan granit tencerelerin taşında bulunan minerallere göre pembe, beyaz ya da gri tanecikler vardır. Bu görünümü esas alarak granit tencereleri kolayca fark edebilirsiniz.

Aynı zamanda granit tencereler genellikle gri ve kahverengi tonlarındadır.

Granitlerin hammaddesi taş olduğu için diğer tencerelere oranla daha ağır bir yapıya sahiptir. Bundan dolayı eğer internetten satın almayacaksanız mutlaka tencereyi elinize alarak ağırlığını kontrol edin.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken faktör; tencerenizi bilindik ve kaliteli bir markadan almalısınız. Dayanıklı yapısıyla dikkat çeken granitlerin garanti süresi en az 5 yıl olması gerekiyor.

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Cam gibi cildin sırrı 'Galss Skin'! Koreli kadınların 'Galss Skin' trendi nasıl uygulanır?

İLİŞKİLİ HABER

Cam gibi cildin sırrı 'Galss Skin'! Koreli kadınların 'Galss Skin' trendi nasıl uygulanır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0