En kullanışlı koltuk kumaşı nedir? Koltuk kumaşı nasıl seçilir?

Koltuk takımı satın almadan önce mutlaka kumaş seçimine özen göstermelisiniz. Peki en kullanışlı koltuk kumaşı nasıl seçilir? Koltuk kumaşı seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor? Leke tutmayan koltuk kumaşı hangisidir? En iyi koltuk kumaşı nedir? Koltuk kumaşında hangisi tercih edilmeli? İşte yanıtlar...

Evlerin en çok kullanılan alanlarından biri olan salonların dekorasyonunda her ayrıntı büyük önem arz etmektedir. Özellikle salonların odak noktasını oluşturan koltuk takımlarını satın almadan önce kişisel zevklerimiz ve işlevselliği ön planda tutuyoruz. Dolgusu çökmüş minderler, solgun renkler ya da kenarları sökülmüş dikişler koltuk takımlarının göz alıcı görüntüsünü yitirmesine sebep olabiliyor. Bunun temel sebebi ise koltuk kumaşında yanlış bir seçim yapmaktan kaynaklanıyor olabilir. Gelin, en kullanışlı koltuk kumaşı tercih etmenin yollarını birlikte öğrenelim.

Sezonun trendi lawson koltuk nedir? Lawson koltuk özellikleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERSezonun trendi lawson koltuk nedir? Lawson koltuk özellikleri nelerdir?

KOLTUK KUMAŞI SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Koltuk takımlarımız için kumaş seçimi yaparken önceliğimiz daima beklentilerimiz olmalıdır. Küçük çocuklu evler ya da evcil hayvan besleyenler için koltuk kumaşı seçimi değişkenlik göstermektedir. Ancak koltuk kumaşı seçerken herkesin en dikkat ettiği unsurlar; leke göstermeyen ve silinebilir özellikte kumaşlara şans vermektir. 

koltuk kumaşı dekorasyonu

koltuk kumaşı dekorasyonu

Kumaş türlerini ele almadan önce saten kumaşların koltuk takımları için pek uygun olmadığını söyleyebiliriz. Çünkü saten kumaşların temizlenmesi oldukça zordur. Bundan dolayı gündelik yaşantımızda misafirlerimizi ağırladığımız ya da dinlendiğimiz koltukların sürekli temizlenmeye ihtiyaç duyması sizin konforlu hissetmenize engel olabilir. 

kadife kumaş koltuk

kadife kumaş koltuk

EN KULLANIŞLI KOLTUK KUMAŞI NASIL SEÇİLİR? EN KULLANIŞLI KOLTUK KUMAŞI HANGİSİDİR?

Koltuklarımıza kumaş seçmeden önce olabilecek tüm seçeneklerin özelliklerini detaylarını dikkatli bir şekilde ele almamız gerekiyor. Salonumuzun tarzına uyacak ve ihtiyaçlarımızı göz önünde bulunduracak seçimlerle enfes bir dekorasyona imza atabiliriz.

en kullanışlı koltuk kumaşı

en kullanışlı koltuk kumaşı

  • KETEN KUMAŞLAR

Yaz temalı evlerde ferah ve spor bir görünüme olanak tanıyan keten kumaşlar, silinebilir özellikte olmadığı için sıkıntı oluşturabilir. Ancak yıkanabilir bir kumaş türü olan keteni fermuarlı bir koltukta kullanarak dilediğiniz zaman çıkarıp yıkayabilirsiniz.

keten koltuk kumaşı

keten koltuk kumaşı

Eğer bütçeniz kısıtlıysa keten kumaşlar bu konuda büyük bir artı olarak karşımıza çıkıyor. Evinizde modern ve gündelik bir koltuk takımı kullanacaksanız ketene şans verebilirsiniz. 

  • DERİ 

Asaletin temsilcisi olan deri, koltuk takımlarına ağır ve gösterişli bir bakış açısı katıyor. Özellikle endüstriyel tarz ve rustik stil dekorasyonda sıklıkla karşımıza çıkan deriyi koltuk takımlarınızda kullanmayı düşünüyorsanız kendinize ilk sormanız gereken soru "Evcil hayvanın yaşadığı bir eve deri uygun mudur?" olmalı. Çünkü özellikle kedilerin yaşadığı evlerde yırtılma riskine karşı deri kullanımı çok da uygun değildir.

deri koltuk kumaşı

deri koltuk kumaşı

Aynı zamanda deri kumaşlar her mevsime uygun olmadığı için yaz aylarında pek tercih edilmiyor.

  • NUBUK KUMAŞ 

Genellikle iş yerleri ve ofis ortamlarında tercih edilen nubuk kumaşlar, salon dekorasyonuna da hoş bir görünüm katıyor. Modern ve havalı bir ev için hoş bir seçim olan nubuk kumaşlar, hem deriyi hem de kadifeyi anımsatmaktadır. Leke tutmadığı için kolay bir temizlik imkanı tanıyan nubuk kumaşları satın alırken gerçek olup olmadığına dikkat etmelisiniz.

nubuk koltuk kumaşı

nubuk koltuk kumaşı

  • TAY TÜYÜ KUMAŞ 

Piyasada en fazla rağbet gören kumaş türlerinden biri olan Tay Tüyü Kumaş, silinmesi kolay olduğu için çocuklu evler için harika bir seçim olacaktır. Aynı zamanda su itici özelliği bulunan Tay Tüyü Kumaşlar, üzerine dökülen sıvıları direkt olarak içerisinde hapsetmediği için lekelenmeyi önler.

tay tüyü koltuk

tay tüyü koltuk

14 Şubat Sevgililer Günü'nde en doğru adres: Çiçek Demeti

İLİŞKİLİ HABER

14 Şubat Sevgililer Günü'nde en doğru adres: Çiçek Demeti
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0